Γιάννης Σταθόπουλος: «Υβρίζεις Βασίλη Ζορμπά. Δεν έχεις επίπεδο σοβαρότητας όταν κάνεις κριτική».

0

«Ανέβηκαν οι τόνοι» της αντιπαράθεσης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Οκτωβρίου 2018, μεταξύ του νυν δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου και του πρώην Βασίλη Ζορμπά, με αφορμή την «Βιοκλιματική ανάπλαση» του Κοντοπεύκου, κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων – δηλώσεων.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Ζορμπάς, απηύθυνε ερώτηση προς το δήμαρχο λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Τυχαίως είδα μία Περιφερειάρχη, την κ. Δούρου, να βολτάρει στο Κοντόπευκο, στη βιοκλιματική ανάπλαση του Κοντοπεύκου, με την οποία δεν είχε καμία σχέση ποτέ, απλά ήρθε στην Αγία Παρασκευή.

Και τι είπε η αθεόφοβη και αυτή; Ότι κάνουμε αναπλάσεις, λέει, ποδηλατοδρόμους για το περιβάλλον… και ένα δήμαρχο δίπλα της να χασκογελάει και να την κοιτάει αμήχανος, διότι γνώριζε ότι αυτά που έλεγε η κ. Δούρου ήταν ψέματα, δεν είχε καμία επαφή, γιατί το έργο αυτό ξεκίνησε, επί Γιαννακόπουλου και στη συνέχεια χρηματοδοτήθηκε, συμβασιοποιήθηκε επί θητείας δικής μας και επί θητείας του τότε Περιφερειάρχη.

Και σας ρωτώ, κ. Δήμαρχε, τι σχέση έχει η κ. Δούρου με το έργο του Κοντοπεύκου, για να βγαίνει και να βγάζετε φωτογραφίες και μάλιστα με έναν άλλον, τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη, που πάει και για δήμαρχος τώρα, και πήρε και την Περιφέρεια από εδώ και δεν βγάλατε και τσιμουδιά. Τσιμουδιά δεν βγάλατε ως διοίκηση που έφυγε η Περιφέρεια από εδώ. Τον κ. Καραμέρο. Και να μην βγείτε και να της πείτε «Τι λες κυρά μου». Κυρά μου, θα της έλεγα εγώ. Τι δουλειά έχεις εσύ με το έργο του Κοντοπεύκου; Πες μου τι δουλειά έχει η Δούρου; Ποιος θεωρεί ότι η κ. Δούρου προσέφερε στο έργο του Κοντοπεύκου το παραμικρό;

Απαντώντας στον κ.Ζορμπά, ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Ανοίχτηκε ένα θέμα, το οποίο το είδα στο διαδίκτυο και δεν έκρινα σκόπιμο να απαντήσω, διότι από αυτό το ακατάσχετο στην πραγματικότητα υβρεολόγιο, καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν έχεις ένα επίπεδο σοβαρότητας όταν κάνεις κριτική. Υβρίζεις.

Και σου ξαναλέω, να το έχεις υπόψη σου ότι δεν κερδίζεις. Από το ύφος αυτό δεν κερδίζεις.
Ας πούμε λοπιόν τι έγινε στη βιοκλιματική του Κοντόπευκου, και να ακούσουν όλοι, ότι το 2008, και επί δημαρχίας Βασίλη Γιαννακόπουλου, ψηφίστηκε το θέμα με Αρνητική ψήφο δική σου και οχυρώνεσαι πίσω από το τι ψήφισε ένας άλλος πρώην αντιδήμαρχος! Δεν έχεις ούτε το θάρρος να πεις ότι δεν το ήθελες τότε το έργο.

Είσαι τόσο ρίψασπις που οχυρώνεσαι πίσω από το τι ψήφισε ένας άλλος. Με αρνητική λοιπόν, ψήφο δική σου, εμείς ψηφίσαμε να γίνει η βιοκλιματική ανάπλαση Κοντόπευκου, ένα έργο 9.500.000 ευρώ.

Το έργο ακολούθησε φάσεις. Ωρίμανση, εγκρίσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, μελέτη του Ηλιόπουλου με έγκριση απ’ το ΥΠΕΧΩΔΕ, απαλλαγή από περιβαλλοντικούς όρους και ενώ είχε μπει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας το 2008, δημοπρατήθηκε το 2009 ως μελέτη-κατασκευή από τις πιστώσεις της Περιφέρειας, που προσπαθούσε να το εντάξει στο ΕΣΠΑ, και συνεχώς ανέβαλε ουσιαστικά να το προχωρήσει, γιατί είχε και ενστάσεις και προσφυγές μέχρι το 2012, όταν εντάχθηκε τελικά στο ΕΣΠΑ.

Το 2013 , στη δική σου δημαρχιακή θητεία, με περιφερειάρχη τον Σγουρό, στον οποίο οφείλεται η ένταξη του έργου, η χρηματοδότηση και η αρχική ένταξη στα χρήματα της Περιφέρειας, σου πρότειναν να υπογράψετε προγραμματική σύμβαση κατασκευής του έργου… Κι ευτυχώς για την πόλη, δεν είχες πια τα «μυαλά» του 2008 και πολύ σωστά έκανες και υπέγραψες να γίνει.

Το έργο ξεκίνησε πότε; Για όσους δεν ενθυμούνται, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2014 και μέχρι τον Σεπτέμβριο που ανέλαβε η δική μας Δημοτική Αρχή, και Περιφερειάρχης η Δούρου, είχε εκτελεστεί ένα μέρος του έργου.

Επί των ημερών των δικών μας και με περιφερειάρχη την Δούρου, αναλάβαμε εμείς να λύσουμε τα προβλήματα που είχαν προκύψει και απ’ την Αντιδημαρχία Τεχνικών ¨Έργων και από την Τεχνική Υπηρεσία… έγινε πολύ δουλειά για να λύσουμε τα προβλήματα και βγήκε κι ένα μικρό κονδύλι επιπλέον για ρυμοτομήσεις.

Όταν λοιπόν, μία Περιφερειακή Αρχή έχει κάνει το 70% του έργου, γιατί δεν δικαιούται στο τέλος της μέρας να βγάλει ένα βίντεο;

Ως δήμαρχος της πόλης, εκλήθην εκείνη την ημέρα μαζί με τον Διευθυντή των Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, τον κ. Καλογερόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη και την Περιφερειάρχη να πάμε να δούμε 1) Το έργο της συλλογής των ομβρίων στην οδό «Καραϊσκάκη» που έγινε με χρήματα από τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή εξολοκλήρου και με μελέτη που δώσαμε εμείς βεβαίως… και 2) Το έργο το οποίο στο μεγαλύτερό του μέρος, έγινε επί Δούρου.

Σε Παρακαλώ πολύ λοιπόν, να επανέλθεις σε προτάσεις για την πόλη, σε προτάσεις που μπορεί να σε αναδείξουν και να δείξουν ότι ενδιαφέρεσαι για την πόλη, γιατί αυτή η αγενέστατη καταγγελιολογία δεν σε οδηγεί πουθενά και ξέρεις ότι σχολιάζεται αρνητικά από πάρα πολλούς…».

Απάντηση