Γιατί θέλουμε ένα ανοιχτό κολυμβητήριο

0
ko-1

 

ko-1Η θέση μας είναι ότι πρέπει να κατασκευαστεί ένα ανοιχτό κολυμβητήριο στη θέση αυτού του κατασκευάσματος που υπάρχει σήμερα. Κάνοντας μια παρένθεση θα ήθελα να πω, πως αν «χωροθετούσαμε» σήμερα, ΔΕΝ θα επιλέγαμε το χώρο αυτό, ούτε αυτό το «μέγεθος» για να φτιάξουμε «κολυμβητήριο», αλλά θα προτιμούσαμε να γίνει ένας «ελεύθερος χώρος» ή μια πλατεία. Εφόσον όμως υπάρχει και έχουν «πέσει» χρήματα δημοτικά κι έχει γίνει μια πρώτη υποδομή… γι’ αυτό και προτείναμε μια άλλη λύση, αυτήν δηλαδή του ανοιχτού κολυμβητηρίου η οποία περιορίζει κατά τη γνώμη μας τα προβλήματα.

1) Μ΄ ένα ανοιχτό κολυμβητήριο αποφεύγουμε το «μεγάλο όγκο» ο οποίος «ενοχλεί» κατά κύριο λόγο την περιοχή.

2) Ένα κολυμβητήριο ανοιχτό, αφήνει να προκύψει πάρα πολύ ελεύθερος χώρος γύρω γύρω ο οποίος μπορεί με την κατάλληλη διαμόρφωση να λειτουργήσει σαν «ελεύθερος χώρος»,  που επιτρέπει σε κάποιον να καθίσει, να περπατήσει κ.τ.λ.

3) Η ανοιχτή κατασκευή αποκλείει την πιθανότητα να επαγγελματοποιηθεί ο χώρος αυτός σαν χώρος που θα εξυπηρετεί ομάδες, θα μπει σε κατηγορίες, θα γίνουν αγώνες πρωταθλήματος κ.τ.λ. 

4) Η παράμετρος της οικονομικής πλευράς και το γεγονός ότι το κόστος μπορεί να φθάσει τα 6.500.000 χωρίς τους πιθανά κι άλλους εξοπλισμούς που μπορεί να χρειαστούν και τις όποιες διαμορφώσεις. 

Εμείς σήμερα έχουμε εξασφαλίσει 3.500.000 από τη Γενική Γραμματεία άρα πρέπει να βάλουμε άλλα 3.000.000!!! τι στιγμή που δεν έχουμε ούτε 600.000 ευρώ για να απαλλοτριώσουμε το Τ.Ο 118 στο Τσακό που είναι λίγο πιο κάτω επί δεκαετίες τώρα. Ενώ λοιπόν δεν μπορούμε να πάρουμε δάνειο για να απαλλοτριώσουμε κάποια «κομμάτια» ετοιμαζόμαστε να δώσουμε 3.000.000 ευρώ επιπλέον για να αγοράσουμε ένα μεγάλο κλειστό κολυμβητήριο με όλες τις παραμέτρους που προανέφερα.

Εκτός αυτού ένα κλειστό κολυμβητήριο έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη σε συντήρηση και η κατασκευή η ίδια και ο εξαερισμός και κλιματισμός

 ko-19
 Η “πίσω είσοδος” του κολυμβητηρίου 

του χώρου που είναι και το βασικό έξοδο, με αποτέλεσμα και κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου να έχουμε μια προσέγγιση οικονομική της τάξεως του 1.000.000 το χρόνο, δηλαδή  ή θα πρέπει να πληρώνουμε μερικές εκατοντάδες ευρώ το μήνα ο καθένας που θα συμμετέχει και θα χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο αυτό  ή θα βρεθεί προ αδυναμίας να λειτουργήσει όπως στο Χαλάνδρι για παράδειγμα που έκλεισε για κάποιο χρόνο.

Η άλλη περίπτωση είναι να φέρουμε μια ομάδα με παράγοντες, με πρωταθλήματα, με επιδοτήσεις ίσως από τη Γενική Γραμματεία και το μετατρέψουμε σ ένα «κλειστό» κολυμβητήριο όπως το γήπεδο της Νότου από μια ομάδα, από ένα σύλλογο και δεν θα είναι πάλι σε χρήση από τα παιδιά, από τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής. Αυτή είναι η προσέγγιση μας, εμείς καταθέσαμε τις ανησυχίες μας αυτές, δεν πήραμε απάντηση και μάλιστα ιδιαίτερα εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι ούτε ο Δήμαρχος ούτε οι υπηρεσίες του Δήμου είχε απάντηση για το πώς θα διαχειριστεί οικονομικά το θέμα αυτό. Δηλαδή το από πού θα βρει τα χρήματα να διαχειριστεί το κολυμβητήριο.

Τέλος υπάρχει η περίπτωση να το φτιάξουμε και να μην μπορούμε να το λειτουργήσουμε και σ΄ αυτή τη λογική είχαμε την απαίτηση να γίνει μια προσέγγιση και μια εκτίμηση όλων αυτών, να σταθμίσουμε τα συν και τα πλην και να κάνουμε ένα έργο το οποίο θα έχει την συμφερότερη, λογικότερη και την πιο εύχρηστη λειτουργία.                   

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση