«Οι Φωτογραφικοί διαγωνισμοί και η κατασπατάληση του Δημόσιου χρήματος».

0

Δεκαετίες τώρα, κάθε χρόνο, η εκάστοτε διοίκηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής, διέθετε ένα υπέρογκο ποσό για τον στολισμό της πόλης δημιουργώντας εύλογα αλλά αναπάντητα ερωτήματα, αναφορικά με το «Γιατί δεν φυλάσσονταν» από Δήμο για επόμενες χρήσεις τα «στολίδια» που είχαν αγοραστεί από προηγούμενες χρονιές όπως κάνουμε όλοι στα σπίτια μας…

Οι διοικήσεις επί Πασοκ, για ν΄αποφύγουν ερωτήσεις που έθετε για το συγκεκριμένο ζήτημα ο «Σχολιαστής», κατέφυγαν στην λύση της «ενοικίασης» με αποκορύφωμα την δαπάνη 40.000 ευρώ για την ενοικίαση μιας «φάτνης» στην κεντρική μας πλατεία με «φωτογραφικούς» πάντα «διαγωνισμούς».

Οι διοικήσεις των Αρχαγγέλων της «Δεξιάς» κάθαρσης, συνέχισαν την ίδια πολιτική και το μόνο που κατάφεραν ήταν να συνδυάσουν την σπατάλη χρημάτων με την «κακογουστιά» , ενώ η διοίκηση «Σταθόπουλου απλώς αφαίρεσε την «κακογουστιά»…

Στην φετινή συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με τον στολισμό της πόλης, η διοίκηση του Βασίλη Ζορμπά, έφερε προς ψήφιση ένα εξωπραγματικό χρηματικό ποσό για την αγορά «στολισμού», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Οικονόμου (πρώτη θητεία), γιατί είναι «άλλο πράγμα» ν΄ακούς για «κατασπατάληση Δημόσιου χρήματος» κι άλλο να την βλέπεις «Μπροστά» σου και να καλείσαι να την ψηφίσεις κιόλας, ο οποίος ρώτησε «Τι» απέγινε ο περσινός στολισμός.

Μην περιμένετε βέβαια ότι του δόθηκε κάποια πειστική απάντηση. Αυτό που έγινε ήταν να τον «κόψει» ο δήμαρχος από τον κατάλογο των συμβούλων που θα πήγαιναν σε μια συνδιάσκεψη «αυτοδιοικητικών» για «να μάθει» να μην ρωτά «κακά πράγματα» και να χαλά την «πιάτσα»…

Ζητήσαμε από τον κ. Οικονόμου να μας μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα κι εκείνος δέχθηκε. Σας παραθέτουμε τις απόψεις του.

«Σ» Καταγγείλατε την ακριβή δαπάνη για τη χρήση νέου χριστουγεννιάτικου στολισμού. Γνωρίζετε αν ο περσινός ή παλαιότεροι στολισμοί είναι κάπου αποθηκευμένοι και διαθέσιμοι για χρήση ;

«Θα σας πω αυτά που προκύπτουν από τα επίσημα έγγραφα που ήρθαν στην αντίληψή μου ως μέλος της οικονομικής επιτροπής και ως Δημοτικός Σύμβουλος από την εισήγηση.

Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατασπατάληση. Δεν μπορεί κάθε χρόνο να αγοράζουμε εξοπλισμό ή να μισθώνουμε και κάθε φορά να χρειαζόμαστε άλλο τόσο και περισσότερο.

Ήρθε τώρα η διοίκηση Ζορμπά και αντί να χρησιμοποιήσει τον περσυνό στολισμό και τον προπέρσυνο – γιατί αγοράζεται επί πολλά χρόνια – προβαίνει σε νέο εξοπλισμό.

Ταυτόχρονα όμως, ενεργοποιεί ως προς το ένα σκέλος και τον περσινό ο οποίος – και προσέξτε γιατί αυτό είναι το μεμπτό – είναι αποθηκευμένος ως συμβατική υποχρέωση του προμηθευτή σε αποθήκες του! και γι’ αυτό είπα και εξέδωσα και ανακοίνωση λέγοντας ότι αυτή η προκήρυξη που ήλθε προς ψήφιση περιλαμβάνει «καταχρηστικούς όρους».

Δηλαδή υπάρχει μία ασάφεια ως προς την λειτουργική κατάσταση. Δεν μπορεί να ζητάς σε έναν διαγωνισμό κάποιος να πει ότι θα δώσει μια προσφορά χωρίς να ξέρει τι ποσοστό του παλαιού εξοπλισμού είναι σε καλή κατάσταση και ποιο είναι άχρηστο! Δεν μπορεί να ακούμε τις φήμες ότι «χάλασε» αυτός ο εξοπλισμός στο μεγαλύτερο κομμάτι του και κάθε φορά να χρειάζεται ανανέωση 100%.

Για να το πω απλά, πέρυσι θυμόμαστε όλοι ότι τα φώτα λειτουργούσαν κανονικά.
Ο δεύτερος καταχρηστικός όρος είναι ότι αυτό το γνωρίζει ΕΝΑΣ και είναι αυτός που έχει στις αποθήκες του το υλικό και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει!

Μπορεί να τον αντικαταστήσει, να τον αλλάξει, να τον φτιάξει, να πει ότι είναι όλος άχρηστος. Δεν μπορεί να προωθούνται τέτοια ζητήματα και τέτοιο τρόπο.

Μάλιστα έκανα μία πρόταση ότι τέτοια ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με συμβάσεις σε πλαίσιο μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος για να πετυχαίνουμε οικονομικές λύσεις ευρείας κλίμακας.

Αυτό που γίνεται σήμερα και το λέω πολύ ήπια, είναι «Κατασπατάληση Δημοτικού Χρήματος».

Απάντηση