29/Ιουλίου/2009

0

 

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Φωτόπουλος αφού ζήτησε να μάθει το «που θα πάνε» τα χρήματα αυτά, επανέφερε το θέμα του κτηρίου το οποίο ενοικιάστηκε για την λειτουργία του 3ου δημοτικού Ιατρείου.

Ο κ. Φωτόπουλος χαρακτήρισε το διαμέρισμα που νοικιάστηκε ως «μειονεκτικό» και με προβλήματα «εισόδου»…επανέλαβε την καταγγελία του ότι το πραγματικό εμβαδό του διαμερίσματος είναι 117τ.μ. και όχι 137 όπως αναφέρεται στο συμβόλαιο, κι ότι το ύψος του ενοικίου (1.800 ευρώ) είναι τουλάχιστον υπερβολικό.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Γκιζιώτης αφού υπενθύμισε τη δέσμευση του κ .Γαβρά σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι το 3ο Ιατρείο δεν θα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό τους…ρώτησε να μάθει το λόγο που ζητούνται τώρα οι 150.000. Στη συνέχεια ο κ. Γκιζιώτης είπε ότι ο Δήμος ξοδεύει κάθε χρόνο 700.000 ευρώ για «πρωτοβάθμια φροντίδα» η οποία θα έπρεπε να καλείπτετε από το ΙΚΑ και ότι εφόσον το ΙΚΑ αδυνατεί να την καλύψει θα πρέπει οι Δήμοι να ζητήσουν από την κεντρική εξουσία τα χρήματα αυτά. 

Ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ και τ. πρόεδρος των δημοτικών Ιατρείων είπε ότι όταν εκείνος παρέλαβε του παραδόθηκε από τον κ. Γιάννη Αργυρό πλεόνασμα 170.000 ευρώ…ότι επί θητείας του τα ετήσια έξοδα των Ιατρείων έφθαναν τις 370.000 ευρώ…και ότι ο κ. Γαβράς «κατάφερε» να τα φθάσει σήμερα στις 700.000!Ο κ. Ζορμπάς κατήγγειλε ότι σήμερα υπάρχουν γιατροί που κάνουν «αρπαχτές» πηγαίνοντας στα Ιατρεία και εξυπηρετώντας ελάχιστα περιστατικά το χρόνο εισπράττοντας 8.000 ευρώ, ίδιο ποσό με άλλους που εξυπηρετούν εκατονταπλάσια περιστατικά. Επίσης ο κ. Ζορμπάς πρότεινε να καθιερωθεί «κάρτα δημότη» ούτως ώστε να σταματήσουν οι δημότες της Αγ. Παρασκευής να επιβαρύνονται με έξοδα εξυπηρέτησης κατοίκων του Γέρακα, του Χολαργού και του Χαλανδρίου.

Ο κ. Μάκης Χάρχαρος ζήτησε να μάθει γιατί δόθηκαν τέσσερα ενοίκια για διαμόρφωση του χώρου ενώ ζήτησε οι υπηρεσίες του Δήμου να ελέγξουν τα τετραγωνικά του διαμερίσματος. 

Απαντώντας ο πρόεδρος των δημοτικών Ιατρείων κ. Γαβράς είπε ότι: «Το που θα πάνε τα χρήματα θα φανεί στον επόμενο προϋπολογισμό…ότι το 2007 ξοδεύτηκαν 735.000 ευρώ το 2008 535.000 για αμοιβές προσωπικού και δραστηριότητες…και τέλος προανήγγειλε την «μονιμοποίηση» υπαλλήλων στα δημοτικά ιατρεία καταλύοντας ουσιαστικά κάθε έννοια «εθελοντισμού»…      

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση