Το Κέντρο Παιδιού και οι… μισθοί των Δημάρχων

0
kapsokefalou 2011

 

Ξεκινώντας από την ουσία του θέματος, η κ. Καψοκεφάλου είπε πως έχει βασικό και εναλλακτικό σχέδιο για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε περίπτωση που η κυβέρνηση «Κόψει», όπως έχει ήδη πράξει σε μεγάλο βαθμό, τις επιχορηγήσεις προς το Νομικό Πρόσωπο που διαχειρίζεται. 

kapsokefalou 2011Η πρόεδρος στην εισήγηση της έκανε λόγο, για απλήρωτα τιμολόγια από το 2007, για 280.000 ευρώ χρέη, κυρίως του «ΙΒΣΑ», για 330.000 ευρώ ετησίως δαπάνες όσον αφορά τα μισθώματα των ενοικιασμένων κτηρίων που στεγάζονται οι σταθμοί, μίλησε για «Μερική» αύξηση στα «Τροφεία», δηλαδή αύξηση στο ποσό που καταβάλλεται από τους δημότες προς το Νομικό Πρόσωπο και ύστερα έκανε μία αναφορά στο προσωπικό που απασχολείται σε όλους τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

Σε ερώτηση που δέχτηκε από τον κ. Γκιζιώτης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το αν θα γίνει μείωση των μισθωμάτων των ενοικίων η κ. Καψοκεφάλου δήλωσε πως θα υπάρξει μία σειρά διαπραγματεύσεων των ενοικίων ιδιαίτερα του σταθμού της οδού Κυκλάδων που μας κοστίζει 10.000 ευρώ το μήνα!   

Με την τοποθέτηση της, η τ. πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού κ. Μαργαρίτα Δημητρίου, είπε πως δεν υπάρχουν χρέη από το 2007 αλλά μόνο από το 2010 κι αυτά αντιστοιχούν μόνο σε προμηθευτές, αγγίζοντας το ύψος των 86.000 ευρώ όσον αφορά το Νομικό Πρόσωπο που η ίδια διοικούσε, κι ότι ο προϋπολογισμός που διαχειριζόταν ήταν 4.100.000 ευρώ χωρίς καμία έκτατη επιχορήγηση. 

Επίσης η κ. Δημητρίου είπε πως άφησε στα ταμεία του Δήμου 509.000 ευρώ και θεώρησε λανθασμένη την αύξηση των «Τροφείων» και ρώτησε αν υπήρξε αύξηση του μισθού της θέσης του προέδρου και του αντιπροέδρου. 

«Μήλον της Έριδος» αποτέλεσε αυτή η ερώτηση της κ. Δημητρίου γιατί οδήγησε σε έντονο διάλογο του κ. Ζορμπά με τον κ. Γιαννακόπουλο για τους δικούς τους μισθούς. 

Ο κ. Ζορμπάς απάντησε στην κ. Δημητρίου πως ο μισθός της προέδρου δεν ξεπερνά τα 1.400 ευρώ κι ανέφερε πως θα έπρεπε να αναρωτιόταν για τους προηγούμενους παχυλούς μισθούς που υπήρχαν βάσει των πλασματικών προϋπολογισμών όπως αυτός του κ. Γιαννακόπουλου.

Με το άκουσμα αυτών που είπε ο δήμαρχος, ο κ. Γιαννακόπουλος αποκάλεσε ψεύτη τον κ. Ζορμπά λέγοντας ότι ο μισθός του στηριζόταν στα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού και μόνο παχυλός δεν ήταν, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κ. Ζορμπά να φέρει από το γραφείο του τους προηγούμενους προϋπολογισμούς αποδεικνύοντας πως ο μισθός του κ. Γιαννακόπουλου ως δήμαρχος ήταν 5.000 ευρώ συν την αμοιβή των 250 ευρώ ως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου συν τη σύνταξη του. 

Ο κ. Ζορμπάς πρόσθεσε επίσης τα εξής: «Εγώ δεν θα δεχόμουν να παίρνω τα 250 ευρώ ως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου.. ο δικός μου ο μισθός σήμερα είναι ακριβώς 3.046 ευρώ… για κανά χρόνο κ. Γιαννακόπουλε καλό θα ήταν να μην μιλάτε γιατί με τις ενέργειες σας ως διοίκηση κινδυνεύει ακόμα και το σινεμά και να μην ανοίξει…». 

Ο κ. Σταθόπουλος σχολιάζοντας τα προηγούμενα λεχθέντα είπε πως καλό θα ήταν να μην χρειάζονται ψυχίατρο κάθε φορά που συζητάνε σε έντονο τόνο και δεν γίνεται από τη μία ο κ. Ζορμπάς να λέει συνέχεια ότι παρέλαβε «Χάος» κι από την άλλη ο κ. Γιαννακόπουλος να λέει ότι παρέδωσε «Παράδεισο». Στην ουσία του θέματος ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι θα έπρεπε επιτέλους κάποιος να εφαρμόσει την εθελοντική εργασία όσον αφορά το Δήμο και να μην θέλουν όλοι να πληρώνονται, να εξετάσει προσεκτικά η κ. Καψοκεφάλου τις επαναδιαπραγματεύσεις, ότι οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα δεν θα έπρεπε να πληρώνουν και να υπάρξει προσπάθεια να διατηρηθούν τα παιδιά που ήδη υπάρχουν κι αν γίνεται να αυξηθούν. 

«Κάποτε οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ήταν δωρεάν… στο μέλλον θα πληρώνουμε και το σχολείο…» σχολίασε ο κ. Γκιζιώτης ο οποίος είπε πως το κράτος θαgiziotis 001 έπρεπε να σέβεται και να φροντίζει τις εργαζόμενες οικογένειες που πληρώνουν υπέρογκη φορολογία περιμένοντας την ανταποδοτικότητα που η κάθε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δείχνει. Ο κ. Γκιζιώτης τελειώνοντας γνωστοποίησε στο σώμα ότι ο Δήμος Πετρούπολης με ομόφωνη απόφαση κατήργησε τα «Τροφεία» στους παιδικούς σταθμούς θέτοντας το μ’ αυτόν τον τρόπο ως προβληματισμό ή και ίσως ,μελλοντική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του δικού μας Δήμου. 

Τέλος ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φώτης Αλεξόπουλος είπε ότι για άλλη μία φορά «Θύμα» είναι η κοινωνική πολιτική αφού περικόπτεται σημαντικά, ότι η κ. Καψοκεφάλου είχε πέντε μήνες να δει τι χρωστάει και τι όχι κάτι το οποίο θεωρεί πως δεν έχει γίνει και δήλωσε πως σύντομα θα υπάρξει αναμόρφωση του συγκεκριμένου προϋπολογισμού. 

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στα πεπραγμένα των μέχρι τώρα ενεργειών που έχουν γίνει στους παιδικούς σταθμούς αλλά και το τι προτίθεται να κάνει η κ. Καψοκεφάλου στο μέλλον θα διαβάσετε στο επόμενο τεύχος σε συνέντευξη της προέδρου.  

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση