Σε Ιδιώτες το σχολικό συγκρότημα ΜΑΚΡΗ «αποφάσισε και διέταξε» ο Βασίλης Ζορμπάς!

0
To σχολικό συγκρότημα ΜΑΚΡΗ
To σχολικό συγκρότημα ΜΑΚΡΗ
Η απόκτηση δια της μεθόδου της αγοράς από τον Δήμο με σύναψη τραπεζικού δανείου, του χώρου που στεγάζονται τα πρώην εκπαιδευτήρια ΜΑΚΡΗ, είχε αποφασιστεί και ψηφιστεί από το Δημοτικό συμβούλιο, κι αυτό επειδή ο εν λόγω χώρος αποτελεί τον μοναδικό εναπομείναντα κατάλληλο χώρο για τη δημιουργία σχολικών αιθουσών που τόσο ανάγκη έχει η σχολική κοινότητα της Αγίας Παρασκευής.

Την εν λόγω απόφαση είχε ψηφίσει θετικά ο κ. Ζορμπάς και η παράταξη του, προφανώς για προεκλογικούς λόγους, και το γράφω αυτό επειδή μόλις εκλέχθηκε δήμαρχος, ήρθε σε επαφή όχι με τις τράπεζες για να πετύχει καλύτερους όρους λήψης δανείου, αλλά με τον εκπρόσωπο – όπως ο ίδιος παραδέχθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο – των κληρονόμων του συγκεκριμένου χώρου οι οποίοι ζητούν την άρση της δέσμευσης του χώρου από τον Δήμο για τη δημιουργία Σχολείου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο κ. Ζορμπάς ισχυρίστηκε στο συμβούλιο ότι οι τράπεζες δεν είναι διατιθέμενες να χορηγούν δάνεια στο Δήμο! Την στιγμή κατά την οποία, ήδη μία τράπεζα είχε απαντήσει θετικά προς την προηγούμενη διοίκηση και το σπουδαιότερο είναι ότι καταγγέλθηκε από δημοτικό σύμβουλο ότι ο εν λόγω «εκπρόσωπος» αποτελεί «κομματικό φίλο» του δημάρχου!

Είχα γράψει επανειλημμένα, ότι ο Βασίλης Ζορμπάς ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε σχέδιο και όραμα για την Αγία Παρασκευή κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα κατά τη διάρκεια της θητείας του (2011 -2014) αλλά και από το προεκλογικό υλικό με το «Τι» θα έκανε εάν εκλεγόταν δήμαρχος το 2019.

Ο κ.Ζορμπάς, ή δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει, ότι όταν το δημοτικό συμβούλιο αλλά και ο ίδιος, ψηφίζει μια απόφαση προφανώς προς όφελος των δημοτών και της πόλης, ο όποιος δήμαρχος εκλεγεί, ΟΦΕΙΛΕΙ να την εκτελέσει και να φροντίσει να τηρηθούν οι συμβατικοί όροι.

Αυτός είναι θεσμικός ρόλος του Δημάρχου και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια αποτελεί ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.

Δεν δικαιούται κανείς Δήμαρχος «ν΄αποφασίζει και να διατάζει» επειδή εκλέχθηκε στο συγκεκριμένο αξίωμα, αντίθετα προς το συμφέρον της πόλης και των επόμενων γενεών.

«Νεποτισμοί» κι «Εγώ θα κάνω ότι θέλω»… ΔΕΝ συνάδουν με το πολίτευμα της Δημοκρατίας. Αποτελούν κατάλοιπα μιας επονείδιστης εποχής και δεν έχουν θέση σήμερα στην λειτουργία ενός Ευρωπαϊκού Δήμου.

Ανδρέας Μπαλωτής

Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

Απάντηση