29/12/2009

0

 

Ο κ. Βασίλης Ζορμπάς χαρακτήρισε το έργο της ανάπλασης ως «μη ώριμο» κι ότι ήταν λάθος της διοίκησης που προχώρησε στην δημοπράτησή του, σε μια απέλπιδα, όπως τη χαρακτήρισε προσπάθεια να παρουσιάσει έστω και τους τελευταίους μήνες της διοίκησής της ένα υποτυπώδες έργο προς τους πολίτες.

Στη συνέχεια ο κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ κατέκρινε το γεγονός ότι αποσύρονταν ορισμένοι από τους βυθιζόμενους κάδους και κυρίως αυτοί οι οποίοι θα δέχονταν τα απορρίμματα από τις καφετέριες. Ο κ. Παπαμιχαήλ είπε επίσης ότι οι συμπολίτες μας περίμεναν αυτήν την καινοτομία πολύ καιρό να υλοποιηθεί, αφού έχουν απηυδήσει από τα απορρίμματα των καταστημάτων αυτών τα οποία δεν χωρούν στους συμβατικούς κάδους, ιδίως τα σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα να μένουν τα περισσότερα απ’ έξω από αυτούς και να προκαλούν έντονη δυσοσμία.

Τον έντονο προβληματισμό του για το πως τελικά θα παραδοθεί το έργο στο τέλος του, κατέθεσε ο κ. Γεράσιμος Βλάχος, ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι οδηγεί σε αφανισμό τους εμπόρους κι ότι έχει αρχίσει το «στριπτίζ» της «κούκλας» που οραματίζεται ο Δήμαρχος. Ο κ. Βλάχος επεσήμανε ότι τα υλικά και τα «προτερήματα» που φερόταν ότι είχε τάχα η ανάπλαση αφαιρούνται σταδιακά και εξέφρασε το φόβο ότι ενδεχομένως η αρχική μακέτα του έργου, όταν αυτό θα ολοκληρωθεί να μην έχει καμία σχέση με το τελικό αποτέλεσμα!   

Ο επικεφαλής της «Συνεργασίας Πολιτών» κ. Γιάννης Σταθόπουλος άφησε άφωνους τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, όταν αποκάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας εξόρυξης και επεξεργασίας του υλικού ιγνιμβρίτη στη Μυτιλήνη, κ. Ι. Αφεντούλης παρά το γεγονός ότι είχε δώσει προσφορά για την Αγ. Ιωάννου ουδέποτε προμήθευσε εργολάβο για το έργο αυτό!! 

Ο κ. Σταθόπουλος είπε επίσης ότι είχε στα χέρια του και κατέθετε στο δημοτικό συμβούλιο προσφυγή του κ. Αφεντούλη προς κάθε νόμιμη αρχή για τη χρησιμοποίηση στο έργο υλικού που δεν είναι ιγνιμβρίτης κατά παρέκκλιση των συμβατικών υποχρεώσεων του εργολάβου όπως αυτές προκύπτουν από τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το Δήμο!!!    

Στο σημείο αυτό έκανε παρέμβαση ο κ. Ζορμπάς ο οποίος εξοργισμένος «κεραυνοβόλησε» τη δημοτική αρχή καταγγέλλοντάς την ότι χρησιμοποιεί «μαϊμού» υλικά! 

Απαντώντας σε όλες τις καταγγελίες που ακουστήκαν, ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος είπε ότι είχαν δηλώσει εξ’ αρχής ως διοίκηση ότι θα υπάρξουν πολλές τροποποιήσεις στο έργο κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ενώ στην πόλη συμβαίνει το πιο δύσκολο έργο, το οποίο είναι εξαιρετικό και φοβερό, προσπαθούν να το σταματήσουν και όσο και να προσπαθούν να του καταλογίσουν κατηγορίες δεν θα τα καταφέρουν. Ο Δήμαρχος είπε επίσης ότι η χρηματοδότηση ήρθε πολύ αργά κι ότι θα περίμενε από την αντιπολίτευση αντί να παραθέτει ότι αρνητικό βρει για το συγκεκριμένο έργο να στεκόταν πλάι του και όλοι μαζί να φωτογραφίζονταν στα εγκαίνια.

Ο διάλογος συνεχίστηκε ακόμα πιο έντονα με τον κ. Σταθόπουλο να δηλώνει ότι δεν γίνεται κάθε φορά που ρωτάνε για τη διαδικασία εκτέλεσης του έργου να τον κατηγορεί ο Δήμαρχος ότι δεν θέλει να γίνει το έργο, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν επίσημα έγγραφα από το ΙΓΜΕ για την διαφορά του λιθαριτικού τόφου από τον ιγνιμβρίτη που είναι μεγάλη και σε οικονομικό αλλά και σε ποιοτικό επίπεδο.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο κ. Βλάχος λέγοντας ότι αυτοί που δεν στηρίζουν το έργο είναι οι ίδιοι που το εκτελούν γιατί δεν κάνουν ελέγχους για τη σωστή κατασκευή του έργου όταν είναι υποχρέωσή τους.

Επίσης υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Ζορμπά και του κ. Κρητικίδη με αφορμή την καταγγελία του αντιδημάρχου ότι ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ στις ταβέρνες κατηγορεί τον τ. Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Γριβέα ότι προσπαθούσε να τα «κονομήσει» με την επιλογή ενός υλικού η «μοναδικότητα» του οποίου, δεν επέτρεπε «σύγκριση τιμών».

Από την πλευρά του ο κ. Ζορμπάς, είπε ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα τον είχε μηνήσει ο κ. Γριβέας κι ότι από την αρχή υποστήριζε ότι υπάρχει ο ελληνικός και ακριβός ιγνιμβρίτης και ο εισαγόμενος από την Ασία και φτηνός ιγνιμβρίτης.  

Πριν την ψήφιση του θέματος ο κ. Παπαμιχαήλ με αφορμή αυτό που είπε ο κ. Βλάχος, δήλωσε ότι συμφωνεί μαζί του και ότι είχε κάνει και αυτός πρόταση, που είχε καταψηφισθεί, για την δημιουργία μιας ειδικής επιτροπής επίβλεψης του έργου.

Οι βυθιζόμενοι κάδοι μοιάζουν με τη «βυθιζόμενη» δημοτική αρχή κατέληξε ο κ. Παπαμιχαήλ ο οποίος μαζί με την αντιπολίτευση καταψήφισε την έγκριση του 2ου ΑΠΕ. 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση