Γιώργος Οικονόμου: Νέο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής.

0
Γιώργος Οικονόμου

Από τον Αντιπτέραρχο Μηχανικό ε.α. και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» Γιώργο Οικονόμου, λάβαμε επιστολή αναφορικά με το Νέο Δημαρχείο της Αγ. Παρασκευής.
Ο κ. Οκονόμου στην επιστολή του, υπενθυμίζει ότι μετά τη δημοπράτηση του Δημαρχείου της πόλης στις 3 Αυγούστου 2018, είχε προβλέψει ότι οι δηλώσεις και οι συνεντεύξεις της δημοτικής αρχής που μιλούσαν για έναρξη των εργασιών το 2019 απείχαν πολύ από την πραγματικότητα, κι ότι η Αγ. Παρασκευή θα παρέμενε ουραγός στη λίστα της χρηματοδότησης από την περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων ότι από τις 3 Αυγούστου 2018 που έγινε δημοπράτηση μόλις στις 9 Νοεμβρίου 2018 κοινοποιήθηκε η υπ’ αριθ. 3181 /2018 απόφαση της οικονομικής επιτροπής και το 1ο πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού στους συμμετέχοντες, και επισημαίνει ότι ένα μέλος της επιτροπής.

Μειοψήφησε με το αιτιολογικό ότι οι εταιρείες που συνιστούν την κοινοπραξία του προσωρινού μειοδότη, «εμπλέκονται και περιλαμβάνονται σε αυτεπάγγελτη έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για παράβαση των σχετικών διατάξεων και στρέβλωση του ανταγωνισμού σε διαγωνισμό δημοσίου έργου… Η μη αναγραφή και δήλωση του γεγονότος αυτού συνιστά λόγο αποκλεισμού…».

Εν κατακλείδι, ο κ.Οικονόμου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο έργο, ώσπου να ξεκαθαρίσει από νομικής άποψης, χρειάζεται πολύ χρόνο… ότι η πόλη χρειάζεται δημαρχείο σύγχρονο, προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες της και στην ψηφιακή εποχή, φιλικό στο περιβάλλον και μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας… κι ότι: «Έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα να κάνουμε μία Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή».

Απάντηση