Τυχερή πόλη η Αγ. Παρασκευή, έχει ως δήμαρχο επιστήμονα, ιατρό παθολόγο –πνευμονολόγο, και μάλιστα όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει, «πέμπτο» στη σειρά εισαγωγής από το σύνολο των εισαχθέντων στο έτος του.
Στην πόλη μας, υπάρχει επίσης μια παράδοση που κρατά δεκαετίες τώρα, σύμφωνα με την οποία η ηγεσία της τοπικής πολιτικής σκηνής, εκκλησιάζεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας – όπου ακούει με κατάνυξη τους επτά αφορισμούς κατά των Ελλήνων – και στη συνέχεια επακολουθεί (με έξοδα του Δήμου), γεύμα στην ταβέρνα «Ροδιά» και μόνον σ΄αυτήν.
Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή συμβολισμό της συγκεκριμένης εκδήλωσης που ετησίως επαναλαμβάνεται με το ίδιο τελετουργικό.
Αυτό που γνωρίζουμε, είναι το γεγονός, ότι φέτος ο δήμαρχος, αποφάσισε συμβολικά να κοινωνήσει των «αχράντων μυστηρίων» τελευταίος! Και να δηλώσει ότι «είναι ασφαλές το να κοινωνείς».
Δεν γνωρίζουμε υπό ποία ιδιότητα προχώρησε στην δήλωση του αυτή.
Έκανε τη δήλωση ως δήμαρχος της πόλης; ως επιστήμων; ως απλός χριστιανός; άγνωστο.
Αυτό που είναι γνωστό σε όλους, είναι το γεγονός ότι στην πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της επιδημίας του κορωναιού, ενός ιού για τον οποίο δεν υπάρχει εμβόλιο αλλά ούτε και ειδική θεραπευτική αγωγή, το κύριο μέλημα του κάθε ανθρώπου είναι η πρόληψη και η αποφυγή της μετάδοσης της νόσου στους συνανθρώπους του.
Δυστυχώς, αντί να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος και την ευθύνη του κάθε ενός προσωπικά, έχουμε επιδοθεί σ΄έναν αγώνα ν΄αποδείξουμε ότι η συνάθροιση στις εκκλησίες και η μετάληψη είναι υπεράνω της νόσου!.
Λες και τα λόγια του Ιησού από την Ναζαρέτ χρήζουν αποδείξεως ή «θαυμάτων» για να γίνουν «πιστευτά»!!
Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα παραμένει και λέει ότι: Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης λόγω επιδημίας, σε πιο εδάφιο των τεσσάρων ευαγγελίων ή στις «πράξεις των αποστόλων» αναφέρεται ότι ΔΕΝ μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τη λήξη της επιδημίας για να κοινωνήσουμε ή να εκκλησιαστούμε;
Για να μην προχωρήσουμε στο γεγονός ότι ο Ιησούς από την Ναζαρέτ, ουδέποτε δίδαξε και πουθενά δεν αναφέρεται, ότι θα πρέπει να χτιστούν ειδικοί ναοί για την τίμηση του πατέρα του, του «εν τοις ουρανοίς» και «πανταχού παρόντα»…