Γιώργος Οικονόμου: «Γραμματέας στο Δήμο μας, το «δεξί χέρι» της Δούρου στην Περιφέρεια!».

0
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, ο επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης «Νέα αρχή» Γιώργος Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου, σεβόμενος τους συμπολίτες μας που τον τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και τις ηθικές αρχές που έχει θέσει για την λειτουργία της παράταξης του, με παρρησία και θάρρος θέλησε να ενημερώσει δια των Μ.Μ.Ε τις όποιες επαφές και συζητήσεις έγιναν, καθώς και τα σενάρια που προτάθηκαν μεταξύ των παρατάξεων από την ημέρα των εκλογών μέχρι σήμερα.
Είναι γνωστό ότι η απλή αναλογική δεν έχει επιτρέψει σε καμία παράταξη αυτοδύναμη διοίκηση. Είναι επίσης γνωστό, ότι ο Βασίλης Ζορμπάς που κατέλαβε την πρώτη θέση, ο Γιώργος Οικονόμου που κατέλαβε την τρίτη θέση και ο Αλέξης Μουστόγιαννης που εξέλεξε δύο συμβούλους, είχαν «κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων» το κόμμα της Ν.Δ, εξ’ου και η εύκολη νίκη στο δεύτερο γύρο του Βασίλη Ζορμπά.
Αν όμως, η Ν.Δ κατάφερε να ενώσει τις τρεις αυτές παρατάξεις και να βάψει «Μπλε» στον χάρτη την Αγ. Παρασκευή, αδυνατεί να τις «υποχρεώσει» να συνενωθούν σε «Μία» και με την εξαγορά κάποιου αποστάτη να σχηματίσει αυτοδύναμη διοίκηση.

Οι παρατάξεις αυτές δεν μπορούσαν να ενοποιηθούν για πολύ συγκεκριμένους λόγους.
1) Όταν ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βασίλης Ζορμπάς και στις εκλογές του 2006 υποχρέωσε σε ήττα τον δήμαρχο Αντώνη Σιδέρη, επαναφέροντας το «Πασοκ» στη δημαρχία, αυτό καθ ’αυτό το γεγονός ΔΕΝ ξεχάστηκε από την τοπική κοινωνία…
2) Όταν ο κ. Ζορμπάς, εκλέχτηκε το 2010, διοίκησε με Νεποτισμό κι Αυταρχικότητα, επιλέγοντας οι αποφάσεις να λαμβάνονται από έναν «κλειστό πυρήνα» στην πλειοψηφία του πασοκο- αριστερογενή.

3) Επειδή οι «συμβουλάτορες» μπορεί να γνώριζαν καλά από κατοικίδια ζώα, από συμπαθητικές ψησταριές, ηλεκτροσυγκολλήσεις και «θεία οράματα»… αλλά από «Διοίκηση», «Προγραμματισμούς», «Νέες τεχνολογίες» και «Ευρωπαϊκά προγράμματα» είχαν «μαύρα μεσάνυχτα»…οδήγησαν τον εξαίρετο πνευμονολόγο στην διαχείριση της Μιζέριας και την πόλη στο «Τίποτα».
Στις εκλογές του 2019, στο χώρο της Ν. Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο Γιώργος Οικονόμου, που εκτός από ένα άψογο βιογραφικό, συγκέντρωσε γύρω του μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας με κοινό όραμα μια «Νέα Αρχή» για την πόλη. Από το προεκλογικό πρόγραμμα που εκδόθηκε, αναδύθηκε μια σοβαρότητα και μια «γνώση» των θεμάτων κι αυτό φάνηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Το ερώτημα που μου γεννήθηκε από την ώρα της έκδοσης των αποτελεσμάτων, ήταν : «Μπορούν να συνυπάρξουν» κάτω από την ίδια στέγη και με δήμαρχο τον Βασίλη Ζορμπά αυτοί οι άνθρωποι;
Προσωπικά όλο αυτόν τον καιρό απόφυγα επιμελώς να πω ή να γράψω την γνώμη μου.
Για κάποιες σκέψεις μου, ήρθε και με δικαίωσε ο κ. Οικονόμου με αυτά που είπε (και πολύ περισσότερο με αυτά που ΔΕΝ είπε) στην συγκεκριμένη συνέντευξη.

Θα σας μεταφέρω λοιπόν το «πνεύμα» των λεχθέντων κι όχι επακριβώς αυτά που είπε ο κ. Οικονόμου.

1) Μερικές ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των προσφάτων δημοτικών εκλογών κυκλοφόρησε μια σειρά από προβοκατόρικα τρυκάκια, με τα οποία εμφανιζόταν η Νέα Δημοκρατία να «χρισμοδοτεί» το Βασίλη Ζορμπά για δήμαρχο!

2) Το θέμα ξεπεράστηκε, το κόλπο «έπιασε», αλλά ήρθε και η ώρα της αλήθειας. Θέλοντας και μη ο νέος δήμαρχος έπρεπε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

3) Ποιος να διαπραγματευτεί με ποιον; Μπορούσε ο κ. Οικονόμου να εμπιστευτεί τον κ. Ζορμπά; μπορούσαν οι σύμβουλοι του που άκουγαν προεκλογικά τα εξ’ αμάξης να συνδιοικήσουν με τους «υβριστές;» και το κυριότερο, η παράταξη του κ. Οικονόμου είχε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και ήταν αποφασισμένη να το υλοποιήσει.
Η παράταξη του Βασίλη Ζορμπά τι είχε; ΤΙΠΟΤΑ δεν είχε το 2010 και ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει 2019

Ο κ. Οικονόμου, αιτιολόγησε την μη συνεργασία λέγοντας ότι συμφώνησε κατ’ αρχή, αλλά ζήτησε από τον δήμαρχο να τηρήσει αυτά που συμφωνήθηκαν. Ποιος να τα τηρήσει; Ο Βασίλης Ζορμπάς;
Η πρώτη ενέργεια του νέου δημάρχου ήταν η πρόσληψη του Νικόλαου Κύρκου, υπαλλήλου της Περιφέρειας κι αυτό που λέμε «δεξί χέρι» της Ρένας Δούρου… μετά από απαίτηση της εξαδέλφης του δημάρχου, κ. Βούλας Ζορμπά της οποίας είχε βαφτίσει το παιδί… ναι της ίδιας κ. Ζορμπά, που στην προηγούμενη θητεία 2010-14 είχε μετατεθεί από το Δήμο Αμαρουσίου στην Αγ. Παρασκευή) για να επιβλέπει τον τεράστιο αριθμό των υπό εκτέλεση έργων της τότε διοίκησης…
Το γεγονός λοιπόν, ότι ο κ. Οικονόμου, αντελήφθη εγκαίρως ότι ο κ. Ζορμπάς δεν ήταν διατεθειμένος ν’ αλλάξει το μοντέλο με το οποίο είχε διοικήσει , δηλαδή να διαχειρίζεται την Μιζέρια της πόλης, να κάνει διάφορα «μικρορουσφέτια» σε συγγενείς και φίλους και προς το τέλος της θητείας ν’ ασχοληθεί και με «κάτι» για την πόλη… τον ανάγκασε ν’ αρνηθεί τη συμμετοχή της παράταξης του σε «τέτοιου» είδους διοίκηση.
Για τον λόγο αυτό, ο κ. Οικονόμου πραγματοποίησε αυτό που είχε δηλώσει και στον δήμαρχο ότι θα κάνει, δηλαδή θα ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ τους πολίτες για το «ναυάγιο της συμφωνίας».
Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο, που οδήγησε στην άρνηση της συνεργασίας , ήταν το γεγονός ότι ο δήμαρχος ήθελε να προγραμματίσει τον «πολιτικό διαμελισμό» των μικρότερων παρατάξεων και τον προσεταιρισμό «ανεξαρτήτων» συμβούλων ώστε να ελέγχει πλήρως την πλειοψηφία…
Τέλος και ίσως και το σπουδαιότερο, ο κ. Ζορμπάς του ζήτησε να υπερψηφίσει ο ίδιος και η παράταξη του τον προϋπολογισμό ο οποίος θα περιείχε «Εικονικές εγγραφές»!!!
(Γιατί μ’ αυτό το «τρικάκι» διοικούσαν οι «παλιοί» αυτοδιοικητικοί. Με μυστικά, ψέματα, συμψηφισμούς και αλληλοεκβιασμούς).
Μακάρι για την πόλη ο Γιώργος Οικονόμου και οι δημοτικοί του σύμβουλοι ν’ αναδειχτούν οι πρώτοι που θα καταφέρουν να σπάσουν τ’ αποστήματα…