Μάκης Χάρχαρος: «ΌΧΙ σε «Τραπεζάκια» στην Αγ. Ιωάννου»

0
HARHAROS

 

HARHAROS«Σ» Τι ακριβώς έγινε στο συμβούλιο;

«Προειδοποίησα  τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι φέρνει προς ψήφιση ένα μη σύννομο θέμα επειδή στον τίτλο ρητά αναφερόταν  η «ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων  σε Οδούς». Το καταψήφισα και τους είπα ότι οι «Οδοί» δεν είναι δικαιοδοσία του Δήμου και εκ του λόγου τούτου, δεν έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε απόφαση ως Δημοτικό Συμβούλιο  για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε αυτές διότι έτσι θα συνεργούσαμε στο αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Εκείνοι με την πλειοψηφία που διαθέτουν προχώρησαν στην ψήφιση του και θα αναλάβουν και τις ευθύνες τους γι αυτό».

 «Σ» Το θέμα αυτό έρχεται κάθε χρόνο. Για «οδούς» έχει ξανάρθει;

«Ποτέ και μάλιστα τους ζήτησα να αναφέρουν συγκεκριμένα σε «ποιες οδούς» είχαν την πρόθεση να επιτρέψουν την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Αλλά δεν μου απάντησαν.

Τους είπα επίσης  ότι δεν φανταζόμουν να είχαν κατά νου να επιτρέψουν «τραπεζάκια και καρέκλες» στην Αγ. Ιωάννου, όπως γίνεται σε κάποια χωριά στην επαρχία όπου οι αρχές μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια σ΄ αυτήν την παρανομία επειδή ενδεχομένως να μην υπάρχουν σαφή όρια διαχωρισμού μεταξύ της πλατείας και της οδού…».

«Σ» Μήπως  σχεδιάζουν το κομμάτι της  Αγ. Ιωάννου που «ανάπλασαν» να το γεμίσουν με τραπεζοκαθίσματα  για να μη διαμαρτύρεται ο κόσμος για τις «χτισμένες» πρασιές;  

«Αν συμβεί αυτό θα είναι ακόμα χειρότερο. Δεν είναι δυνατόν τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης να τον μετατρέψουμε σε μια απέραντη «Καφετέρια»…

Αυτό το σενάριο δεν το θέλουν ούτε οι κάτοικοι, ούτε εμείς ως επαγγελματίες, ούτε είναι όμορφο και για την πόλη». 

«Σ» Για όλα αυτά τι σας απάντησαν;

«Είπαν ότι και στο Δήμο της Αθήνας αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα σε οδούς… Κατ΄ αρχήν οι παρανομίες, όπου κι αν γίνονται δεν μπορεί να αποτελούν «παράδειγμα προς μίμηση» από το Δήμο μας. Κατά δεύτερον, νομίζω ότι αν έχουν γίνει καταλήψεις δρόμων, δεν έχουν γίνει με άδεια του Δήμου, επειδή εκεί η Νομική Υπηρεσία του Δήμου δεν αφήνει τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες…».

«Σ» Η δική μας νομική υπηρεσία τι έχει γνωματεύσει για το θέμα αυτό;

«Τους ρώτησα για τη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας και δεν μου απάντησαν…και αντί ο πρόεδρος να αποσύρει το θέμα ώσπου να αποφανθεί για τη νομιμότητα του η νομική υπηρεσία, εκείνοι προχώρησαν στην ψήφιση του».

«Σ» Ο κ. Γιαννακόπουλος θέλει να εφαρμόσει το δόγμα «Μέσα σε κάθε πλατεία και σουβλατζίδικο…μέσα σε δρόμους Καφετέριες»…εσείς συμφωνείτε με αυτό;

«Υπάρχει και πολιτική και κοινωνική διάσταση στο θέμα αυτό. Δεν είναι δυνατόν στις πλατείες που τις έχουμε για συνάθροιση κάποιων συμπολιτών μας που θέλουν να καθίσουν σ΄ ένα παγκάκι, να τον υποχρεώσουμε ή να καθίσει σε μια καρέκλα και να πληρώσει…ή να φύγει από εκεί!

Δεν είναι δυνατόν να είναι όλα τα πράγματα για «εμπορευματοποίηση» και το λέω εγώ που είμαι πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου. Δεν γίνεται προκείμένου να εξυπηρετήσουμε κάποιους φίλους ή συναδέλφους, να νοικιάζουμε τα «πάντα».

Προ καιρού ο κ. Γιαννακόπουλος έφερε μια πρόταση που έλεγε να μεταφερθεί το Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στις οδούς Χίου –Πεντέλης – Δραγατσανίου «αλλού» ώστε στο χώρο αυτό να βγάλουν τα καταστήματα …τραπεζοκαθίσματα!!!

Θα πρέπει να ντρέπονται όσοι σκέφτονται έτσι».

«Σ» Ο κ. Γιαννακόπουλος αποκλείει την πλατεία του Αη Γιάννη από αυτές τις «ρυθμίσεις»…Αν οι επαγγελματίες προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να βγάλουν κι αυτοί «τραπεζάκια» δεν θα δικαιωθούν; 

«Την αποκλείει επειδή δεν ανήκει στο Δήμο αλλά στο σύλλογο του Αη Γιάννη ο οποίος απαγορεύει και τραπεζοκαθίσματα και πάρκινγκ…». 

«Σ» Ποιοι κατά τη γνώμη σας πιέζουν τον κ. Γιαννακόπουλο και τον ωθούν σε «τέτοιες» αποφάσεις;

«Προφανώς  κάποιοι επαγγελματίες, γιατί υπάρχουν και επαγγελματίες οι οποίοι θα ήθελαν να τους δοθεί η «Ακρόπολη» για να φτιάξουν εκεί καφετέριες και σουβλατζίδικα…

Υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν επαγγελματίες χωρίς «μέτρο»…αυτό Τι σημαίνει όμως; Ότι αυτοί που ασκούν διοίκηση θα «Ενδίδουν»;

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση