Κορωναϊός; Έχουμε και γυναικολόγους στο Δήμο!

0

Κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων, στη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου 2020 του Δημοτικού συμβουλίου, ζητήθηκε από το δήμαρχο να ενημερώσει το σώμα για τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί(;) στο Δήμο μας για την προστασία των πολιτών από την εισβολή και στη χώρα μας του «Κορωναϊού».

Ο Βασίλης Ζορμπάς από την πλευρά του απάντησε ότι: «Ως δήμαρχος αλλά και ιατρός πνευμονολόγος, παρακολουθώ και ενημερώνομαι για το συγκεκριμένο πρόβλημα του κορονοϊού.

Είμαι, όμως, υποχρεωμένος ως δήμαρχος, να συντονιστώ με την κεντρική διοίκηση για οποιαδήποτε ενέργεια και μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει, ως τοπική αυτοδιοίκηση, καμία οδηγία!.

Η εμπειρία μου ως ιατρός, συνέχισε ο κ.Ζορμπάς, αλλά και πολλών ακόμη συνεργατών μου υγειονομικών, όπως ο κ. Αργυρός, αποτελεί εγγύηση για το δήμο μας, ότι θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά, εάν λάβουμε οδηγίες από το Κράτος, αλλά σε κάθε περίπτωση ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμμαχος και θα πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία».

Σημ. Σχολιαστή.

Κατ΄αρχήν το γεγονός ότι ο δήμαρχος μας είναι ένα έμπειρος παθολόγος – πνευμονολόγος, είναι θετικό για τον ίδιο και την επαγγελματική του καριέρα στο Ι.Κ.Α, αλλά ουδόλως βοηθά όλους εμάς, όταν με την ιδιότητα του δημάρχου δεν έχει απολύτως καμία «ιδέα» για πιθανά μέτρα πρόληψης στην πόλη.

Ο ρόλος της τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι ΜΟΝΟΝ να περιμένει οδηγίες από την Κεντρική διοίκηση γιατί τότε θα είχε και άλλη ονομασία…

Το γεγονός και μόνο, ότι ο εξαίρετος παθολόγος –πνευμονολόγος δήμαρχος μας, ΔΕΝ κατανοεί αυτή τη «Λεπτή» διαφορά ως προς το ρόλο της Αυτοδιοίκησης, και παραμένει ως πιστό και υπάκουο όργανο μιας άνωθεν εντολής… δημιουργεί στους πολίτες ανασφάλεια και κατά συνέπεια έλλειψη ψυχραιμίας.

Δεν μπορεί να παραμείνει ο κάτοικος της πόλης «ψύχραιμος» όταν ακούσει ή διαβάζει ότι μόνο από την «απλή γρίπη» στην Ελλάδα υπάρχουν μέχρι στιγμής 77 νεκροί! Κι ένας άγνωστος αριθμός νοσούντων νοσηλεύεται… τη στιγμή που κατέφθασε και ο νέος Ιός για τον οποίο δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε θεραπεία μέχρι στιγμής!

Πώς να μείνει κάποιος λοιπόν ψύχραιμος; Επαρκεί να δηλώνει ο δήμαρχος ότι «εγώ είμαι εδώ» και ο μαιευτήρ – γυναικολόγος Γιάννης Αργυρός; Τι θα πει εγώ είμαι εδώ; Και ποιος το λέει αυτό; Ο Σούπερμαν; ο άνθρωπος αράχνη που θα απλώσει τα δίχτυα του και θα γιάνει την κοινωνία; ή ο Άκουαμαν που θα μοιράσει το “θαυματουργό νερό του Καματερού”;

Ποια εμπιστοσύνη θα μπορούσε να εμπνεύσει ένας γιατρός, παθολόγος –πνευμονολόγος και δήμαρχος όταν εκδίδεται δελτίο τύπου στο οποίο αναγράφεται ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ το όνομα του ιού;

Λεπτομέρειες; Όχι δεν είναι λεπτομέρειες.

Από τους επιστήμονες περιμένεις τα πάντα να είναι ελεγμένα και προσεκτικά γραμμένα. Χωρίς λάθη, χωρίς παραλήψεις, χωρίς ανακρίβειες.  Αυτό καταξιώνει τον επιστήμονα και κατ΄επέκταση το Πρώτο Πολίτη της Πόλης.

Αν ένας υπάλληλος του Γραφείου τύπου που συνέταξε ένα Δελτίο, το οποίο εκπροσωπεί το Δήμαρχο, την διοίκηση και την πόλη, δεν γνωρίζει το ακριβές όνομα του ιού, ο δήμαρχος οφείλει να έχει προνοήσει και να υπάρχει «έλεγχος» για την ορθή γραφή…

Αλλιώς, αν ακολουθείται το μοντέλο διοίκησης «Έλα μωρέ, και τι έγινε;», θα σου κλέψουν κάτω από τη μύτη το αλεξικέραυνο από το Δημαρχιακό Μέγαρο… θα σου κλέψουν την υδροφόρα από το γκαράζ του Δήμου… θα σου βάλουν φωτιά στην αποθήκη στο πολιτιστικό πάρκο… θα σου κάψουν δύο μηχανές προβολής του Δημοτικού κινηματογράφου… θα κλέψουν τα προσωπικά δεδομένα και τους υπολογιστές του Κ.Ε.Π από το Δημαρχείο… θα σου κάψουν τον σκληρό δίσκο της ΔΗΠΕΑΠ… θα σου κλέψουν πίνακες μεγάλης αξίας… θα σου εξαφανίσουν τα οικονομικά στοιχεία Δύο Δημοτικών επιχειρήσεων… θα εκθέσεις σε κίνδυνο 17 συμπολίτες …κι ότι άλλο θελήσουν… κι εσύ θα είσαι εκεί «Ωσεί παρών».

Τέλος, επειδή ο Δήμαρχος ΔΕΝ διαβάζει, ούτε και ενδιαφέρεται για τις αναρτήσεις του “Σχολιαστή” – όπως ο ίδιος δήλωσε- αλλά ο υπεύθυνος τύπου του Δήμου ακολουθεί αντίθετη τακτική… τον ενημερώνουμε ότι: “corona virus”= κορώνα ιός (ο Ιός του οποίου η μορφή μοιάζει με κορώνα (στέμμα).      “Κοροναιός”= Δεν υπάρχει καμιά αντιστοιχία.

Απάντηση