Η Παράνομη αφισοκόλληση στην Αγία Παρασκευή έχει φτάσει στο απροχώρητο και κάτι θα κάνουμε.

0
Η παράνομη αφισοκόλληση όπως την φωτογράφησε ο καταγγέλων.
Η παράνομη αφισοκόλληση όπως την φωτογράφησε ο καταγγέλων.

Ανώνυμη επιστολή λάβαμε από δημότη – κάτοικο της Αγίας Παρασκευής που διαμαρτύρεται για την παράνομη αφισοκόλληση και την εν γένει «αφισορύπανση» στους δρόμους της πόλης μας.

Αναλυτικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Όχι δεν μιλάμε για τις αφίσες που βρίσκονται στη Μεσογείων (που και αυτό παράνομο είναι) αλλά στη κατάσταση των διάφορων φροντιστηρίων που έχουν κολλήσει τις αφίσες τους σχεδόν σε όλους τους δρόμους γύρω από Άι Γιάννη, Προφήτη Ηλία και σε όλη την Αγίου Ιωάννου, Ειρήνης, Αιγαίου Πελάγους.

Δεν είναι μόνο σε εμπορικούς δρόμους αλλά στη κυριολεξία μέσα στις γειτονιές μας. Όλοι τις έχουμε δει ειδικά τις γνωστές μπλε αφίσες με το ρολόι που έχουν μπει σχεδόν σε όλες τις κολόνες τις ΔΕΗ.

Όμως τον Μάιο το συγκεκριμένο φροντιστήριο φρόντισε να βάλει ακόμα πιο πολλές αφίσες σε όποια ταμπέλα έβρισκε,και ειδικότερα στις ταμπέλες κυκλοφορίας, μπροστά στα σχολεία, στα φανάρια-παντού. Το αποτέλεσμα να βλέπουμε αφίσες κάθε λίγα μέτρα.

Επικοινωνήσαμε με το φροντιστήριο και μας αγνόησε. Επικοινωνήσαμε με τον Δήμο και ζητήσαμε να κάνουν κάτι γι αυτό και δεν έγινε τίποτα απολύτως.

Τους ζήτησα τουλάχιστον να μιλήσουν με τα συγκεκριμένα φροντιστήρια, αλλά τίποτα. Πήραμε λοιπόν τη κατάσταση στα χέρια μας και έχουμε αφαιρέσει τουλάχιστον 100 αφίσες, οι οποίες όμως δυστυχώς ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια την επόμενη μέρα.

Επιστρέψαμε από τις καλοκαιρινές διακοπές, και πάλι εμφανίστηκαν οι αφίσες. Δεν έχει τελειωμό αυτή η κατάσταση.

Είναι απαράδεκτο! Πέρα του ότι δεν έχουμε ούτε χρόνο ούτε τη δυνατότητα να κατεβάζουμε (ειδικά τις ψηλές αφίσες που απαιτούν σκάλες), φαίνεται ότι ο δήμος μας βρίσκεται στο έλεος του κάθε φροντιστηρίου.

Πέρα το ότι είναι παράνομο, οι αφίσες αυτές ασχημαίνουν το όμορφο φυσικό περιβάλλον που έχει η Αγία Παρασκευή. Επιπλέον με τι δικαίωμα ένα φροντιστήριο η οποιαδήποτε επιχείρηση χρησιμοποιεί και ασχημαίνει τη δική ΜΟΥ γειτονιά για να κάνει δωρεάν διαφήμιση;;

* Ζητάμε από του δημότες να κατεβάζουν αυτές τις αφίσες όταν τις βλέπουν-ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ασχημαίνουν τον δικό σας χώρο.

* Ζητάμε από τον νέο Δήμαρχο να ειδοποιήσει αυτές τις επιχειρήσεις και να τους ζητήσει να αφαιρέσουν τις αφίσες που ανέβασαν, αλλιώς δεν θα πρέπει να υπάρχουν πρόστιμα; Ρυπαίνουν το περιβάλλον ελευθέρα και κανείς δεν κάνει και δεν λέει τίποτα, επιπλέον εκμεταλλεύονται τον δήμο εμπορικά χωρίς κόστος γι αυτούς.

Πηγαίνετε μια βόλτα σε άλλες περιοχές/προάστια και θα δείτε ότι στην Αγία Παρασκευή συγκριτικά είναι απαράδεκτη η κατάσταση, έχει καταντήσει από τα πιο όμορφα προάστια στο πιο άσχημο. Και μην ξεχνάτε, ένα άσχημο περιβάλλον όχι μονο δείχνει άσχημο αλλά έχει και ως αποτέλεσμα την πτώση της εμπορικής αξίας της περιοχής.

Συννημενες φωτογραφίες απο μερικά σημεία, οπου μετά αφαιρέσαμε τις αφίσες

Παρακαλώ για δημοσίευση

Ευχαριστούμε

Δημότης Αγίας Παρασκευής
Καθαρή Αγία Παρασκευή
twitter: @Agia_Paraskevi_

Απάντηση