Κατέστρεψαν τους επαγγελματίες…ταλαιπώρησαν τους κατοίκους…απάλλαξαν των ευθυνών τους υπεύθυνους για την Αγ. Ιωάννου και τώρα θέλουν να την μετατρέψουν σε «Γιοφύρι της Άρτας»!

0

 

ag. ioannou 02Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο κ. Κουβόπουλος για μια ακόμη φορά κατήγγειλε τον κ. Ζορμπά ότι  «κλίνει τα μάτια» στις περιπτώσεις που βλάπτεται το συμφέρον του Δήμου, ενώ παράλληλα «κάνει την πάπια» αναφορικά με τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ που είχε αναλάβει προεκλογικά απέναντι στους οικονομικά δοκιμαζόμενους συμπολίτες του, ότι θα προχωρήσει σε Οικονομικό Έλεγχο στον καταχρεωμένο όπως προεκλογικά  ισχυριζόταν  Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.  

 Σύντομο Ιστορικό 

Ο κ. Κουβόπουλος στη συνέχεια παρουσίασε προς τους νέους κυρίως Δημοτικούς Συμβούλους όλα τα στοιχεία τα οποία είχε αποστείλει προς τις αρμόδιες αρχές και τη δικαιοσύνη και με τα οποία αποδεικνυόταν η ευθύνη του τέως δημάρχου, του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών και μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας οι οποίοι χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα χρηματικά κονδύλια για την έναρξη και περάτωση του έργου προχώρησαν με ψευδή στοιχεία στη δημοπράτηση και την έναρξη του.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουβόπουλος, παρουσίασε το σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ με το οποίο αποδεικνυόταν ότι ουδέποτε ο τότε υπουργός Γιώργος Σουφλιάς είχε υπογράψει χρηματοδότηση 3.440.000ευρώ για την ανάπλαση της Αγ. Ιωάννου και στη συνέχεια επέδειξε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αποδεικνυόταν ότι η τότε πλειοψηφία ψήφιζε κατ΄ επανάληψιν  το συγκεκριμένο έργο βασιζόμενη σε ψευδείς ή ανύπαρκτες χρηματοδοτήσεις! 

Στη συνέχεια ο κ. Κουβόπουλος αναφέρθηκε στον «αγώνα» που έδωσε σε πολιτικό και κομματικό επίπεδο ο τέως δήμαρχος σε μια προσπάθεια να «ξεπεράσει» το εμπόδιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο τόσο σε πρώτο βαθμό δια του τοπικού παρέδρου όσο και σε δεύτερο βαθμό είχε απορρίψει την πληρωμή των τιμολογίων με λεφτά των Δημοτών για όλους τους παραπάνω αλλά και άλλους τεχνικούς λόγους.

Ο κ. Κουβόπουλος, κατήγγειλε επίσης την «Πολιτική Μεθόδευση» που «Μαγειρεύτηκε Ενδοπασοκικά» λόγω των επικείμενων Δημοτικών εκλογών και προς πολιτική «Διάσωση» του τέως δημάρχου στην οποία προχώρησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο δέχτηκε έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου με το οποίο καταγγέλλονταν Προϊστάμενοι και Υπάλληλοι του Δήμου ότι «Παραπλάνησαν» με ενέργειες τους το τέως δήμαρχο ο οποίος υπέστη «Συγγνωστή πλάνη»! 

Δηλαδή σε απλά ελληνικά, κάποιοι «κακοί υπάλληλοι» παρουσίασαν στο τότε δήμαρχο «περίεργα και μπερδεμένα στοιχεία» με αποτέλεσμα να τον «πλανέψουν» και να τον οδηγήσουν σε «πλανεμένες αποφάσεις»!!!

Ερωτήματα   που προέκυψαν

1)Ποιοι ήταν αυτοί οι  «κακοί υπάλληλοι» ; 2) Θα υποστούν κυρώσεις για τις πράξεις τους αυτές; 3) ήταν τόσο «βλαξ» ή τόσο «άπειρος» ο τότε δήμαρχος και ο αναπληρωτής του αντιδήμαρχος  τεχνικών υπηρεσιών  και δεν «κατάλαβαν» τίποτα; 4) Γιατί για «όλα αυτά» θα πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα οι δημότες και οι πολίτες και όχι οι υπεύθυνοι; 5) Και καλά ο «πλανεμένος» που  «τέτοιος είναι», «τέτοια κάνει»… ο νυν δήμαρχος που δεν είχε τότε «πλανηθεί»…που ήταν ο ΜΟΝΟΣ επικεφαλής  παράταξης που ΔΕΝ είχε ψηφίσει  (και καλά είχε κάνει) το σχετικό έργο ΓΙΑΤΙ σήμερα ΑΛΛΑΞΕ «ρώτα» και αντί να στείλει όλους τους εμπλεκόμενους στην συγκεκριμένη υπόθεση στα όργανα της Πολιτείας που είναι ΑΡΜΟΔΙΑ να αποφασίσουν για το «ποιος πλάνεψε ποιον»… παριστάνει τον «Ανήξερο» και «Κάνει την πάπια» για όλα όσα  εκείνος έλεγε;

Που είναι η «Διαφάνεια»; Που πήγε η «Κάθαρση»; «Σε ποιο βυθό βούλιαξαν τα όνειρα για ένα «Νέο Ξεκίνημα» της Πόλης; Πως είναι δυνατόν να ξανακοιτάξει ο κ. Ζορμπάς (γιατί υπήρξαν και φωνές στην παράταξη του που δεν ενέδωσαν…) τους συμπολίτες του στα μάτια;   Τι θα τους πει;  Πως θα δικαιολογήσει την απόφαση του να «Διατάξει» τους συμβούλους  του να ψηφίσουν μια απόφαση σύμφωνα με την οποία όλοι εμείς αντί των υπευθύνων θα «πληρώσουμε» με 1.000.000 και πλέον ευρώ από την τσέπη μας τον εργολάβο γι αυτό το «έκτρωμα» που έχει γίνει στην Αγ. Ιωάννου; Ως πότε κάποιοι ανώνυμοι «κακοί υπάλληλοι» και κάποιοι «πλανεμένοι ανεύθυνοι» θα εξανεμίζουν τα εισοδήματα μας;

Τι είπε ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών για την όλη υπόθεση

 Ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας λοιπόν κ. Γιάννης Μπερνικόλας στην τοποθέτηση του αλλά και σε απαντήσεις ερωτήσεων που έδωσε, πληροφόρησε τοag. ioannou 01 «Σώμα» πως ο ίδιος ο εργολάβος επέμεινε για τη διάλυση της σύμβασης και πως από την πλευρά του Δήμου κανείς δεν το ήθελε. Συνέχισε, λέγοντας πως η υπαιτιότητα για το αποτέλεσμα αυτό είναι του Δήμου, λόγω της καθυστέρησης που υπήρχε σε επίπεδο πληρωμής των ενταλμάτων, γεγονός που αν δεν είχε συμβεί, η «Αγ. Ιωάννου» θα ήταν ολοκληρωμένη σήμερα. Ο κ. Μπερνικόλας μίλησε επίσης για την πρόθεση της διοίκησης να ξεκινήσει το έργο και πάλι, αν γίνεται με τον ίδιο εργολάβο, με κάποιες τροποποιήσεις αλλά αυτή τη φορά να μην υπάρξει κάποιο «Μπέρδεμα» όπως το χαρακτήρισε και τοποθετήθηκε για το θέμα των χρηματοδοτήσεων λέγοντας πως η σύμβαση των 3.440.000 εκατ. ευρώ του τ. Υπουργού κ. Σουφλιά, που διαλαλούσε παντού ο κ. Γιαννακόπουλος ότι έχει, ποτέ δεν υπήρχε. Στο θέμα αυτό ο κ. Μπερνικόλας τελειώνοντας είπε πως κατά λάθος το συγκεκριμένο ποσό αναγραφόταν στο σχέδιο σύμβασης που εστάλη στο ελεγκτικό συνέδριο ενώ κανονικά είχε γραφτεί μόνο ως ποσό της προγραμματικής σύμβασης. 

 Τοποθετήσεις  συμβούλων  της αντιπολίτευσης 

 Από την παράταξη των «Μαζί» ο τέως δήμαρχος, αναμάσησε το γνωστό τροπάριο των τελευταίων δύο χρόνων ότι και καλά το έργο είναι εξαιρετικό… ότι πρέπει να συνεχιστεί με οποιοδήποτε τρόπο…ότι είχε ένα όραμα… κι  ότι την ευθύνη για την μη υλοποίηση του έργου την έχουν ο Κουβόπουλος, ο Παπαμιχαήλ  και ο Μπαλωτής! 

 Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Γουργούλης κατηγόρησε τον κ. Βασίλη  Ζορμπά ότι κάνει συμψηφισμούς! με τον κ. Γιαννακόπουλο και κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι εισήγαγε το θέμα άλλες δύο φορές χωρίς να θελήσει να το συζητήσει…ότι έφερε το θέμα «τελευταία στιγμή»… ότι ο εργολάβος τους κάνει ότι θέλει… και κατέληξε λέγοντας: «Η Αγ. Ιωάννου είναι η ταφόπλακα της ομάδας μας.. εγώ δεν υπέγραψα κανένα ένταλμα…. επόπτευα…. και  αρνήθηκα να πληρώσω παράνομα εντάλματα..  Σε άλλους αναλογίζεται η ευθύνη..»

 Από την «Νίκη για την Αγ. Παρασκευή» ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιάννης Σταθόπουλος δήλωσε πως στη συνάντηση που είχαν με τον εργολάβο στα μέσα Ιανουαρίου 2011 ήταν η πρώτη φορά που τον συνάντησε και που είχε ολοκληρωμένη ενημέρωση για την κατάσταση του έργου. Ο κ. Σταθόπουλος είπε επίσης  πως το έργο «Πάσχει» κυκλοφοριακά, και πως η Αγ. Ιωάννου πρέπει να γίνει «Κέντρο» της πόλης εξυπηρετούμενο από  δημοτική συγκοινωνία.

 Ο κ. Γεράσιμος Βλάχος αφού είπε  ότι: «Δεν ξεκινάμε καλά…»,

κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι φυγομαχεί στα μεγάλα θέματα  της πόλης και σαν παράδειγμα  έφερε τη μεταστέγαση του Δημαρχείου, όπου ο κ. Ζορμπάς ήταν απών από τις ψηφοφορίες του συγκεκριμένου ζητήματος, παρότι ήταν παρών στην υπόλοιπη διαδικασία, και προειδοποίησε ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή σε επίπεδο δημοκρατίας και αδιαφάνειας. 

Ο κ. Βλάχος συνέχισε λέγοντας  ότι:«Δεν μπορείτε να βγάζετε την ουρά σας απ’ έξω… εσείς είστε διοίκηση πλέον.. πολιτικά είστε εκτεθειμένοι.. και με τη συγκεκριμένη την κίνηση σας αποδέχεστε ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο Δήμος.. Δεν δέχομαι ότι υπάρχει υπαιτιότητα μόνο του Δήμου» και τελείωσε λέγοντας πως η χρηματοδότηση του έργου δεν ήταν εξ’ αρχής εξασφαλισμένη κι ότι έξι χρόνια με δήμαρχο τον κ. Γιαννακόπουλο (2000-2002, 2006-2010) δεν έχει γίνει κανένα μεγάλο έργο. 

 Από την «Λαϊκή Συσπείρωση» ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης είπε πως σ’ αυτή την πόλη πάντα τα έργα προσαρμοζόντουσαν για μία τετραετία ώστε να επιτευχθεί η επανεκλογή του εκάστοτε δημάρχου κι ότι δεν υπήρχε ποτέ ένα 20ετές οργανωμένο πλάνο από καμία διοίκηση. Ο κ. Γκιζιώτης εξιστόρησε πως η Αγ. Ιωάννου είναι στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα στοχεύοντας παλιούς «Ζωίτες» που έδιναν σε «Κουμπάρους» μέρη της Αγ. Ιωάννου, μιλώντας για τον κ. Σαμουρέλη που έχτισε σε χρόνο ρεκόρ το «Μέγαρό» του, και κατέληξε λέγοντας ότι η πόλη ακόμα δεν έχει αποκτήσει μια «Σωστή» Αγ. Ιωάννου. 

 Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλεξόπουλος δήλωσε  ότι τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για να κάνει «Ερμού» την Αγ. Ιωάννου δεν είναι υλοποιήσιμα αφού δεν υπάρχει «Μετρό»… κι ότι το μόνο θέμα που πρέπει να την απασχολεί τώρα είναι πως θα διώξει τον εργολάβο κι όχι πως θα του αναθέσει και πάλι το έργο. 

 Τοποθετήσεις συμβούλων της διοίκησης

 Ο αντιδήμαρχος  κ. Δημήτρης Αλεφαντής δήλωσε πως δεν θα συγκαλυφθεί κανένας… .έκανε επίθεση στην προηγούμενη διοίκηση και τον κ. Γιαννακόπουλο λέγοντας: «Υπεύθυνη είναι μόνο η προηγούμενη δημοτική αρχή…η οποία δεν δικαιούται να μιλά  γιατί ο λαός έκρινε…και  κατέληξε λέγοντας: «Συγγνωστή πλάνη» δεν δήλωσα ποτέ εγώ..»

 Ο κ. Γιώργος Καζάκος δήλωσε ότι , με τις αποκαλύψεις του κ. Κουβόπουλου «έπεσε από τα σύννεφα» και  ότι αναθεώρησε την άποψη που είχε ότι ζούμε σε μια  ευνοούμενη κοινωνία ενώ στην πραγματικότητα είναι ίδια  μ’ αυτή της Νότιας Ιταλίας… 

 Τοποθέτηση του δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά 

Ο κ. Ζορμπάς ξεκαθάρισε ότι από τα έδρανα της αντιπολίτευσης που ήταν, είχε διαφωνήσει πλήρως με τη μονοδρόμηση της Αγ. Ιωάννου και με τα υλικά που θα χρησιμοποιούνταν.

Στη συνέχεια  δεσμεύτηκε ότι η Αγ. Ιωάννου δεν θα είναι το επόμενο «Κολυμβητήριο» κι ότι όποιος θέλει να «Παίξει»  πολιτικά παιχνίδια με αυτό το ζήτημα θα χάσει. Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης το «Σώμα» ότι τα ΕΤΕΡΠΣ δεν ονομάζονται πλέον έτσι αλλά «Πράσινο ταμείο» κι ότι επειδή από την συγκεκριμένη πηγή χρήματα δεν περιμένει κανείς να πάρει θα ολοκληρώσει το συγκεκριμένο έργο, αρχίζοντας το από την αρχή, έστω κι αν χρειαστεί να πάρει δάνειο, κάνοντας κάποιες τροποποιήσεις και καινούργια μελέτη. Ο κ .Ζορμπάς  είπε ότι πιστεύει ότι θα ήταν «καλό» (για ποιον άραγε; για τον εργολάβο; για τον ίδιο; για την πόλη;) να αναλάβει ο ίδιος εργολάβος την εκτέλεση του έργου, και εξαπέλυσε επίθεση  

στον κ. Γουργούλη λέγοντας: «Ο κ. Γουργούλης μπορεί να μιλάει για συμψηφισμούς γιατί από αυτούς γνωρίζει, όσο όμως ήταν διοίκηση «Άχνα δεν είχε βγάλει»…δεν είχαμε πάρει χαμπάρι ότι ήταν ενάντια του Γιαννακόπουλου». 

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση