Γιάννης Σταθόπουλος: Η ορκωμοσία δεν είναι δημόσιο θέαμα.

0
dimarxeio

Πληροφορίες που φέρουν τον νέο δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά να σχεδιάζει την ορκωμοσία της νέας διοίκησης του Δήμου στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής προκάλεσε μια σειρά αντιδράσεων με αποκορύφωμα την έκδοση ανακοίνωσης, του απερχόμενου δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου η οποία αναφέρει τα εξής:

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο εκλεγείς Δήμαρχος Β. Ζορμπάς σχεδιάζει ώστε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Ενημερώνω ότι ο Β. Ζορμπάς δεν έχει επικοινωνήσει γι’ αυτό το θέμα με τη Δημοτική μας Κίνηση αλλά και με τις άλλες ούτε καν τηλεφωνικά.

Επί της ουσίας του θέματος η πρώτη μας σκέψη είναι ότι επιδιώκει τη διοργάνωση «κομματικής» φιέστας.

Δεν μπορούμε να βρούμε άλλη δικαιολογία. Αν όντως είναι θέμα χωρητικότητας κόσμου, η ορκωμοσία, που δεν είναι δημόσιο θέαμα για χειροκροτητές, άνετα μπορεί να γίνει στο εξαιρετικό αμφιθέατρο του Τεχνικού Λυκείου – ΤΕΛ πρ. Μπαρμπίκα ή και στο 2ο Γυμνάσιο, παρά το ότι εμείς επιμένουμε να γίνει στο Δημαρχείο, όπως έγινε επί έντεκα (11) Δημαρχιακές θητείες μέχρι τώρα στο Δήμο μας.

Σε κάθε περίπτωση έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν έχει καμιά διάθεση συναίνεσης. Εξάλλου από τις εκλογές της 2ας Ιουνίου και μετά αποφεύγει οποιαδήποτε θεσμική συνάντηση».

Σημείωση «Σχολιαστή».
Η εφημερίδα μας, σε κάποιες χρονικές περιόδους στάθηκε στο πλευρό του Βασίλη Ζορμπά, ενώ σε άλλες αντιμετώπισε κριτικά τις ενέργειες και τις επιλογές του.

Από την πλευρά μας, ευχόμαστε η νέα δημαρχιακή θητεία του να να σφραγιστεί από ωριμότητα, σοβαρότητα και λύση των προβλημάτων του Δήμου. Δεν γνωρίζουμε εάν πράγματι ο κ.Ζορμπάς έχει κατά νου να πραγματοποιήσει την ορκωμοσία της διοίκησης του στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής.

Αν πράγματι σχεδιάζει μια «ανοικτή» ορκωμοσία, προφανώς θα το κάνει θέλοντας με το συμβολισμό αυτό να στείλει ένα μήνυμα προς τους συνδημότες του, αλλά και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Εμείς ως «Σχολιαστής» περιμένουμε τις «πράξεις» της νέας διοίκησης και δεν προχωρούμε σε «δίκες προθέσεων».
Εάν η νέα διοίκηση κινηθεί προς το συμφέρον της πόλης θα είμαστε δίπλα της, αν πάλι επιλέξει να γίνει «τροχονόμος ιδιωτικών συμφερόντων» θα μας βρει απέναντι της να ενημερώνουμε με συνέπεια τους συμπολίτες μας και νσατιρίζουμε τα «κακώς κείμενα».

Απάντηση