Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής: «Γίναμε νέα Εξάρχεια, ξένοι από τα Σπάτα θα μας κολλήσουν κορωνοϊό»

1

Η φάση με την πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής θυμίζει πολύ Εξάρχεια, δηλαδή έχει ντου από ΜΑΤ και υπέροχες δηλώσεις

Λίγη από την αύρα της μαγικής εποχής Παπαθεμελή είχε την χαρά να βιώσει χτες η Αγία Παρασκευή. Αναφερόμαστε φυσικά στις διαδηλώσεις που είχαν γίνει το 1994 από κλαμπόβιους (και τον Στιβ Κακέτση) ενάντια στον νόμο που ήθελε τα νυχτερινά κέντρα να κλείνουν στις 2 το βράδυ.
Όλα αυτά επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι;

Φυσικά, τώρα βρισκόμαστε μόλις δύο ημέρες μετά την λήξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας και κανένα καταγώγιο της ακολασίας δεν είναι ανοιχτό, οπότε ο Στέλιος Παπαθεμελής ζει την πιο ευτυχισμένη φάση της ζωής του. Η νεολαία της χώρας όμως απλά ζει ξανά την εφηβεία της (όσοι δεν είναι τώρα στην εφηβεία τέλος πάντων) και απλά αράζει στις πλατείες της χώρας.

Το λογικό αυτό επακόλουθο της άρσης της απαγόρευσης ήρθε αμέσως να γίνει θαύμα γεύση με δύο άλλα πραγματάκια: Πρώτον, με την α λα κατηχητικό αυστηρή σύσταση της κυβέρνησης να μην κυκλοφορεί ο κόσμος στους δρόμους 12 το βράδυ με 6 το πρωί, το οποίο προφανώς βασίζεται στο ότι ο κορωνοϊός δεν έχει νυχτερινές βάρδιες. Δεύτερον, με την αναμενόμενα ψύχραιμη αντίδραση κάποιων τοπικών παραγόντων που χρειάστηκε να διαχειριστούν τις καταστάσεις πολυκοσμίας που πιθανώς να δημιουργηθούν.

Groups of young people are having fun drinking cheap cocktails from the bars around the Agia Paraskevi square, Athens, Greece, July 2015 / Παρέες νέων ανθρώπων διασκεδάζουν με φθηνά κοκτέιλ από μπαρ γύρω από την πλατεία Αγίας Παρασκευής, Αθήνα, Ιούλιος 2015

Αυτό συνέβη χτες το βράδυ της 5/5 στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Ο κόσμος σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πέρασε κάπου 30 φορές τα όρια του Χαρδαλιά για τις συναθροίσεις (κοινώς, έγινε λόγος για 300 άτομα) καθώς πέρναγε το βράδυ του με μπύρες και μουσική
Κάπου εδώ πρέπει να γίνουν συστάσεις ώστε ο κόσμος να βγει έξω με μέτρο και να ξεσκάσει λίγο χωρίς να υπάρξει μεγάλο ρίσκο. Έτσι δεν είναι; Κάπως έτσι δε θα αντιμετωπιστεί η φάση όταν θα ανοίξουν και τα μαγαζιά και πάει λέγοντας;

ΟΧΙ όπως το ’40 κυρίες και κύριοι, γιατί οι συστάσεις είναι για τους φλώρους. Οι συστάσεις μπορεί και να έγιναν, μπορεί και όχι, όμως αυτό που σίγουρα έγινε είναι ότι δύο διμοιρίες ΜΑΤ έφτασαν μέχρι την πλατεία, με αποτέλεσμα να έχει η Αγία Παρασκευή το προνόμιο των πρώτων δακρυγόνων της εποχής Covid-19. Η συνάθροιση τελικά διαλύθηκε με κυνηγητά στους γύρω δρόμους, χωρίς συλλήψεις και προσαγωγές.
ΜΑΤ και δέλτα τώρα στην γειτονιά μας, στην πάνω πλατεία Αγίας Παρασκευής. Ρίχνουν δακρυγόνα και κυνηγάνε τον κόσμο που καθόταν στα παγκάκια.
Από χτες, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς προσπαθεί να ταυτίσει όσους-ες πίνουν μπύρα στην πλατεία με διακίνηση ναρκωτικών!
Λέει επίσης ότι όσοι μαζεύονται στην πλατεία δεν είναι από την Αγία Παρασκευή και θα μολύνουν το προάστιο με κορονοϊό!

Από τη μεριά της η ΕΛΑΣ δήλωσε ότι δέχτηκε μπουκάλια από τους παρευρισκόμενους (λογικά δεν εννοούν κερασμένα), στα οποία απάντησε με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Μία ακόμη πιο πολύχρωμη (και ακόμη πιο μετριοπαθή) άποψη για τα γεγονότα εξέφρασε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, δηλώνοντας ότι η εν λόγω πλατεία είναι το νέο Άβατο και ότι η Αγία Παρασκευή είναι καθαρή από κρούσματα κορωνοϊού, ο οποίος έρχεται από ξενόφερτους Σπαταναίους και Αιγαλεώτες.
Το όλο θέμα το συνέδεσε επίσης με εμπόριο ναρκωτικών (δεν διευκρίνισε αν οι dealers είναι συγκεκριμένα Σπαταναίοι βέβαια), αποδεικνύοντας ότι μία ανάλυση που έκανε θραύση (όπως το τι γίνεται στο περιβόητο Άβατο των Εξαρχείων) μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού:
«Η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδω και πολλά χρόνια. Οι συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της πλατείας δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Είχαμε μέχρι πρότινος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο.
Αυτοί που συγκεντρώνονταν, εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή, οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας. Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγάπησε όλη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτια; Μάλλον το δεύτερο.»

Ο δήμαρχος στο παρελθόν έχει κάνει ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις για το εθνικό DNA του Έλληνα (άγνωστο αν αυτό διαιρείται και σε αγιοπαρασκευιώτικο DNA):


Είχε καταθέσει επίσης, και μάλιστα με την ιδιότητα του πνευμονολόγου, κάποιες καίριες χρονικά παρατηρήσεις για το αν η φυματίωση μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας (φυσικά την ίδια περίοδο που έπαιζε η κόντρα για το αν το άθεο καθεστώς θα κλείσει τις εκκλησίες μας):


Η τοπική δημοτική παράταξη «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» πάντως θεωρεί ότι όλο το νταβαντούρι γίνεται με πιο στρατηγική σκέψη από την απλή αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε σημερινή ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής:
«Στην Αγία Παρασκευή χρησιμοποιήθηκε η πανδημία όπως χρησιμοποιήθηκε συνολικά η πανδημία για να επιβληθούν μέτρα και καταστάσεις που θα ήταν πιο δύσκολο να γίνει αλλιώς. Για να συνεχίσει η οικονομία της αγοράς να έχει το πάνω χέρι απέναντι στις ζωές μας. Τα ΜΑΤ στην πλατεία ήρθαν χθες να δηλώσουν ότι η πλατεία θα γίνει τραπεζοκαθίσματα και πάρκινγκ, όπως είναι δηλωμένη η πρόθεση της παράταξης του σημερινού δημάρχου.

Ξέρουμε πως όταν καίγονταν μαγαζιά για τον πόλεμο της νύχτας δεν φώναζαν τα ΜΑΤ, ούτε έλεγαν να φέρουν μπουλντόζες στην πλατεία. Ξέρουμε ότι η παρούσα διοίκηση έχει δηλώσει την πρόθεσή της για εμπορική αξιοποίηση της πλατείας. Ξέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια, όλες σχεδόν οι δυνάμεις συζητούν για την πάνω πλατεία ως «πρόβλημα» ξεχνώντας ότι αποτελεί τον πιο μαζικό δημόσιο χώρο της πόλης με τεράστια προσέλευση νέων Αγιοπαρασκευιωτών και ανθρώπων από άλλες περιοχές που οι δικές τους πλατείες ίσως δεν έχουν ελεύθερο χώρο. Αυτά δεν προέκυψαν ούτε φέτος, ούτε στην πανδημία.»

Η φάση «εθνικό κατηχητικό» συμπληρώθηκε με τις χτεσινές ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά. Μετά από περιστατικό σε μπαρ του Βόλου, όπου ο λαός (παρα)μαζώχτηκε για να πιει τα take away ποτά του και 100 χρόνια μετά την έναρξη της Ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ, ο Nick Hard κήρυξε την takeawayποτοαπαγόρευση , αλλά και το τέλος των αυθόρμητων πάρτι έξω από μαγαζιά:
«Ως εκ τούτου απευθύνω ισχυρή σύσταση σε όσους κατάφορα παίζουν με την δημόσια υγεία και ξεκαθαρίζω ότι το «take-away» αφορά στον καφέ και επιβάλλει ότι λέει η άδειά τους. Δηλαδή να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να φύγουν από το χώρο και όχι να παραμείνουν μέσα ή έξω από αυτόν.
«Take-away» σε ποτά από τα καφέ ή τα καφέ-μπαρ δεν επιτρέπεται όπως επίσης δεν επιτρέπεται στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών. Άτυπα πάρτι και συγχρωτισμός έξω από καφέ μπαρ με το πρόσχημα της «take-away» διάθεσης ποτών απλά απαγορεύονται.»
Λογικά οι νέοι Αλ Καπόνε της εποχής θα γυρνάνε τραπ βίντεο, μη νομίζετε ότι έχουμε πάει 100 χρόνια πίσω δηλαδή.

Πηγή : Luben

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Προφανώς και γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στην συγκεκριμένη πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Χρόνια τώρα. Λόγω του ιού σταμάτησε για λίγο το νταραβερι του θανάτου. Ο Δήμαρχος ξέρει πολύ καλά τι λέει.Και ολοι οσοι κατοικουνε εδω γνωριζουν την κατασταση.Αυτοί που δεν μένουν στην Αγισ Παρασκευή καλο είναι να ενημερωθούν πριν μιλήσουν η πριν εκφέρουν άποψη.

Απάντηση