«Τα σχολεία ανοίγουν»…

0
Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής

Με αφορμή της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης εύχεται σε όλη την σχολική κοινότητα μαθητές, εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό και φυσικά τους γονείς
Καλή σχολική χρονιά και Καλή δύναμη!

Η αρχή κάθε σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την αφετηρία προς τη γνώση,το ταξίδι που ξεκινάει για τα παιδιά μας και το όραμα που τα συνοδεύει. Όσες ευχές όμως και αν κάνουμε δεν μπορούμε να ξορκίσουμε την αγωνία, το άγχος και την ανησυχία μας για τα προβλήματα που κάθε χρόνο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Γι’ αυτό λοιπόν συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε:

· Για πλήρη στελέχωση με εκπαιδευτικούς και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων

· Για τις απαραίτητες προσλήψεις για την πλήρη κάλυψη των αναγκών στην Ειδική Αγωγή, με τμήματα Ένταξης, εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης και Σχολικούς Νοσηλευτές για όλα τα παιδιά που το χρειάζονται.

· Στελέχωση και έγκαιρη λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας ανά σχολική μονάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

· Για την πλήρη στελέχωση και ορθή λειτουργία των ολοήμερων σχολείων από την πρώτη μέρα προκειμένου να μην διολισθήσει ο σημαντικότατος αυτός θεσμός σε απλή φύλαξη των παιδιών μας και να επιτελέσει το έργο του.

· Γενναία χρηματοδότηση με άμεση εκταμίευση των τακτικών και έκτακτων επιχορηγήσεων στις Σχολικές Επιτροπές.

· Εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής σε κατάλληλα κτήρια και με το απαραίτητο εκπαιδευτικό αλλά και βοηθητικό προσωπικό( τραπεζοκόμους, καθαρίστριες κτλ).

· Ανέγερση νέων σχολείων και νηπιαγωγείων για να ανασάνουν τα υπερκορεσμένα σχολεία μας και να αναπνεύσουν τα στοιβαγμένα παιδιά μας.

· Πυρασφάλεια και Αντισεισμικός έλεγχος όλων των σχολείων.

· Αύξηση των Δαπανών για την Παιδεία με έμφαση στην κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό γενικής, ειδικής και επαγγελματικής αγωγής, για την απόκτηση οικοπέδων και την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων& νηπιαγωγείων, για την κάλυψη των λειτουργικών και επισκευαστικών αναγκών των σχολείων

Διεκδικούμε και αναμένουμε :

· Tην απρόσκοπτη συνέχιση των απογευματινών δραστηριοτήτων που προσφέρει ο Δήμος μας δωρεάν στους μαθητές/ριες των σχολειών μας (Θεατρική αγωγή, Αθλητικά προγράμματα : μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μουσική) και την ενίσχυσή τους με νέα προγράμματα.

Τα προγράμματα αυτά είναι αποτέλεσμα των διεκδικήσεων και των αγώνων της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων. Δεν ήταν αυτονόητα, δεν μας χαρίστηκαν. Ήταν μια κατάκτηση του γονεϊκού κινήματος για την οποία σήμερα είναι περήφανη όλη η πόλη μας.
Ειδικά για τα παιδιά των λυκείων και κυρίως της Γ΄τάξης.

· Σεβασμός στην τιτάνια προσπάθεια των μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια.

· Να σταματήσει επιτέλους το παιχνίδι στην πλάτη των μαθητών,με τις συνεχείς αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

· Ας κατανοήσουμε όλοι καλά, ότι το εξουθενωτικό σύστημα των πανελλαδικών, δεν είναι σύστημα αξιολόγησης του επιπέδου των γνώσεων των μαθητών αλλά ένα σύστημα αποκλεισμού, αφού οι αιτήσεις για την τριτοβάθμια είναι περισσότερες από τις διαθέσιμες θέσεις των ανωτάτων ιδρυμάτων.

· Ας κατανοήσουμε επίσης ότι το σύστημα αυτό καλλιεργεί και αναπτύσσει την παραπαιδεία υπογραμμίζοντας τις ταξικές ανισότητες και εξουθενώνει ηθικά και οικονομικά τα χαμηλότερα στρώματα.

Θέλουμε το Συνταγματικό Δικαίωμα των παιδιών μας για
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ να γίνει πράξη.

Απάντηση