«Ξανασμίξαν τ΄ αηδόνια».

0
Ξανασμίξαν
Ξανασμίξαν

Κανέναν, απ΄αυτούς τουλάχιστον που ασχολούνται με τα κοινά, δεν ξάφνιασε η απόφαση του επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Μια γενιά μπροστά» Αλέξη Μουστογιάννη ν΄ ανακοινώσει ότι στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών θα στηρίξει τον Βασίλη Ζορμπά.

Οι σχέσεις των δύο συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων έχει περάσει από «40 κύματα» αλλά οι «δεσμοί» που τους ενώνουν, πέραν του γεγονότος ότι ανήκουν και οι δύο στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, τους αναγκάζει να «κρατούν χρόνια αυτήν τ ην κολόνια»…

Η πολιτική τους σχέση ξεκίνησε από τις άριστες σχέσεις του π. δημάρχου με τον αείμνηστο Γιάννη Μουστογιάννη , η ταβέρνα του οποίου υπήρξε κέντρο παραγωγής πολιτικής στα τοπικά δρώμενα.

Οι αντιρρήσεις που είχε ο πατέρας του, αναφορικά με την ανάμειξη του γιου του στα τοπικά πολιτικά δρώμενα κάμφθηκαν τελικά , μετά από πιέσεις «πολλών» και εμένα προσωπικά, κι έτσι ο νεαρός τότε Αλέξης συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Ζορμπά, υπό τον οποίο, η μεγάλη πλειοψηφία των νεοδημοκρατών, αρνιόταν να ενταχθεί λόγω του ότι κατέβαινε «Αντάρτης» εναντίον του Αντώνη Σιδέρη που είχε εκλεγεί και διατηρούσε το «χρίσμα» της Νέας Δημοκρατίας.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006, για τον Βασίλη Ζορμπά, το γεγονός της ένταξης του Αλέξη Μουστογιάννη στο ψηφοδέλτιο της «Αδέσμευτης Κίνησης Ενεργών Πολιτών» (Α.Κ.Ε.Π), αποδείχθηκε «Θείο δώρο», κι αυτό γιατί οι περίπου 200 ψήφοι του υπήρξαν καθοριστικοί για να «πιάσει» η παράταξη αυτή το 5% που ήταν το εκλογικό πλαφόν για την εκπροσώπηση μιας παράταξης στα έδρανα του Δημοτικού συμβουλίου.

Στις εκλογές του 2010 και πάλι σημαντικό ρόλο έπαιξε, από άποψη συλλογής ψήφων, η παρουσία του κ. Μουστογιάννη, ο οποίος στην συνέχεια ανέλαβε την προεδρία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Αγ. Παρασκευής.

Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά και ο κ. Ζορμπάς, όπως δήλωνε στο Δημοτικό συμβούλιο, «έβρισκε κι ένα σκάνδαλο του( ΠΑΣΟΚ) προηγούμενου δημάρχου, σε κάθε συρτάρι γραφείου που άνοιγε», και για τα οποία (σκάνδαλα) είχε δεσμευτεί ότι θα τα «έστελνε στον Εισαγγελέα, αναρτήθηκε η διαγραφή του κ. Αλέξη Μουστογιάννη από την παράταξη του τότε Δημάρχου με αιτιολογίας λόγους «ηθικής τάξης».

Φυσικό επόμενο να «βουίξει» η πόλη από τις διάφορες διάφορες φήμες και από τους δημόσιους «διαλόγους» των δύο πολιτικών ανδρών, αποκαλύφθηκε ότι τα χρήματα που έδιναν οι πολίτες ως δίδακτρα στο Ωδείο για τις σπουδές των παιδιών τους, δεν κατατίθεντο στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του Νομικού αυτού προσώπου, αλλά τα παραλάμβανε ο κ. Μουστογιάννης και τα παρέδιδε «χέρι με χέρι» στον Βασίλη Ζορμπά, στο γραφείο του στο δήμο!

Επίσης, υπήρξε καταγγελία, η οποία ανέφερε ότι 20.000 ευρώ , ενώ είχαν ζητηθεί, δεν είχαν αποδοθεί στον δήμαρχο και ξεκίνησε μια διαδικασία ανταλλαγής «εξωδίκων» και «μηνύσεων»(;).

Κατά τη διαδικασία του απολογισμού της Δημοτικής αρχής που πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι της οδού Νεαπόλεως λίγο αργότερα, ο κ.Μουστογιάννης, εμφανίστηκε και παρέδωσε ένα φάκελο με χρήματα στον δήμαρχο υποστηρίζοντας ότι τα 20.000ευρώ ήταν στην θυρίδα ασφαλείας του ΠΑΟΔΑΠ κι ότι ουδέποτε του ζητήθηκαν.

Ο δήμαρχος φανερά εκνευρισμένος, πέταξε από το τραπέζι τον φάκελο και τα χρήματα σκορπίστηκαν στο δάπεδο μπροστά έκπληκτα βλέμματα κατοίκων και δημοτικών συμβούλων.

Από τότε, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση από τις δύο πλευρές για όλα όσα είχαν συμβεί και το μόνο που παρατηρήθηκε είναι το γεγονός ότι και στις δημοτικές εκλογές του 2014 ο κ. Μουστογιάννης είχε στηρίξει στον δεύτερο γύρο τον Βασίλη Ζορμπά…

Ανδρέας Μπαλωτής
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση