Κώστας Κουβόπουλος: «Τελικά ο κ. Παναγούλης τι είναι; Παντελώς ανίκανος; ή Ξαδριάντοπος Ψεύτης; 

0

Στο δημοτικό συμβούλιο ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας του δήμου κ. Δημήτρης Παναγούλης διαβεβαίωσε το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ότι σύμφωνα με τις έρευνες που επανειλημμένα είχε διενεργήσει δεν υφίστατο το σωματείο των «Γουνεμπόρων και Γουνοποιών Αθηνών  – Πειραιώς  ο προφήτης Ηλίας» το οποίο ο αείμνηστος ευεργέτης του δήμου κ. Ιωάννης Σιστοβάρης καθιστούσε ως το μόνο αρμόδιο για την επίλυση των οποιονδήποτε διαφορών που θα προέκυπταν μεταξύ των κληρονόμων του.

Συναντήσαμε τον κ. Κώστα Κουβόπουλο και συζητήσαμε μαζί του για τα όσα διαβεβαίωσε τους δημοτικούς συμβούλους ο διευθυντής της νομικής υπηρεσίας του δήμου.

«Σ» Πριν συζητήσουμε για το αν υπάρχει ή όχι αυτό το σωματείο θα ήθελα να μας πείτε το γιατί είναι σημαντική η ύπαρξη του.

«Διότι εάν διαβάσετε τη διαθήκη ο διαθέτης, αείμνηστος ευεργέτης Ιωάννης Σιστοβάρης, έχει θέσει ένα όρο που λέει ότι: «Εάν υπάρξει διαφωνία μεταξύ των κληρονόμων μου αυτή θα επιλύεται από το Σωματείο των «Γουνεμπόρων και Γουνοποιών Αθηνών  – Πειραιώς  ο προφήτης Ηλίας»κι αν κάποιος παραβεί τον όρο αυτό και προσφύγει στα δικαστήρια, αυτόματα θα εκπίπτει της κληρονομιάς.

Σε  αυτόν λοιπόν τον όρο «πάτησε» ο κ. Αθανάσιος Σιστοβάρης και ζήτησε να εκπέσει από μετακληροδόχος ο δήμος μας».

«Σ» Που ευθύνεται η νομική υπηρεσία του δήμου;

«Θα πρέπει να ξέρετε ότι για την κατάθεση μιας αγωγής, για την διακοπή μιας δίκης, για το συμβιβασμό με τον αντίδικο του δήμου, αρμόδια ν’ αποφασίσει είναι η δημαρχιακή επιτροπή στην οποία βάσει του άρθρου 103 του νόμου 3463/2006 η νομική υπηρεσία εισηγείται εγγράφως για το τι πρέπει να γίνει.

Εάν δεν υπάρχει έγγραφη εισήγηση οποιαδήποτε απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής είναι άκυρη.

Όφειλε λοιπόν ο κ. Παναγούλης ή η κ. Λουμάκη να εισηγηθεί στη δημαρχιακή επιτροπή εγγράφως  το γεγονός ότι ο δήμος δεν μπορούσε να προσφύγει στο δικαστήριο γιατί αυτόματα θα παραβίαζε το βασικό όρο της διαθήκης, αλλά ότι θα έπρεπε η προσφυγή να γίνει στο Σωματείο που όριζε ο διαθέτης.

«Σ» Ο κ. Παναγούλης ή η κ.Λουμάκη το είχαν εισηγηθεί αυτό;

«Όχι μόνο δεν το έκαναν, αλλά άρχισαν δικαστικούς αγώνες με τη δικαιολογία ότι τέτοιο Σωματείο δεν υπήρχε με απώτερο στόχο κάποια στιγμή να έχανε οριστικά το ακίνητο ο δήμος λόγω παραβίασης του όρου της διαθήκης!

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2006, την ημέρα δηλαδή που κατεδάφισε παράνομα τη Βίλα ο κ. Σαμουρέλης και έγινε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ο «Εφιάλτης της Πόλης» σύμβουλος της πλειοψηφίας του κ.Αντώνη Σιδέρη και πρόεδρος της ΔΗΠΕΑΠ κ. Σάββας Αντωνιάδης, αφού καταψήφισε (γιατί το λευκό είναι αρνητική ψήφος), την καταδίκη των ενεργειών αυτών, «προειδοποίησε» το δήμαρχο και το τους δημοτικούς συμβούλους λέγοντας τα εξής: «Μην εκνευρίζετε τον εργολάβο διότι πολύ φοβάμαι ότι μετά το 2025 δεν πρόκειται να το πάρει ο δήμος πίσω!!!».

Το τι εννοούσε ο «Εφιάλτης» το μάθαμε μετά από ένα μήνα όταν κατέθεσε ο κ.Αθ. Σιστοβάρης αγωγή για να εκπέσει ο δήμος του κληροδοτήματος λόγω της μη τήρησης του όρου της διαθήκης!

Δηλαδή ο «Εφιάλτης» γνώριζε από πριν το σχέδιο υφαρπαγής της δημοτικής περιουσίας με αυτήν τη μέθοδο, το κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ίσως εν τη ρύμη του λόγου του, κανένας δεν έδωσε σημασία, ο κ.Παναγούλης και η κ.Λουμάκη παρότι γνώριζαν τα πάντα δεν ειδοποίησαν τη δημαρχιακή επιτροπή με τα γνωστά αποτελέσματα».

«Σ» Γιατί αρχίζουν και «ψάχνουν» το Σωματείο αυτό το 2008;

«Δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι «αυτό» θα έπρεπε να το έχουν πει από το 2006 όταν ξεκίνησαν οι δικαστικές ενέργειες. Θα έπρεπε δηλαδή με έγγραφο τους προς τη δημαρχιακή επιτροπή να πουν ότι «εφ όσον δεν υφίσταται το Σωματείο αυτό τότε μπορούμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη».

«Σ» Σε αντίθεση με τον κ. Παναγούλη εσείς ισχυρίζεστε ότι υπάρχει αυτό το σωματείο; 

«Αστειεύεστε; Φυσικά υπάρχουν. Εγώ πως τους βρήκα;

Όπως μου είπε ο πρόεδρος τους και μπορείτε να δείτε στην επιστολή που μου έστειλε, το Σωματείο υπάρχει από το 1926 και στεγάζεται στην οδό Ρόμβης 26 σε ιδιόκτητο κτίριο. Το 1989 τροποποίησαν το καταστατικό τους και μετέτρεψαν την ονομασία τους από «Σωματείο Γουνεμπόρων και Γουνοποιών Αθηνών – Πειραιώς ο προφήτης Ηλίας» σε «Σωματείο Γουνεμπόρων και Γουνοποιών Ατττικής και Πειραιώς. Η αλλαγή αυτή επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών στις 13/10/1989 με αριθμό επικύρωσης 13813 ( βλέπε σχετ. φωτοτυπία).

Αυτό το έγγραφο το κατέθεσα στους δημοτικούς συμβούλους αλλά ο κ. Παναγούλης συνεχίζει το βιολί του λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο Σωματείο!».

«Σ» Υπάρχουν όμως βεβαιώσεις του πρωτοδικείου που αμφισβητούν την ύπαρξη του Σωματείου.

«Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν; Ότι ήταν τρελός ο αείμνηστος ευεργέτης της Πόλης ο οποίος ήταν και ο ίδιος Γουνέμπορος και όρισε ένα ανύπαρκτο Σωματείο ως αντικαταστάτη των δικαστηρίων για τις διαφορές;

Αυτές οι βεβαιώσεις δεν γνωρίζω ούτε «πως» βγήκαν, ούτε από «ποιον» βγήκαν…βγήκαν από «συναλλαγή»; Βγήκαν από επιδερμική έρευνα; θα το ερευνήσουμε αυτό με κάθε τρόπο.

Το ερώτημα όμως παραμένει. Πως εγώ τα βρήκα όλα αυτά κι  αυτοί δεν μπορούν να τα βρούν; Είναι εντελώς ανίκανος; ή ξαδιάντροπος ψεύτης;

«Σ» Γνώριζαν οι Γουνέμποροι για τον όρο της διαθήκης;

«Όχι δεν τους είχε ενημερώσει ποτέ κανένας. Από εμένα το έμαθαν».

«Σ» δεν θα έπρεπε μετά το θάνατο του ευεργέτη δεν θα έπρεπε η νομική υπηρεσία αμέσως να τους βρει και να τους ενημερώσει;

«Βεβαίως αυτή θα έπρεπε να είναι η πρώτη ενέργεια μιας νομικής υπηρεσίας που υπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου, αλλά σας είπα τέτοια νομική υπηρεσία δεν έχει ο δήμος μας. Ποτέ δεν είπα ότι ξεκίνησαν το 1979 για να φάνε το κτήμα.

Ξεκίνησαν να «φάνε»  τα ενοίκια…και σιγά σιγά «άνοιξε» η όρεξη και για το κτήμα όλο…».

Όποιος πάντως θέλει να βρει το Σωματείο, μπορεί να πάει στο Internet, στη μηχανή αναζήτησης Google και να πληκτρολογήσει στα ελληνικά: Σωματείο Γουνεμπόρων και Γουνοποιών Αττικής και Πειραιώς και θα βγει στην ιστοσελίδα τους.

Απάντηση