Johnny Βαβούρας: «Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος αυτοκτόνησε πολιτικά στις εκλογές του Μαΐου»!

0
vavouras

«Σ» Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν τα σοβαρότερα προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν όπως θα έπρεπε;
«Να ξεκινήσουμε κατ΄αρχήν από το χώρο του πρώην στρατοπέδου «Σπυρούδη», όπου δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική ενέργεια προς την κατεύθυνση του πολιτισμού και του αθλητισμού και να συνεχίσουμε με την οδό Αγ.Ιωάννου την οποία προσωπικά αποκαλώ «Αθλίου Ιωάννου»! επειδή αποτελεί πραγματικά μνημείο ξεροκεφαλιάς!! Με την εμμονή για κυκλοφορία «διπλής κατεύθυνσης».
«Σ» Διαφωνείτε δηλαδή με το έργο που έγινε;
«Ασφαλώς. Είναι ένα έργο απαράδεκτο για το οποίο ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα για έναν δρόμο τον οποίο έτσι όπως τον έφτιαξαν δεν χωρούν να συναντηθούν δύο λεωφορεία!
Στα πεζοδρόμια πάλι παρκάρουν όσοι δεν παρκά­ρουν στη μέση του δρόμου  και όλα αυτά την τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές. Σύμπτωση; Δεν νομίζω».

Ποιος είναι ο Johnny Βαβούρας:

Μουσικός με δύο συγκροτήματα τους Cadillac που υπάρχουν 27 χρόνια παίζοντας ροκ εντ ρολλ και τους Vavoura Band από το 1976 που παίζουν έθνικ και σκληρό ροκ με κιθαρίστα το Γιάννη Δρόλαπα και μπάσο και φωνή τον ίδιο.
Ηθοποιός σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, τηλεταινίες και διαφημιστικά σκετσάκια.
Είχε συνεργαστεί πριν δύο χρόνια με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Λάκη Παπαδόπουλο, Μπάμπη Στόκα, Νίκο Ζιώγαλα στην Ακτή Πειραιώς. Διευθυντής παραγωγής της  half note productions και της happen productions αναλαμβάνοντας παραγωγές ξένων γκπρουπ όπως Pink Floyd, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Joe Cocker, James Brown, Rory Gallagher, Ian Gillan και πολλούς ακόμα.
Από το ΄80 μέχρι τις αρχές του ΄90 οι οκτώ στις 10 συναυλίες είχαν περάσει από τα χέρια του.
Υπήρξε ηχολήπτης του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και της Μαρίας Φαραντούρη γυρίζοντας όλο τον κόσμο μαζί τους.
Έχει δικό του στούντιο πάνω από 35 χρόνια που κάνει τις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές όπως και φίλων του.
Παραδέχεται την τρέλα του με την ιστιοπλοΐα, με το ποδήλατο και τις ωραίες γυναίκες.
Επίσης τονίζει ότι δεν αντέχει τους ηλίθιους. Κάνει έκκληση σε όλους να αφήσουν το αυτοκίνητο και να πάρουν ένα ποδήλατο κι για ότι στραβό βλέπουν να φωνάζουν για αυτό και να μην το δέχονται παθητικά.      

«Σ» επειδή ο κ. Ζορμπάς έκανε κάποια έργα κι αυτό δεν αμφισβητείται, εσείς θεωρείτε ότι ήταν λίγα μπροστά σ΄ αυτά που θα έπρεπε να είχε κάνει;
«Είχαν προγραμματιστεί και  είχαν εγκριθεί από την Περιφέρεια πολλά έργα πριν αναλάβει εκείνος, τα οποία βεβαίως υλοποιήθηκαν στη θητεία του, όπως για παράδειγμα το έργο της οδού Δερβενακίων αλλά δεν ήταν «δικά» του όπως προσπαθούσε να μας πείσει».
«Σ» Αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά γιατί επιλέξατε την παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου και όχι του κ. Σταθόπουλουή του κ. Γκιζιώτη ή του κ. Μουστόγιαννη;
«Ας αφήσουμε την περίπτωση του κ. Μουστόγιαννη γιατί κατάντησε κωμική στην εξέλιξη κι ας πήγαινε από την αρχή με τον κ. Ζορμπά όπως και κατέληξε.
Το δίλλημα μου ήταν μεταξύ των κ. Γιαννακόπουλου και Σταθόπουλου οι οποίοι είναι και οι δύο φίλοι. Βεβαίως είχα μια καλύτερη σχέση αλλά και υποχρέωση προς το Βασίλη Γιαννακόπουλο ο οποίος στο πα­ρελθόν με είχε στηρίξει, και σε αντίθεση με το Βασίλη Ζορμπά είχε δώσει μεγάλη έμφαση στον τομέα του πολιτισμού γι αυτό και παρά το γεγονός ότι δέχτηκα προτάσεις και από τους δύο αποδέχτηκα αυτήν του Βασίλη Γιαννακόπουλου και βεβαίως στην επόμενη ψηφοφορία δεν είχα τον παραμικρό ενδοιασμό».
«Σ» Την εβδομάδα ανάμεσα στις δύο Κυριακές των εκλογών συζητήθηκε έντονα η έμμεση αλλά σαφής στήριξη του Βασίλη Γιαννακόπουλου προς τον Βασίλη Ζορμπά… πως το σχολιάζετε αυτό το γεγονός;
«Έκανα αυτό που μπορούσα να κάνω. Δηλαδή, μέσα από την προσωπική μου σελίδα στο Facebook «’Έκ­ραξα» αυτόν τον κατά τη γνώμη μου «πολιτικό εξευτελισμό» και συγκεκριμένα την κοινή εμφάνιση των δύο «αντιπάλων» χεράκι χεράκι στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής και τα «Ζεϊμπέκικα» στο φαγάδικο της πλατείας»    
«Σ» Απογοητευτήκατε από την εξέλιξη αυτή;
«Δεν απογοητεύτηκα. Σιχάθηκα. Λυπάμαι δε γιατί απ΄όλη την ομάδα των ανθρώπων που πιστέψαμε και πλαισιώσαμε τη δημοτική παράταξη του Βασίλη Γιαννακόπουλου οι περισσότεροι ή δεν κατάλαβαν ή προσποιήθηκαν ότι δεν κατάλαβαν τον πολιτικό εμπαιγμό, τις μηχανορραφίες και τις κάτω από τι τραπέζι συμφωνίες που υπήρξαν εν αγνοία μας οι οποίες βγήκαν στην επιφάνεια με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο». Θεωρώ ότι ο Βασίλης Γιαννακόπουλος αυτοκτόνησε πολιτικά με αυτό που έκανε, που το “έστριψε” και μην πει κανείς το αντίθετο. Το πιο γελοίο πράγμα που έκανε είναι ότι έβγαλε μετά μια ανακοίνωση λέγοντας ότι κράτησε ίσες αποστάσεις. Αλλά δεν τον είδα να χορεύει ποτέ με το Σταθόπουλο και να βγαίνει βόλτα μαζί του στην πλατεία όπως έκανε με το Ζορμπά, ούτε πήγε στο εκλογικό κέντρο του Σταθόπουλου να τον συγχαρεί, όπως έπρεπε να κάνει.
«Σ» Εσείς όμως αμέσως μόλις έγιναν γνωστά αυτά τα γεγονότα είχατε το πολιτικό θάρρος και πήρατε θέση ξεκαθαρίζοντας ότι τη δεύτερη Κυριακή θα στηρίζατε τον κ. Σταθόπουλο.
«Για μένα ήταν υποχρέωση μετά τη μη είσοδο της παράταξής μας στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, να πάω και να συγχαρώ το φίλο Γιάννη Σταθόπουλο για τη νίκη του. Πώς να το κάνουμε; Υπήρξε μεγάλη νίκη το γεγονός ότι μπήκε στον δεύτερο γύρο και βεβαίως ότι στη συνέχεια εκλέχτηκε δήμαρχος. Παράλληλα, όπως σας είπα και πριν, για μένα αφού δεν πέρασε η παράταξη μας στον δεύτερο γύρο, μοναδικός πολιτικός μου στόχος ήταν πια η μη επανεκλογή του Βασίλη Ζορμπά τον οποίο ως κάτοικος από το 1962 που είμαι στην Αγ. Παρασκευή τον θεωρούσα ως πολιτικά ανεπαρκή για να διαχειριστεί το μέλλον της».
«Σ» Πως αντέδρασε στην πρωτοβουλία σας αυτή ο κ. Γιαννακόπουλος;
«Η πολιτική μου στάση ενόχλησε το Βασίλη Γιαννακόπουλο και στο συμβούλιο που πραγματοποίησε η δημοτική μας παράταξη δύο μέρες μετά την πρώτη Κυριακή, με επέπληξε μπροστά σε όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού, κατηγορώντας με ότι «βιάστηκα να πάρω θέση» και φυσικά του απάντησα ότι: «Θα πάρω όποια θέση θέλω εγώ και όποτε θέλω εγώ, γιατί είμαι «αυτόνομος» και όχι «κομματικός», ότι δεν παίρνω «γραμμή» από κανένα», του υπενθύμισα ότι ο λόγος που εκτέθηκα στην ψήφο των συνδημοτών μου, ήταν το γεγονός ότι θεωρούσα πολιτικά ακατάλληλο για δήμαρχο της πόλης τον Βασίλη Ζορμπά και του απηύθυνα το ερώτημα που έλεγε ότι αφού «σκεφτόταν» να στηρίξει τη δεύτερη Κυριακή τον βασικό του αντίπαλο και δεν ήθελε με τίποτα τον Σταθόπουλο, γιατί δεν κατέβηκε μαζί του στις εκλογές από την αρχή και ν’ αφήσει κι εμάς να πάμε καμιά εκδρομούλα αντί να γυρίζουμε πόρτα πόρτα για να μαζεύουμε ψήφους για τον Ζορ­μπά αφού εκεί τελικά θα κατέληγαν;».
«Σ» Ποιον πιστεύεις ότι ήθελαν οι περισσότεροι συνάδελφοι σου τον Γιάννη Σταθόπουλο ή τον Βασίλη Ζορμπά;
«Θα σας πω τη δική μου εκτίμηση η οποία βεβαίως δεν στηρίζεται σε κάποια στοιχεία, αλλά μόνο σ΄αυτό που λέμε «πείρα ζωής». Θεωρώ λοιπόν ότι τόσο ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, όσο και τα «πρωτοκλασάτα» στελέχη του, όχι μόνον ήθελαν να στηρίξουν τον Βασίλη Ζορμπά, αλλά διέκρινα μια «εμπάθεια» κι ένα «μίσος», που για μένα ήταν αδικαιολό­γητα και υπερβολικά, εναντίον του Γιάννη Σταθόπουλου. Για τους υπόλοιπους δεν μπορώ να πω κάτι γιατί προτίμησαν τη «σιωπή».
«Σ» Μήπως αυτή η «σιωπή» των πολλών ήταν ο λόγος που ενώ κατοικείτε στην Αγ. Παρασκευή από το 1962 αποφασίσατε το 2014 ν’ ασχοληθείτε με τα κοινά;
«Ο λόγος που δεν ασχολήθηκα ήταν άλλος και θα σας τον πω. Ο αείμνηστος Σταύρος Κώτσης ήταν φίλος μου, με στήριζε και τον στήριζα και κάποτε του είπα: «Γιατί Σταύρο δε με θες κοντά σου; Εννοώντας να μπω στο ψηφοδέλτιο του και να τον βοηθήσω πιο ενερ­γά. Ξέρετε τι μου απάντησε; «Τζοννάρα είσαι φίλος μου και δεν θέλω να μπλέξεις με τα «Σκατά»!
Κράτησα τη συμβουλή του για πάρα πολλά χρόνια, αλλά για τους λόγους που σας προανέφερα την αγνόησα και για δύο μήνες γνώρισα όλες αυτές τις ίντριγκες, τη «σκουπιδοποίηση» της πολιτικής, την καταρράκωση και τον εξευτελισμό κάθε έννοιας ήθους, μπέσας, λογικής και εντιμότητας. Όμως αισθάνομαι περήφανος γιατί μετά την εμπειρία μου αυτή, έκανα ένα καλό «Μπάνιο», «Πλύθηκα», τα «Έδιωξα από πάνω μου» και θεωρώ ότι με την κίνηση μου αυτή έβαλα ένα μικρό λιθαράκι για να εκλεγεί ένας άνθρωπος που πιστεύω ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του διαφέρουν από «αυτό» για το οποίο ο Σταύρος είχε δώσει έναν τόσο απαξιωτικό χαρακτηρισμό».
«Σ» Από τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο τι περιμένεις;
«Κατ΄αρχήν πιστεύω ότι ήταν επιβεβλημένο οι συνδημότες μου να δώσουν τη δυνατότητα να δοκιμαστεί στην άσκηση της εξουσίας, ένας άνθρωπος που επί πολλά χρόνια ασχολιόταν με τα δημοτικά, πάλευε για να προσφέρει ότι μπορούσε, είχε καλές ιδέες, προτάσεις και οράματα για την πόλη αλλά δεν είχε «μεγάλο κόμμα» να τον στηρίξει.
Τελικά χάρηκα γιατί η επιμονή, η θέληση, το πείσμα και το χιούμορ του επιβραβεύτηκαν και πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο για την πόλη γιατί την αγαπά κι αναφέρω το «χιούμορ» ως προσόν του επειδή κάποιος που το διαθέτει είναι ανοιχτόμυαλος και «καταλαβαίνει» καλύτερα τους συνανθρώπους και τα προβλήματα τους.
Διαθέτει ένα έμπειρο επιτελείο, ανθρώπους που επίσης αγαπούν την πόλη, επι­τυχημένους επιχειρηματίες και διαπρεπείς επιστήμονες και είναι πια στο χέρι τους να κάνουν όλα αυτά τα οποία ονειρεύτηκαν για την Αγ. Παρασκευή».
«Σ» Σε σύγκριση με αυτά που δεν έκανε κατά τη γνώμη σου ο Βασίλης Ζορμπάς, ποια πιστεύεις ότι θα κάνει ο Γιάννης Σταθόπουλος;
«Κατ΄αρχήν σε αντίθεση με τον Ζορμπά, ο Σταθόπουλος ΑΓΑΠΑ αυτό που κάνει. Επίσης μιλώντας μαζί του αλλά και με πολλά στελέχη της παράταξης του, έχω πεισθεί ότι έχουν προγράμματα, προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα της πόλης. Πιστεύω επίσης ότι πρέπει ν’ αλλάξει τη δομή του συστήματος στο Δήμο, πρέπει ν΄ αλλάξει πρόσωπα και πράγματα, πρέπει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο, ΔΕΝ θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να σκεφτεί το πολιτικό κόστος των αποφάσεων του, έχει λάβει αυτήν την εντολή και έχει πέντε ολόκληρα χρόνια για να τα υλοποιήσει. Θα έλεγα ότι ο Γιάννης Σταθόπουλος θα πρέπει να προχωρήσει σε όλα αυτά που προανέφερα για ν΄αλλάξει ριζικά την Αγ. Παρασκευή ακόμη κι αν αυτό θα του στοίχιζε την επανεκλογή του!
Βεβαίως όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και ο χρόνος θα δείξει το κατά πόσον είχαμε δίκιο όλοι εμείς που τον εμπιστευτήκαμε σε μια χρονική περίοδο που οι «πολιτικοί» και η «πολιτική» έχουν τελείως απαξιωθεί».

 

 

Ποιος είναι ο Johnny Βαβούρας:

Μουσικός με δύο συγκροτήματα τους Cadillac που υπάρχουν 27 χρόνια παίζοντας ροκ εντ ρολλ και τους Vavoura Band από το 1976 που παίζουν έθνικ και σκληρό ροκ με κιθαρίστα το Γιάννη Δρόλαπα και μπάσο και φωνή τον ίδιο.
Ηθοποιός σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, τηλεταινίες και διαφημιστικά σκετσάκια.
Είχε συνεργαστεί πριν δύο χρόνια με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Λάκη Παπαδόπουλο, Μπάμπη Στόκα, Νίκο Ζιώγαλα στην Ακτή Πειραιώς. Διευθυντής παραγωγής της  half note productions και της happen productions αναλαμβάνοντας παραγωγές ξένων γκπρουπ όπως Pink Floyd, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Joe Cocker, James Brown, Rory Gallagher, Ian Gillan και πολλούς ακόμα.
Από το ΄80 μέχρι τις αρχές του ΄90 οι οκτώ στις 10 συναυλίες είχαν περάσει από τα χέρια του.
Υπήρξε ηχολήπτης του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και της Μαρίας Φαραντούρη γυρίζοντας όλο τον κόσμο μαζί τους.
Έχει δικό του στούντιο πάνω από 35 χρόνια που κάνει τις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές όπως και φίλων του.
Παραδέχεται την τρέλα του με την ιστιοπλοΐα, με το ποδήλατο και τις ωραίες γυναίκες.
Επίσης τονίζει ότι δεν αντέχει τους ηλίθιους. Κάνει έκκληση σε όλους να αφήσουν το αυτοκίνητο και να πάρουν ένα ποδήλατο κι για ότι στραβό βλέπουν να φωνάζουν για αυτό και να μην το δέχονται παθητικά.       

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση