Και 600.000 ευρώ δώσαμε… και ακίνητο δεν πήραμε… και τον ΕΝΦΙΑ αυτού πληρώνουμε!

0
Το ΟΤ118 (οικοδομικο τετράγωνο) στην περιοχή του Τσακού.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαμε με τον επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» κ. Γιώργο Οικονόμου σχετικά με μία πρόσφατη δήλωση που έκανε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικότερα ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι το Ο.Τ.118, που βρίσκεται στην περιοχή του Τσακού Αγίας Παρασκευής, έχει χαθεί ως πεδίο διεκδίκησης μέσω αναγκαστικής απαλλοτρίωσης με αποτέλεσμα πλέον ο Δήμος να πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη για την απευθείας αγορά του.

Ο κ. Οικονόμου ωστόσο μας ενημέρωσε και για περαιτέρω ζητήματα που υπάρχουν γύρω από το θέμα και εγείρουν πολλά ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι:

«Σ» κ. Οικονόμου, είχε δοθεί για την απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 118 πριν το 2011 ένα ποσό άνω των 600.000 ευρώ. Τι έχει γίνει αυτό το ποσό ;

Το ποσό αυτό κατεβλήθη από το ταμείο του Δήμου, δηλαδή τους δημότες, στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Παρότι έχει λήξει το ζήτημα μετά την ακύρωση της απαλλοτρίωσης με δικαστική απόφαση, ο Δήμος πληρώνει μέχρι και σήμερα τον ΕΝΦΙΑ του ακινήτου!

Γιώργος Οικονόμου

Τα χρήματα άμεσα πρέπει να επιστρέψουν από  το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Αν θέλουμε να αποκτήσουμε το Ο.Τ.118 πρέπει να μιλήσουμε με τον ιδιοκτήτη και μόνο.

«Σ» Γιατί είχαμε βάλει τα χρήματα ;

Διότι υπήρχε διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης η οποία με ευθύνη του Δήμου και των διοικήσεων Γιαννακόπουλου και Ζορμπά χάθηκε, όπως χάθηκε και η ευκαιρία του Δήμου να αποκτήσει σε συμφέρουσα τιμή το εν λόγω ακίνητο.

Χάθηκε πριν το 2011, διότι αν είχε καταβάλει τότε τη δεύτερη δόση θα το είχε αποκτήσει. Αυτό έφτασε καταληκτικά στην τότε διοίκηση Ζορμπά (2011) με το Δήμο να καθυστερεί να πάρει απόφαση.

«Σ» Το ποσό που καταβλήθηκε παραμένει εκεί ;

Ανεπίσημα ναι. Κάποιος όμως πρέπει να απαντήσει επίσημα. Γιατί δεν έγιναν οι νόμιμες ενέργειες να γυρίσει το ποσό αυτό στον Δήμο από το 2011 μέχρι σήμερα. Αφού έχασε ο Δήμος το ακίνητο γιατί συνεχίζει να καταβάλει τον ΕΝΦΙΑ αυτού ; θεωρώντας ότι είναι δικό του. Αυτά τα χρήματα θεωρούνται κατά την αστική δικονομία ως «αχρεωστίτως καταβληθέντα» και πρέπει να γυρίσουν στο Δήμο. Δεν θα επιτρέψουμε να φορτωθούν στις πλάτες των πολιτών ούτε θέματα ανομίας ούτε κακοδιοίκησης.

«Σ» Έχει γίνει κάποια περαιτέρω συζήτηση με τον ιδιοκτήτη ;

Δεν το γνωρίζω. Η ενημέρωσή που είχα ήταν πριν καιρό με τον μηχανικό του ιδιοκτήτη, και μου είχε δηλώσει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση από τον Δήμο. Δεν ξέρω τώρα τι μπορεί να έχει κάνει η διοίκηση Ζορμπά.

Το τι είχε γίνει την εποχή της διοίκησης του Βασίλη Ζορμπά το 2011 μπορείτε να το μάθετε εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση