ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_02 (Φλεβάρης)

0

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

ΘΕΜΑ: «Σχολιασμός του πρόσφατου δημοσιεύματος αναφορικά με το ζήτημα του κτήματος Σιοτοβάρη, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ο Σχολιαστής στο υπ’ αριθμ. 87 φύλλο του μηνός Ιανουαρίου 2009».

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Αγαπητά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Μετά λύπης μου αλλά και με μεγάλη αγανάκτηση, ανέγνωσα στην τοπική εφημερίδα του Δήμου μας «Ο Σχολιαστής», τις -για άλλη μια φορά-συκοφαντικές και υβριστικές κατηγορίες που άκριτα και ανήθικα εξαπολύει ο κ. Κουβόπουλος κατά της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής και κατά του πρόσωπου μου.

Εξ αρχής θα ήθελα να τονίσω ότι η απουσία μου από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν συζητείτο το θέμα «Κτήμα Σιστοβάρη», οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι εξ υμών, ευτυχώς λίγοι, αλλά και άλλοι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ο κ. Κουβόπουλος, έχουν καταθέσει τις «νομικές τους απόψεις» επί του θέματος και έτσι θεωρώ ότι η άποψη του Νομικού Συμβούλου του Δήμου περισσεύει.

Κρίνω, όμως, αναγκαίο για λόγους ηθικής τάξης, να σας καταθέσω, έστω και με περιληπτικό τρόπο τις θέσεις μου επί του ζητήματος αυτού. Θέσεις οι οποίες άπτονται της ηθικής και όχι της νομικής διάστασης του εν λόγω θέματος, καθόσον επί της τελευταίας υπάρχει πλήρης φάκελος στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, ο οποίος έχει σχηματιστεί με τη συνεργασία όλων των δικηγόρων αυτής και του οποίου οποιοσδήποτε διαθέτει τις απαραίτητες νομικές γνώσεις θα μπορούσε να λάβει γνώση, ώστε να μπορεί να αξιολογήσει εάν οι νομικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι ενδεδειγμένες, αποτελεσματικές αλλά και σε κάθε περίπτωση καθόλα νόμιμες.

Στη ζωή μου έχω διδαχτεί να ενδιαφέρομαι μόνο για τις απόψεις και την κριτική των ανθρώπων που εγώ εκτιμώ, βάσει πολύ αυστηρών κριτηρίων, και συνεπώς, η κριτική και η άποψη του κ. Κουβόπουλου αλλά και ορισμένων άλλων πρόσωπων, ευτυχώς λίγων, δεν με ενδιαφέρει και τη θεωρώ ανάξια οποιουδήποτε εκ μέρους μου σχολιασμού. Και ετούτο διότι -όπως είναι εύλογο και επόμενο- απουσιάζουν στα πρόσωπα αυτά οι ειδικές επιστημονικές γνώσεις που εξ αντικειμένου απαιτούνται, ώστε να καθίσταται εφικτή η αξιολογική κρίση του έργου και των σχετικών νομικών χειρισμών στις οποίες εγώ προσωπικά προέβην. Μπορώ, δε σε κάθε περίπτωση να υπερηφανευτώ για τον εαυτό μου για το γεγονός ότι η νομική και επιστημονική θέση που υποστήριξα στην «αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας», όπως ισχυρίζονται κάποιοι, είναι σύμφωνη και ταυτίζεται επακριβώς με την από 20.01.2009 κατ’ ανάθεση γνωμοδότηση του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σταθόπουλου, του οποίου την αξία και επιστημονική κατάρτιση κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Στην εν λόγω γνωμοδότηση ο λαμπρός αυτός Καθηγητής του Αστικού Δικαίου καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Νομίμως έγινε η προσαύξηση του μεριδίου του Μ.Σ. στο μερίδιο του Α.Σ. Ο Δήμος δεν υποκαταστάθηκε στο μερίδιο κληροδοσίας του Μ.Σ. και δεν δικαιούται να ζητήσει οπό τώρα και πριν από την πάροδο της 50ετίας τη συμμετοχή του στην κληροδοσία κατά το εν λόγω μερίδιο».

Αν ο κ. Κουβόπουλος, ο οποίος στερείται της οποιασδήποτε νομικής παιδείας, θεωρεί ότι διαθέτει επιστημοσύνη και νομική γνώση, η οποία ξεπερνάει αυτή του Ομότιμου Καθηγητή κ. Σταθόπουλου, ας βγει ευθαρσώς να το ανακοινώσει και ας έρθει να με υποκαταστήσει στη θέση της Νομικής Συμβούλου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Το προσωπικό μου ήθος, η ακεραιότητα του χαρακτήρα μου και η μέχρι σήμερα επαγγελματική μου πορεία δεν μου επιτρέπουν να εμπλακώ σε κανένα πολιτικό παιχνίδι και να απαντήσω στις ύβρεις και στις συκοφαντίες που άκριτα και αβίαστα εξαπολύονται εναντίον μου. Τέλος, την απάντηση στο ερώτημα γιατί η αγορά του κτήματος Σιοτοβάρη από το Δήμο Αγίας Παρασκευής δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ την γνωρίζουν πολύ καλά ορισμένοι εξ υμών.

Τα ανωτέρω ήθελα συνοπτικά να αναφέρω, καθώς δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση, όπως ανωτέρω τόνισα, να εμπλακώ στον πόλεμο λάσπης που έχει ξεκινήσει ο κ. Κουβόπουλος.

 

Αγία Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2009 Σταματίνα Λουμάκη-Κοντογεωργακοπούλου

Δικηγόρος Νομικός Σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση