Τα 900…που γίναν 500…χωρίς να υπάρχει ούτε ΕΝΑ…

0

 

Συγκεκριμένα, στο εισαγωγικό κείμενο του κ. Κρητικίδη αναφέρεται με παμπόνηρο τρόπο και ταυτίζεται ως ιστορικό κέντρο της πόλης η οδός Αγ. Ιωάννου!!

Με ποια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και με ποια απόφαση των αρμοδίων εφορειών Αρχαιοτήτων του υπουργείου πολιτισμού ορίστηκε ως ιστορικό κέντρο της Αγ. Παρασκευής μόνο η οδός Αγ. Ιωάννου; Αυτό μπορεί να μας το απαντήσει ευθέως ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή; 

«Λεπτομέρειες» θα μου πείτε; Όχι αγαπητοί αναγνώστες. Αυτό είναι το βασικό σημείο από το οποίο ξεκίνησε η εξαπάτησή των «πάντων».

Δηλαδή, εμφανίζεται ένα ανύπαρκτο «ιστορικό κέντρο» όχι μόνο να υπάρχει αλλά να ταυτίζεται μόνο με την οδό Αγ. Ιωάννου και να… «αναπλάθεται» κιόλας!!!  

Γιατί έγινε αυτό; Μα για να πάρει ο Δήμος 900.000 από τα ΕΤΕΡΠΣ ως επιδότηση του έργου. Και θα με ρωτήσει κάποιος: «Ήταν αρνητικό να πάρει επιδότηση για αυτό το έργο ο Δήμος μας;». Φυσικά όχι εάν αυτοί οι οποίοι χειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση την χειρίζονταν με νόμιμο τρόπο.

Τι θα πει αυτό; Ο νόμιμος τρόπος είναι να βρεις μια «πηγή» χρηματοδότησης του έργου και αν τα χρήματα αυτής της «πηγής» (δανεισμός, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.) δεν επαρκούσαν για το συγκεκριμένο έργο, τότε βεβαίως θα ήταν ευχής έργον να ¨επιδοτηθεί’ από τα ΕΤΕΡΠΣ και από οπουδήποτε αλλού. 

Στην υπόθεση της Αγ. Ιωάννου όμως η εξαπάτηση όλων έγκειται στο γεγονός ότι το έργο δημοπρατήθηκε το Σεπτέμβρη του 2008 χωρίς να υπάρχει ούτε μελέτη, ούτε τα χρήματα στον αντίστοιχο κωδικό, αλλά το χειρότερο όλων ήταν το ότι δεν υπήρχε καμία πηγή χρηματοδότησης. 

Παράλληλα με τρόπο δόλιο και παραπλανητικό μετατράπηκαν οι «επιδοτήσεις»(ΕΤΕΡΠΣ) σε «χρηματοδοτήσεις» πράγμα που φαίνεται και στο εισηγητικό του κ. Κρητικίδη όπου το μεν θέμα αναφέρει: «Αποδοχή χρηματοδότησης….» ενώ στην εισήγηση γράφεται το ορθό: «Έγκριση πίστωσης για την επιδότηση του Δήμου…».

Όπως είναι γνωστό, τα ΕΤΕΡΠΣ (Ν.Π.Δ.Δ.) δεν χρηματοδοτεί την εκτέλεση έργων, αλλά έρχεται Επικουρικά και επιχορηγεί με ένα ποσοστό έργα τα οποία έχουν μελετηθεί, δημοπρατηθεί και ξεκινήσει με νόμιμο τρόπο.  

Με λίγα λόγια ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή εξαπάτησαν δημόσιες υπηρεσίες και όλους εμάς προχωρώντας στη δημοπράτηση της Αγ. Ιωάννου, δηλαδή του έργου «Ανάπλαση και Ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης μας» εμφανίζοντας ψευδώς και εν γνώση του ψεύδους τους και χωρίς μελέτη, ως χρηματοδότες του έργου αυτού 900.000 από το «Θησέα»!!! (ουδέποτε ο «Θησέας» χρηματοδότησε με 900.000) και σύμβαση με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά ύψους 3.580.000 (η οποία βεβαίως ουδέποτε έχει υπογραφεί!!!). 

Ξεκίνησε λοιπόν μετά τη δημοπρασία το έργο η ανάδοχος εταιρία, οι υπεύθυνοι της οποίας –για δικούς τους λόγους- δεν «είδαν» ότι άλλες «πηγές χρηματοδότησης» του έργου υπήρχαν στη διακήρυξη κι άλλες στο «εργολαβικό» που υπέγραψαν με το Δήμο και φυσικά όλες αυτές ήταν ανύπαρκτες. 

Δηλαδή χωρίς χρήματα και με μια επιχορήγηση 900.000 ευρώ η οποία τελικά «έγινε» 500.000 ευρώ, ο κ. Γιαννακόπουλος «Μαζί» με τον «υμνητή» του έργου κ. Μιχάλη Γριβέα, ξεκίνησαν στην Αγ. Ιωάννου, ένα έργο ύψους 4.243.000 ευρώ (σύμφωνα με την μελέτη της κ. Προβελλεγγίου) το οποίο όπως εκείνοι δήλωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το «κοστολόγισαν» 2.200.000 ευρώ (αυθαίρετα και ετσιθελικά) χωρίς βεβαίως να έχουν ούτε ένα ευρώ, ούτε καν κωδικό!! 

 

 

«Περί τάφων και καντηλιών…»

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Οκτωβρίου 2009 μια από τις συζητήσεις που έγινε στο θέμα της «αναμόρφωσης του προϋπολογισμού» ήταν και το θέμα του κοιμητηρίου όπου υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ διοίκησης με αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα μεταξύ των προσώπων του κ. Γουργούλη με τον κ. Σταθόπουλο με θέμα την απόλυση των γυναικών που ανάβουν τα καντήλια.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθόπουλος με ερωτήσεις που κατέβαλλε στον κ. Γουργούλη για το ποσό που πληρώνονταν οι γυναίκες αυτές έλαβε ως απάντηση από τον αντιδήμαρχο με απαξιωτικό τόνο το ότι δεν γνώριζε όπως ούτε κι αυτός είχε γνώση. Στη συνέχεια άναψαν οι τόνοι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αφού ο κ. Σταθόπουλος ρώτησε τον αντιδήμαρχο για ποιο λόγο λέει ψέματα λέγοντας ότι γνώριζε την κατάσταση, δηλαδή το γεγονός ότι οι καντηλαναύτρες ήταν ανασφάλιστες αφού είχε μιλήσει μαζί τους και το γεγονός της άγνοιας του ποσού που πληρωνόντουσαν συνάδει με την νοοτροπία της διοίκησης Γιαννακόπουλου στο θέμα των άσκοπων δαπανών που γίνονται τα τελευταία χρόνια. 

Ο κ. Γουργούλης κατηγόρησε για λαϊκισμό τον επικεφαλής της «Συνεργασίας Πολιτών» συμπληρώνοντας με τη φράση: «Μάζεψε τις γυναικούλες σου και πες ό,τι θες». Εξήγησε λοιπόν ότι τα προηγούμενα χρόνια κανείς δεν είχε ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα και ότι αιτία της «ξαφνικής ενασχόλησης» της διοίκησης ήταν ένα έγγραφο του Εισαγγελέα που καθιστούσε υπεύθυνους για το νεκροταφείο τον ίδιο και τη διοίκηση γενικότερα. Στον ίδιο αντιπολιτευτικό τόνο έμεινε και ο κ. Γκιζιώτης αφού όταν άκουσε την εισήγηση του αντιδημάρχου για «επίσημη» κοστολόγηση 30 ευρώ το μήνα για το άναμα των καντηλιών κατηγόρησε τη διοίκηση για κερδοσκοπία στο ζήτημα αυτό. Ο κ. Σιδέρης μένοντας κι αυτός στο θέμα της τιμής επεσήμανε στη διοίκηση ότι στο Δήμο Αθηναίων το κοστολόγιο είναι 60 ευρώ το χρόνο για καθαρισμό και άλλα τόσα για το άναμα των καντηλιών. Από την ίδια «πλευρά», ο κ. Στεροδήμας δήλωσε ότι όπως κληρονομήσανε, όταν ανέλαβαν οι ίδιοι την διοίκηση, έτσι και διατηρήσανε την κατάσταση στο νεκροταφείο, δείχνοντας ουσιαστικά κατανόηση για τη δυσκολία του προβλήματος, αλλά επετέθη κάνοντας λόγω για το πούλημα οικογενειακών τάφων που έχει συμβεί τον τελευταίο χρόνο.   Τέλος ο κ. Ζορμπάς κατηγορηματικός, όπως συνηθίζει στα τελευταία δημοτικά συμβούλια, αποκάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής ως «Φαρισαίους Υποκριτές» λέγοντας ότι όλοι μέσα στην αίθουσα γνωρίζανε για την τεράστια φοροδιαφυγή που γινότανε στο θέμα αυτό με ποσά που ξεπερνάγανε τα 100.000 ευρώ.   

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση