Θεατρολόγοι… Θεατρικές παραστάσεις… Θεατρικές μάσκες… και ακροδεξιές Μουτσούνες με θύματα τα παιδιά

0
dim simvoulio 02

Τα γράφουμε όλα αυτά με αφορμή την πρόσφατη σύγκρουση του στο Δημοτικό συμβούλιο με την Μαθητική κοινότητα, σε μια προσπάθεια να ελέγξει πολιτικά κατά τη νέα σχολική χρονιά τους σχολικούς συλλόγους και την ένωση γονέων.  

Στην παράταξη του δημάρχου, μπορεί να υπάρχουν «Ακροδεξιές τάσεις» και «Σοσιαλ-αριστερίζοντες» νοσταλγοί του «Σταλινισμού» και των μεθόδων του, αλλά υπάρχουν και σύμβουλοι που δεν διαπραγματεύονται την αξιοπρέπεια τους, ούτε είναι διατεθειμένοι να μετατραπούν σε πειθήνια εκτελεστικά όργανα των εντολών «Ζορμπά –Παπαδοπούλου» αρνούμενοι να προχωρήσουν σε πρακτικές που βλάπτουν τα παιδιά της σχολικής μας κοινότητας τα οποία για μια κόμη φορά καλούνται να πληρώσουν τους εγωισμούς, τους ανταγωνισμούς και τα πολιτικά παιχνίδια των «Μεγάλων».

Η σύγκρουση στο εσωτερικό της παράταξης που διοικεί το Δήμο, δεν ξεκίνησε χτες και κύριο αίτιο της δεν είναι οι βαθιές πολιτικές διαφορές των μελών της, αλλά η αδυναμία του Βασίλη Ζορμπά να τις «Ισορροπήσει» και να τις ελέγξει.

Ειδικά στον τομέα της παιδείας, η «Έκρηξη» ήταν απλά θέμα χρόνου μετά  την παραίτηση της κ. Μουχτούρη από της προεδρία της Επιτροπής παιδείας και την ανάληψη των καθηκόντων αυτών από τον ίδιο τον κ. Ζορμπά ωσάν να μην υπήρχε ουδείς κατάλληλος από τα τόσα άλλα στελέχη της παράταξης του για να καλύψει το κενό αυτό.

Η σπίθα που πυροδότησε την «Έκρηξη»  η οποία με τη σειρά της έφερε στο φως πολλές και ενδιαφέρουσες «Πτυχές» του ενδοπαραταξιακού σπαραγμού που επικρατεί στις διάφορες «Ομαδούλες» και «Υποομαδούλες» που συγκρούονται λυσσαλέα γύρω από την «Εξουσία», αποτέλεσε το αίτημα του προέδρου του συλλόγου γονέων του Β Γυμνασίου κ. Παναγιώτη Γκιώνη, να συζητηθεί στο Δημοτικό συμβούλιο η αντικατάσταση του Θεατρολόγου Χρήστου Παγκαλιά με τη μέθοδο του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν». 

Ας δούμε λοιπόν τι ειπώθηκε από όλες τις πλευρές κατά τη συγκεκριμένη συζήτηση.

Αρχικά ο λόγος δόθηκε στον κ. Γκιώνη, ο οποίος είπε ότι πρόθεση του συλλόγου δεν ήταν η αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή αλλά η επίλυση τωνdim simvoulio 02 προβλημάτων που αντιμετώπιζαν τα παιδιά…ότι οι θεατρικές παραστάσεις ανέβαιναν με αποκλειστική ευθύνη των συλλόγων γονέων…ότι ποτέ κατά το παρελθόν η διοίκηση του Δήμου δεν τοποθέτησε και κυρίως ποτέ δεν άλλαξε θεατρολόγο ο οποίος είχε αρχίσει τα μαθήματα με τα παιδιά…ότι ο σύλλογος του Β’ Γυμνασίου στα τέλη Οκτωβρίου είχε ενημερώσει τον τότε πρόεδρο κ. Βασίλη Σάρκουλα ότι κι εφέτος τη θεατρική αγωγή θα είχε ο κ. Χρήστος Παγκαλιάς κι ότι ο πρόεδρος δεν εξέφρασε καμία αντίρρηση…ότι στις 4 Νοεμβρίου 2011 ξεκίνησε ο κ. Παγκαλιάς το πρόγραμμα με ευρύτατη συμμετοχή παιδιών…ότι στις 21 Νοεμβρίου 2011 είχε κατατεθεί στο Δ,Σ του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π πρόταση για να λειτουργήσει φέτος θεατρική αγωγή σε τέσσερα σχολεία…ότι αμέσως μετά το συμβούλιο αυτό, αυθαίρετα και χωρίς καμία ενημέρωση του Συλλόγου «Παρουσιάστηκε» στην ήδη διαμορφωμένη θεατρική ομάδα του σχολείου μία νέα θεατρολόγος! …ότι ο σύλλογος στις 30 Νοεμβρίου 2011 προσήλθε στο δημοτικό συμβούλιο για να ενημερώσει τους αιρετούς για το «παράλογο» της άνευ ουδεμίας ενημερώσεως  τοποθέτησης καθηγήτριας σε θεατρική ομάδα που υπήρχε ήδη καθηγητής! … ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν τους το επέτρεψε επειδή η διαδικασία αυτή κατά την γνώμη του δεν προβλεπόταν από τον κανονισμό!!…ότι ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν «Δική» του και την είχε λάβει μετά από συζήτηση που είχε αναφορικά με την αναβάθμιση του «προγράμματος»(;) της θεατρικής αγωγής με τον πρόεδρο και δύο μέλη του Δ.Σ του Οργανισμού! …ότι τους δόθηκε διαβεβαίωση ότι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (σύμφωνα με τον κανονισμό…) θα συζητιόταν το θέμα, πράγμα που δεν έγινε ποτέ!…ότι κατέθεσαν εκ νέου αίτημα στις 15 Δεκεμβρίου 2011 αλλά Φευ…ότι στις 11 Ιανουαρίου 2012 η Ένωση Γονέων κατέθεσε αίτημα για το ίδιο θέμα αλλά φευ…ότι στο τέλος Ιανουαρίου 2012 προέκυψε ακριβώς η ίδια «Συμπεριφορά» στο Β’ Λύκειο ο σύλλογος του οποίου κατήγγειλε ακόμη και «Λογοκρισία»!…ότι υπήρξε συνάντηση για το θέμα αυτό μελών του ΠΑΟΔΑΠ με τον Διευθυντή του Β’ Λυκείου χωρίς να υπάρξει καμιά επαφή με το σύλλογο γονέων!…κι ότι σε έγγραφη απάντηση του ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ ανέφερε ότι επειδή οι θεατρολόγοι καθηγητές προσλήφθηκαν και μισθοδοτούνται από τον οργανισμό, έχει και δικαίωμα και υποχρέωση να ελέγχει την «καλή λειτουργία».

Εδώ τελείωσε η πρωτολογία του προέδρου του συλλόγου γονέων του Β’ Γυμνασίου Αγ.Παρασκευής,  αλλά  επιτρέψτε μου να σας παραθέσω τα ερωτήματα που μου γεννήθηκαν ως δημοσιογράφου αλλά και ως μέλους του Δ.Σ του ΠΑΟΔΑΠ  τις οποίες βεβαίως λόγω «Κανονισμού» δεν θα μπορούσα ΠΟΤΕ να θέσω προς το Σώμα… 

Δηλαδή ο ΠΑΟΔΑΠ, ο οργανισμός που προήλθε από τη συγχώνευση των πιο ζημιογόνων Δημοτικών Επιχειρήσεων (Πνευματικό Κέντρο, ΔΗΠΕΑΠ και Αθλητικό Οργανισμό), ο οργανισμός που προήλθε από τη συγχώνευση επιχειρήσεων που χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια στο ΙΚΑ και στην Δ.Ο.Υ. Αγ. Παρασκευής από Μη αποδοθείσες εισφορές, ο οργανισμός που ακόμη και σήμερα στις εισηγήσεις των προς ψήφιση θεμάτων έχει αντικατασταθεί η λέξη «Μειοδοτικός Διαγωνισμός» με τη λέξη «Ανάθεση», ο οργανισμός στον οποίο ο δήμαρχος απέπεμψε τον πρώην πρόεδρο του κ. Αλέξη Μουστόγιαννη κατηγορώντας τον για παρακράτηση(;) των διδάκτρων των μαθητών του Ωδείου και στη συνέχεια τον διέγραψε και από τη δημοτική του ομάδα, ο οργανισμός στον οποίο ο Αποπεμφθείς πρόεδρος, επιστήθιος πολιτικός και προσωπικός φίλος του δημάρχου κ. Αλέξης Μουστόγιαννης, κατηγόρησε τον νυν δήμαρχο, για «Παραλαβές και παραδώσεις» Δημοτικού χρήματος μέσα σε φακέλους «Χέρι με χέρι»… ο οργανισμός στον οποίο τα χρήματα του Ωδείου εισέπραττε διοικητική υπάλληλος του Δήμου τοποθετημένη στην Υπηρεσία Καθαριότητος και Πρασίνου … αυτός ο οργανισμός αποφάσισε να …ελέγξει το εάν ο θεατρολόγος που δίδασκε τα παιδιά στο Β Γυμνάσιο θα λάμβανε «Καλώς» τον πενιχρό μισθό του;  

Επειδή απάντηση στα ανωτέρω δεν θα δοθεί…ας επιστρέψουμε  στη συνεδρίαση του συμβουλίου, και να σχολιάσουμε την πρώτη απάντηση που έδωσε ο κ. Ζορμπάς προς τον πρόεδρο του συλλόγου, υπενθυμίζοντας του ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε ο συγκεκριμένος σύλλογος είχε αντιταχθεί στην απόφαση να παραχωρηθεί ο Αύλιος χώρος του σχολείου σε Ιδιώτη που θα εκμεταλλευόταν εμπορικά  λειτουργώντας για λογαριασμό του τον καλοκαιρινό κινηματογράφο «Σινέ Σχολείο».

Δηλαδή ο δήμαρχος ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι εκ του Νόμου ο Αύλιος χώρος απαγορεύεται να δοθεί για εμπορική χρήση (εκτός κι αν μας πει το νόμο που επιτρέπει κάτι τέτοιο…) και προχωρεί με το «Έτσι θέλω» στην παραχώρησή του, «Κρατά Μανιάτικο» το γεγονός ότι ο σύλλογος δεν ήθελε να συμπράξει αφήνοντας τον ν’ αναλάβει τις όποιες ευθύνες μπορεί να του ζητηθούν στη χώρα του Μνημονίου…στη χώρα που έφτασε ως «Εδώ» από αυτούς που δηλώνοντας σήμερα «Αντιμνημονιακοί» λειτουργούσαν και λειτουργούν όχι υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος αλλά «Υπέρ τρίτων»…

zormpasΜόνο που ο δήμαρχος δεν σταμάτησε εκεί. Εμφανώς εκνευρισμένος, «Άνοιξε το στόμα του» κι άρχισε να εξαπολύει με τη συνήθη γι’ αυτόν ευκολία, αόριστες καταγγελίες του στυλ: «…Το παιχνίδι εδώ στην πόλη χρόνια είναι πριβέ, είναι σικέ…» αφήνοντας άφωνους τους παρευρισκομένους και συνέχισε με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί κατά κόρον η «Λαϊκή δεξιά» του στυλ: «…έχουνε κι άλλοι δικαίωμα να δουλέψουνε και να φάνε ψωμί, ας πούμε και γι’ αυτό το λόγο είπαμε να πάει ο κ. Παγκαλιάς σε ένα σχολείο…» ενώ  στη συνέχεια και πάνω στον οίστρο του, αναδύθηκαν τα πραγματικά του «πιστεύω» όταν συγκεκριμένα είπε: «…Εγώ πιστεύω ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε θεατρολόγος να πηγαίνει σε οποιοδήποτε σχολείο και να παίζει οποιοδήποτε έργο, χωρίς να είναι σε γνώση του συλλόγου των καθηγητών. Τι παίζει; Τι μπορεί να παίζει, ότι γουστάρει ο καθένας, χωρίς να ξέρουνε οι δάσκαλοι, οι οποίοι έχουνε, ο διευθυντής, ο σύλλογος των καθηγητών, που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του σχολείου και των παιδιών, είναι δυνατόν; …Μπορεί να παίζεται κάτι ακατάλληλον ή κάτι φασιστικό μια και μιλάμε και για δημοκρατίες ή κάτι που υποθάλπει φασιστικές νοοτροπίες.» (πρακτικά σελ.47)…Εγώ έχω να μοιράσω μια πίτα ανθρώπων να μοιράσω σε κάποιους ανθρώπους δημότες και θα την μοιράσω ισόποσα. Όσο το δυνατόν πιο δίκαια και όχι στους ίδιους και διπλάσια ή τριπλάσια ποσά στους ίδιους κάθε χρόνο. Έχουνε δικαίωμα και άλλοι στη δουλειά…».(Η σύνταξη αυτούσια δική του…πρακτικά σελ. 48).

Μετά το ξεκαθάρισμα των προσωπικών «Πιστεύω» του δημάρχου, ξέσπασε ένας έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του προέδρου και του κ. Τσιαμπά αναφορικά με την τήρηση του και την εφαρμογή του «Κανονισμού»…και τελικά ο λόγος δόθηκε στον κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο ο οποίος αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ.  Βασίλη Σάρκουλα, τον παρουσίασε ως έναν άνθρωπο ο οποίος «Άγεται και φέρεται» από άλλους κι ότι από τη στάση του αυτή πηγάζουν οι «Κακοί χειρισμοί» της διοίκησης. 

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννακόπουλος άρχισε να εκθειάζει – ως συνήθως –  τον εαυτό του,  λέγοντας ότι εκείνος ως δήμαρχος ενίσχυε τους συλλόγους και την  ένωση γονέων με διάφορα χρηματικά ποσά, « Αυτό» που εκείνοι είχαν αποφασίσει να κάνουν για τα παιδιά χωρίς να θέτει όρους, προϋποθέσεις και «ελέγχους» και παρομοίωσε τη στάση του δημάρχου με «Θέατρο του παραλόγου» αφού αντί να προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα ως όφειλε, εκείνος το όξυνε περισσότερο.

Ο κ. Γιαννακόπουλος απευθυνόμενος προς τον κ. Ζορμπά τον προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει…αλλά ούτε μπορεί να προχωρά σε τόσο «Χοντρές» παρεμβάσεις σε θέματα θεάτρου και πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος,  απευθυνόμενος προς το δήμαρχο του είπε ότι πρέπει να αντιληφθεί το πόσο λάθος ήταν αυτή του η κίνηση… ότι δεν μπορεί να θέτει θέμα λογοκρισίας σε κείμενο του Μποστ , του Αριστοφάνη, ή όποιου άλλου θεατρικού συγγραφέα, όπως κατήγγειλε και η Ένωση Γονέων, κι ότι θέτει τον εαυτό του και τη δημοτική του ομάδα απέναντι σε μία μαθητική κοινότητα. 

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο κ. Γκιζιώτης τόνισε ότι η συζήτηση είχε ως κύριο θέμα τα παιδιά της πόλης κι ότι αντί να τίθεται θέμα λογοκρισίας του οποιουδήποτε καλλιτέχνη, το οποίο και καταδίκασε, θα έπρεπε η διοίκηση να διασφαλίζει τις επιλογές και τα διλήμματα των παιδιών, όπως π.χ. το να συμμετάσχουν σε μία θεατρική παράσταση με ομαλό τρόπο ή να πηγαινοέρχονται στα «Φρουτάκια» της πάνω και της κάτω πλατείας. 

Ύστερα από τις τοποθετήσεις των αρχηγών των παρατάξεων το λόγο ζήτησε η κ. Μουχτούρη, δημοτική σύμβουλος της διοίκησης, η οποία κατά την διάρκεια της τοποθέτησής της επειδή είπε και κάποια «Ακατάλληλα» για τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου δέχθηκε την παρέμβαση του προέδρου κ. Γιάννη Βουτσινά, να «Κλείσει» τα μικρόφωνα όταν θα τα λέει. 

Για άλλη μία φορά δηλαδή και  παρά τις «Οδηγίες συμπεριφοράς» του κ. Βουτσινά προς τους πολίτες σε ότι αφορά τη διαδικασία του Συμβουλίου, ο ίδιος συνέχισε να καταστρατηγεί τον κώδικα… με την κ. Μουχτούρη να μην «Τσιμπά» και να λέει την άποψη της σε ανοιχτό μ μικρόφωνο…

 Η πρώην πρόεδρος της Δ.Ε.Π δήλωσε  ότι κατά την άποψη της, ο ΠΑΟΔΑΠ δεν έχει καμία θέση μέσα στα σχολεία και πολύ περισσότερο να εκφέρει άποψη για τα «Θεατρικά» του Συλλόγου, επισημαίνοντας ότι επειδή η ίδια είναι στο καθηγητικό κουρμπέτι 30 χρόνια… γνωρίζει ότι οι καθηγητές σπάνια ασχολούνται με θεατρικές παραστάσεις και ότι μόνο οι γονείς σηκώνουν αυτό το ψυχολογικό αλλά και οικονομικό βάρος προς χάρη των παιδιών τους. 

«Ζήτα συγγνώμη δήμαρχε… δεν σ’ έχουν ενημερώσει σωστά…» συνέχισε η κ. Μουχτούρη και κατηγόρησε τον κ. Ζορμπά ότι όξυνε την κατάσταση εν αντιθέσει με τον κ. Γκόνη που υπήρξε συμβιβαστικός και ήπιος. 

Ο κ. Μιχάλης Γαβράς από την πλευρά του είπε ότι ένα απλό θέμα έμπλεξε στα γρανάζια της άγνοιας, της έλλειψης κουλτούρας και συνεργασίας, της εξουσιαστικής λογικής και μιας διαφαινόμενης προσωπικής εμπάθειας προς ένα ορισμένο «Πρόσωπο».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Αλέξης Μουστόγιαννης κάλεσε το δήμαρχο να ζητήσει συγνώμη…και επεσήμανε ότι είναι πολύ άσχημο να σπιλώνεται έναςmoustogiannis 01 άνθρωπος προσωπικά. Από την πλευρά του ο επίσης ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Αλεξόπουλος χαρακτήρισε «Θλιβερό» το γεγονός της συμμετοχής των παιδιών σε πολιτικά και παραταξιακά παιχνίδια.

Η αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια δήμαρχος κ. Ελευθερία Παπαδοπούλου, ακολουθώντας μια προσέγγιση του στυλ  «Μις Μάρπλ»… όξυνε ακόμη πιο πολύ το ήδη οξυμμένο κλίμα αφού «Αποκάλυψε» προς το σώμα ότι στο κείμενο του συλλόγου, υπήρχαν υπογραφές και από γονείς παιδιών από άλλα σχολεία κάνοντας λόγο για «Συνωμοσίες» από «Μια Μερίδα» που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το «ζήτημα»!  

Σε αντίθετο ακριβώς κλίμα κινήθηκε η τοποθέτηση της συμβούλου κ. Ζωής Φωτεινού, η οποία ζήτησε να ξεκαθαριστούν οι ρόλοι στον τομέα της θεατρικής αγωγής αφού με τον «Καλλικράτη»,  η δραστηριότητα αυτή πέρασε στη δικαιοδοσία του ΠΑΟΔΑΠ.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου Γιάννης Βουτσινάς ο οποίος δήλωσε ότι καμία δουλειά δεν έχει ο ΠΑΟΔΑΠ να ανεβοκατεβάζει θεατρολόγους, όπως και καμία λογοκρισία δεν πρέπει να ασκείται σε κανένα κείμενο, διότι οι ίδιοι οι γονείς, όπως και ο ίδιος, που συμμετέχουν στους συλλόγους ξέρουν «Τι» έργα ανεβαίνουν και επιπλέον ότι τα ίδια τα παιδιά, παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους γνωρίζουν αν κάτι είναι απρεπές ή όχι… αποτέλεσε την «Ευχάριστη έκπληξη» της βραδιάς όχι μόνο για την τοποθέτηση του αυτή, αλλά και για την αποκόλληση του από τον ρόλο του “His master’s Voice”.

Προς το τέλος της συνεδρίασης τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ   Βασίλης  Σάρκουλας ο οποίος είπε ότι αν θέλουν κάποιοι να δοθεί λύση πρέπει να απευθυνθούν στο δήμαρχο ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΔΕΠ και μπορεί να άρει την απόφαση του ΠΑΟΔΑΠ, ενώ υποστήριξε ότι δεν ασκείται λογοκρισία από μέρους του Νομικού Προσώπου αλλά μόνον έλεγχος για το «Πού πάνε τα χρήματα». 

Ο λόγος δόθηκε και στον υποδιευθυντή του 2ου Γυμνασίου κ. Τσαγκαρούλη ο οποίος δήλωσε μεν ότι «Βγάζει σπυριά» ακούγοντας τη λέξη «Λογοκρισία» και ότι ποτέ δεν προέβη σε τέτοια ενέργεια, ωστόσο επεσήμανε ότι γι’ αυτόν είναι «Άλλο» ο έλεγχος ο «Προληπτικός» και άλλο η λογοκρισία. Στη συνέχεια ο κ. Τσαγκαρούλης έθεσε προς το σώμα μια σειρά από ρητορικά ερωτήματα του στυλ: «Το Υπουργείο Παιδείας μας υποδεικνύει ποιες είναι οι κατάλληλες παραστάσεις και ποιες όχι για να πάμε τα παιδιά. Είναι λογοκρισία αυτή;» επίσης στην τηλεόραση υπάρχει η ένδειξη «Απαιτείται η γονική συναίνεση» αυτό είναι λογοκρισία;». 

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γκόνης είπε ότι αφού η θεατρική αγωγή «τρέχει» εκτός των διδακτικών ωρών, ναι μεν το σενάριο των έργων που θα ανεβάσουν οι μαθητές κατατίθεται από την αρχή του χρόνου στο σχολικό συμβούλιο για να έχουν «γνώση οι φύλακες» αλλά ουσιαστικά το «Τρέχουν» οι γονείς…ως προς δε τον κ. Τσαγκαρούλη, του υπενθύμισε το «Τι» έλεγε για το έργο του αείμνηστου Μποστ, «Μήδεια» στο Σχολικό συμβούλιο, εκφράσεις όπως ότι: «το έργο είναι απαράδεκτο»… «Γιατί να μην το λογοκρίνουμε..;»

Το θέμα έκλεισε με την τοποθέτηση του δημάρχου ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι για τα επόμενα δυόμιση χρόνια που θα είναι διοίκηση, αλλά και για τα άλλα πέντε εάν επανεκλεγεί… οι θεατρολόγοι θα επιλέγονται από τη διοίκηση και θα έχουν πρόσβαση όλοι κι ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Σάρκουλα…

Εκεί κάπου τελείωσε η συζήτηση του θέματος η οποία άφησε κατακερματισμένη την παράταξη που διοικεί το Δήμο και τους πολίτες ν’ αναρωτιούνται και με το δίκιο τους: «Με ποιους μπλέξαμε πάλι»;

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση