Κώστας Κουβόπουλος: «Τα προεκλογικά ψέματα του Γιαννακόπουλου για την Αγ. Ιωάννου και οι ευθύνες της τεχνικής υπηρεσίας».

0
kouvopoulos 01

 

kouvopoulos 01Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε αρνηθεί να θεωρήσει τα τιμολόγια πληρωμής προς τον εργολάβο, ήταν και οι καταγγελίες ιδιοκτήτη λατομείου της Μυτιλήνης, ο οποίος ενώ είχε δώσει προσφορά προς το Δήμο για την προμήθεια ελληνικού γρανίτη (Ιγνιμβρήτης) και το υλικό του είχε εγκριθεί και είχε συμπεριληφθεί στις προδιαγραφές του έργου, στο έργο που εκτελούσε ο εργολάβος  τοποθετούσε διαφορετικό και φθηνότερο υλικό.

Ο ιδιοκτήτης αυτός ο οποίος ουδέποτε προμήθευσε το Δήμο με «Ιγνημβρίτη» , μαθαίνοντας ότι ξεκίνησε η «Ανάπλαση» της Αγ. Ιωάννου, πήρε δείγμα του υλικού που είχε τοποθετηθεί στο έργο, το έστειλε στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε) το οποίο αποφάνθηκε ότι δεν ήταν «Γρανίτης» αλλά «Λιθαρικός τόφος», ένα υλικό ηφαιστειακής προέλευσης πιθανής παραγωγής Κίνας, Πακιστάν ή Ινδίας!

Ο ιδιοκτήτης του λατομείου προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα ο κ.Κουβόπουλος κατήγγειλε το γεγονός ότι ο εργολάβος πληρωνόταν για υλικό που στοίχιζε 55 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ενώ τοποθετούσε υλικό που του στοίχιζε 7 ευρώ το τετραγωνικό!!

Ο τότε δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ξεκίνησε ένα πόλεμο λάσπης λέγοντας ότι ο εργολάβος έστειλε το συγκεκριμένο υλικό στο Πολυτεχνείο το οποίο είχε αποφανθεί ότι επρόκειτο περί γρανίτη, χωρίς όμως να γνωρίζει αν ο εργολάβος είχε στείλει υλικό από αυτό που τοποθετούσε στην Αγ. Ιωάννου ή κάποιο άλλο και ότι συγκεκριμένοι «γραφικοί» δεν ήθελαν να τελειώσει το έργο για να τον πλήξουν πολιτικά…αλλά μετά την κατακραυγή που είχε ξεσηκωθεί έδωσε εντολή στην τεχνική υπηρεσία να πάρει δείγματα από τις πλάκες που είχαν τοποθετηθεί στα πεζοδρόμια της Αγ. Ιωάννου και να τις στείλει στο Ι.Γ.Μ.Ε για εξέταση.

Το αποτέλεσμα όμως της συγκεκριμένης έρευνας παρέμενε στο Ι.Γ.Μ.Ε χωρίς να τη  ζητά ο Δήμος με τη δικαιολογία ότι στοίχιζε 3.000 ευρώ!!! 

Έτσι αφού πέρασαν οι εκλογές κατόπιν πιέσεων του κ. Κουβόπουλου προς τη νέα διοίκηση Ζορμπά,  τα χρήματα δόθηκαν, και το αποτέλεσμα των εξετάσεων του Ι.Γ.Μ.Ε κατέδειξαν ότι οι συγκεκριμένες πλάκες δεν είχαν ουδεμία σχέση με «Γρανίτη» αλλά ήταν «Λιθαρικός τόφος»!!!

Στη συνέχεια, ο κ.Κουβόπουλος ζήτησε και ο Δήμος του έδωσε  τις «Εντολές πληρωμής» που είχε εκδώσει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, η οποία προσυπέγραφε και βεβαίωνε ότι το υλικό που είχε τοποθετήσει ο εργολάβος ήταν «Αυτό» που προέβλεπε η σύμβαση δηλαδή «αρίστης ποιότητας γρανίτης!!!! Ζημιώνοντας με τον τρόπο αυτό το δήμο υπέρ του εργολάβου αφού μας υποχρέωσε να πληρώσουμε «Τον κούκο για  αηδόνι»…   

Κι εδώ γίνονται επίκαιρα  τα ερωτήματα που μετ΄ επιτάσεως είχε θέσει στο Δημοτικό συμβούλιο ο κ  Κουβόπουλος που λένε : «Αφού αποδεδειγμένα πλέον ο εργολάβος έχει τοποθετήσει πλάκες φθηνότερες από αυτές που είχε δεσμευτεί βάσει των συμβατικών του υποχρεώσεων να τοποθετήσει, γιατί ο Δήμος αποδέχτηκε να λυθεί η εργολαβία με υπαιτιότητα του Δήμου; και γιατί μας αναγκάζουν να πληρώσουμε  όχι μόνο τον «κούκο για αηδόνι» αλλά να πληρώσουμε και «Διαφυγόντα κέρδη» του εργολάβου; 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση