Νίκος Φωτόπουλος: ” Η πικρή αλήθεια για την απώλεια του ΜΕΤΡΟ από την πόλη μας”

0
fotopoulos 2006

 

Έτσι η τότε Δημοτική παράταξη, που προέταξε την τυφλή κομματική πειθαρχία, συνήνεσε και συνέπραξε στην απώλεια του ΜΕΤΡΟ από την Αγία Παρασκευή, fotopoulos 2006ενεργώντας  σε βάρος των κατοίκων της.

 

Χαρακτηριστική υπήρξε και η δήλωση – επιβεβαίωση που έγινε προ πενταετίας περίπου στο Δημόκριτο από την κ. Βάσω Παπανδρέου – (πρώην Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη), όπου σε σχετική εκδήλωση για το περιβάλλον , είπε επί λέξει ” … να μην μου διαμαρτυρηθείτε για την αλλαγή της χάραξης της γραμμής του ΜΕΤΡΟ, αφού αυτή υπήρξε επιλογή της Δημοτικής σας Αρχής ….” 

Και βέβαια ακούγοντας αυτή τη δήλωση ο νυν Δήμαρχος, που παρευρισκόταν στις πρώτες θέσεις του Αμφιθεάτρου του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε “Δημόκριτος”, συμμετέχοντας ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, παρέμεινε άφωνος και ενεός από τη δημόσια αυτή αποκάλυψη. 

Ίσως να ήταν σώφρων η τότε απόφαση του κ. Γιαννακόπουλου να μην αρθρώσει κανένα λόγο διαμαρτυρίας, γιατί τότε θα υπήρχε ο κίνδυνος για τον ίδιο και την παράταξή του να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι βλαπτικές παρασκηνιακές πρωτοβουλίες της.

Είναι γεγονός ότι με το να ξεπουλήσει η τότε Διοίκηση του Δήμου την υπόθεση του ΜΕΤΡΟ αδίκησε κατάφορα και ανεπανόρθωτα, όπως περίτρανα αποδεικνύεται σήμερα, την πόλη μας και τους κατοίκους της. 

Δεν γνωρίζουμε έναντι ποίων ανταλλαγμάτων δεν προασπίστηκε η τότε Διοίκηση του Δήμου, ως όφειλε, τα συμφέροντα του Δήμου μας και συνήργησε στην οριστική απώλεια από την πόλη μας της διέλευσης του ΜΕΤΡΟ. Δεν μας είναι γνωστό σε ποία έκταση και σε ποίο βαθμό υπήρξε δάκτυλος “Λαλιώτη”, όπως ισχυρίζεται σήμερα ο κ. Δήμαρχος, για να εξυπηρετηθεί ο μεγαλοεργολάβος “Μπόμπολας”. Αυτό που γνωρίζουμε είναι το δυσάρεστο  και δύσκολα αναστρέψιμο αποτέλεσμα της εκτροπής της γραμμής του ΜΕΤΡΟ, για να διέρχεται από τις εγκαταστάσεις “Μπόμπολα”.  

Το πλέον δυσάρεστο είναι ότι ο Δήμος μας δεν κατόρθωσε να εισπράξει τουλάχιστον  κάποια ανταποδοτικά ποσά, ούτε να τύχει της κατασκευής από την Κεντρική Διοίκηση κάποιων άλλων έργων υποδομής, που να αντισταθμίσουν κάπως την σημαντικής σημασίας  και αξίας απώλεια αυτή. 

Έτσι αντί η τότε Δημοτική Αρχή να διασφαλίσει την αρχική χάραξη της γραμμής του ΜΕΤΡΟ και μαζί με αυτή να διεκδικήσει: α) την υπογειοποίηση της Λ. Μεσογείων καθ’ όλο το μήκος της Κεντρικής μας Πλατείας και β) την κατασκευή σ’ αυτή υπόγειου χώρου στάθμευσης, κατά τρόπο μάλιστα που δεν θα άλλαζε τη σημερινή φυσιογνωμία της, στέρησε από την πόλη μας ένα σπουδαίο έργο πνοής, για το οποίο ο Δήμος μας δεν θα εκταμίευε ούτε ένα Ευρώ. 

Οι Δημόσιοι άνδρες έχουν χρέος να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συνέβη με τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος προκληθείς στη Γενική Συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Αγίου Ιωάννη , στις 10/1/2010, προσπάθησε, σαν να επρόκειτο για “μαθητούδι” , να αποσείσει τις ευθύνες της παράταξής του και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, φορτώνοντας την επιλογή αυτή αποκλειστικά και μόνο σε ένα πρώην πολιτικό πρόσωπο, που απέχει σήμερα της ενεργού πολιτικής. 

Εύλογα λοιπόν κ. Δήμαρχε μπορεί να διερωτηθεί κάθε καλόπιστος δημότης, μήπως οι τοπικοί άρχοντες εκλέγονται μόνο για την πραγματοποίηση Δημόσιων σχέσεων και όχι για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της πόλης, ακόμη και όταν χρειάζεται να συγκρουσθούν με την κομματική παράταξη που τους ανέδειξε;  

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση