Έγκλημα και τιμωρία

0

Έγκλημα και Τιμωρία

 

Σε φυλάκιση οκτώ μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάστηκε πρωτοδίκως ο Λάμπρος Σαμουρέλης εκπρόσωπος της Σαμουρέλης και ΣΙΑ Ο.Ε. επειδή προχώρησε στην αυθαίρετη και άνευ αδείας κατεδάφιση του Εθνικού Κληροδοτήματος «Σιστοβάρη» μετά από μήνυση του τ. Δημάρχου Αντώνη Σιδέρη.

Όπως είναι γνωστό, ο Λάμπρος Σαμουρέλης κατεδάφισε παράνομα και χωρίς άδεια, ενοικιαστής ων, την ιστορική βίλλα την οποία κληροδότησε στο Δήμο μας ο αείμνηστος ευεργέτης του Δήμου μας Αθανάσιος Σιστοβάρης. 

Την ημέρα της κατεδάφισης ο τότε Δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης είχε στείλει στον «Τόπο του Εγκλήματος» την Αστυνομία η οποία ζήτησε την άδεια κατεδάφισης από τον κ. Σαμουρέλη και βεβαίωσε ότι τέτοια άδεια δεν υπήρχε… καθώς και το μηχανικό των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αργύρη Μαυρομαρά ο οποίος διενήργησε αυτοψία και βεβαίωσε την πλήρη κατεδάφιση του κτιρίου.

Στη συνέχεια, την ίδια μέρα, ο κ. Σιδέρης είχε συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο με ψήφισμα του καταδίκασε την αυθαίρετη και παράνομη πράξη του κ. Σαμουρέλη μειοψηφούντος του τότε Δημοτικού Συμβούλου Σάββα Αντωνιάδη ο οποίος συμμετείχε στην εταιρεία που είχε συστήσει ο κ. Σαμουρέλης για την εκμετάλλευση του χώρου. 

Όλα αυτά παρουσίασαν στη δίκη ο κ. Αντώνης Σιδέρης και ο μάρτυς κατηγορίας κ. Κώστας Κατσάρας με αποτέλεσμα την πρωτόδικη καταδίκη του κ. Λάμπρου Σαμουρέλη. 

Πολιτικός ενάγων είχε οριστεί από τον κ. Σιδέρη ο κ. Παπαμιχαήλ ενώ σημαντική ήταν η παρουσία της κ. Κατερίνας Τσιούφη – Γιαγή. 

Παρέστη ο δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς με τη συνταξιούχο πλέον δικηγόρο του Δήμου κ. Ματίνα Λουμάκη (η οποία είχε εμφανίσει σε αίτησή της προς το δικαστήριο τη διώροφη βίλλα ως τετραώροφη…), τους οποίους τελικώς η πρόεδρος του δικαστηρίου απέβαλλε της αιθούσης κρίνοντας αναιτιολόγητο το αίτημα τους για αναβολή. 

Μάρτυρας υπέρ του κ. Σαμουρέλη και κατά του Δήμου ήταν και πάλι ο κ. Σάββας Αντωνιάδης ο οποίος αυτή τη φορά δεν μετέτρεψε τα κομμένα πεύκα σε… λιγούστρα αλλά ανέφερε ότι η βίλλα ήταν ένα «Ετοιμόρροπο ερείπιο» δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον κ. Λάμπρο Σαμουρέλη να ισχυριστεί ότι δεν κατεδάφισε τη βίλλα αλλά αυτή «Κατέρρευσε» από μόνη της… λες κι επρόκειτο για το σπιτάκι με τα τρία γουρουνάκια το οποίο κατέρρευσε μετά από ένα φύσημα του κακού λύκου!

Περισσότερες λεπτομέρειες και συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές των ανθρώπων που έχουν υψώσει το παράστημά τους και έχουν αρνηθεί να παίξουν το ρόλο «Σερβιτόρου» των συμφερόντων της οικογένειας Σαμουρέλη στο προσεχές φύλλο του Δεκεμβρίου.  

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση