«Όχι» στην αδράνεια του Δημάρχου για να σωθεί του «Ιόλα»

0
io 4

 

Στην τοποθέτηση του ο τ. Δήμαρχος κ. Αντώνης Σιδέρης επεσήμανε ότι η μοναδική λύση του προβλήματος είναι η άμεση σύναψη δανείου για την αγορά του.io 4

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος είπε ότι τον κάλυπτε απόλυτα το κείμενο – πρόταση της «ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων». 

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης υπογράμμισε την αναγκαιότητα της διεξαγωγής ανοικτού δημοτικού συμβουλίου στο συγκεκριμένο χώρο.

Ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ κ. Βασίλης Ζορμπάς, αφού χαρακτήρισε «το λιγότερο Σκοτεινή» την διοίκηση του Σταύρου Κώτση που είχε χειριστεί το θέμα αυτό στην αρχή του…πρότεινε τη σύναψη δανείου για την απαλλοτρίωση τόσο του «Ιόλα» όσο και του κτήματος «Μπέλμπα».

Στην μετ’ εμποδίων προσπάθειά του να μιλήσει (γιατί όποιος δεν λέει αρεστά στο Δήμαρχο πράγματα, ακόμα κι αν είναι δημοτικός σύμβουλος φιμώνεται…) ο δικηγόρος κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ τόνισε με έμφαση ότι στο δικαστήριο της 23/09/09, ο Δήμος θα πρέπει να προσέλθει με ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλοτρίωση του χώρου, ώστε να δώσει το μήνυμα ότι πραγματικά ενδιαφέρεται να σώσει το χώρο αυτό.   

Απαντώντας συνολικά ο κ. Γιαννακόπουλος είπε ότι δεν μπορεί να δανειστεί 9.500.000 ευρώ για τον «Ιόλα»… ότι υπάρχουν διεκδικήσεις που ενσωματώνουν την κοινωνία και άλλες που την αφήνουν απ’ έξω (εδώ δεν κατάλαβαν όλοι τι ήθελε να πει ο ποιητής…) και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει προσπάθειες να συναντηθεί με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά…

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση