Μάκης Χάρχαρος: «Παράνομη ενοικίαση ακατάλληλου κτιρίου για Δημαρχείο»

0
HARHAROS

 

 «Σ» Δηλαδή θέλει να μας πει ο κ. Γιαννακόπουλος ότι στην Αγ. Παρασκευή δεν υπάρχει κτίριο με εμβαδό πάνω από 1.800 νόμιμα  τετραγωνικά μέτρα; 

«Ναι αυτό λέει γιατί δεν βρήκε…»

«Σ» Κι επειδή δεν υπήρχε κανένα κτήριο με νόμιμα 1.800 τετραγωνικά μέτρα εμβαδόν προχώρησε σε απευθείας ενοικίαση; Και γιατί δεν έκανε ένα ή δύο ακόμα διαγωνισμούς ώσπου να βρει;

«Αυτό θα έπρεπε να είχε κάνει γιατί είναι απόλυτα σίγουρο ότι υπάρχουν στην Αγ. Παρασκευή δύο κτήρια που το σύνολο των τετραγωνικών τους μέτρων αγγίζει και ξεπερνάει τα 1.800 μέτρα. Άρα λοιπόν ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν δύο κτήρια με τα κριτήρια που ζητά ο Δήμος δεν ισχύει».

«Σ» Τελικά μισθώθηκαν δύο κτήρια;

«Μισθώθηκαν δύο κτήρια τα οποία είναι στην οδό Μεσογείων 415 – 417».

«Σ» Ποιο είναι το μηνιαίο μίσθωμα γι΄ αυτά;

«Η πρόταση ήρθε για 35.500 ευρώ μηνιαίως και ψηφίσθηκε.»

«Σ» Σήμερα στο υπάρχων κτήριο πόσα ευρώ πληρώνουμε;

«Εάν δεν κάνω λάθος 18 – 20.000 ευρώ περίπου».

«Σ» Δηλαδή στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος σήμερα διπλασιάζει το μηνιαίο ενοίκιο;

«Ναι, βεβαίως το διπλασιάζει με αυτόν τον τρόπο. Είχαμε συμφωνήσει ότι ζητούσαμε ένα κτήριο το οποίο θα μπορούσε να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και είχαμε ορίσει ως ανώτατο όριο τις 23 – 24.000 ευρώ. Δυστυχώς φτάσαμε στις 35.500».

«Σ» Μήπως θυμάστε πόσα χρήματα έχουμε υποχρεωθεί να καταβάλλουμε για μελέτες του Δημαρχείου που ΘΑ γίνει;

«Αυτήν την ερώτηση έκανα κι εγώ στο δημοτικό συμβούλιο στην τοποθέτησή μου, γιατί έχουμε ξοδέψει για μελέτες του Δημαρχείου περί τα 2.000.000 ευρώ, γεγονός που εμπίπτει στη δικαιοδοσία της δικαιοσύνης πια. Ας μην ξεχνάμε ότι προεκλογικά μας κατηγορούσαν ότι δεν είχαμε προχωρήσει το Δημαρχείο κι ότι αν ερχόντουσαν εκείνοι θα προχωρούσαν άμεσα στην ανέγερσή του. Άντ’ αυτού παραμέρισαν όλες τις μελέτες που είναι αρκετών εκατομμυρίων  κι αφορούσαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια, τις μηχανολογικές μελέτες, κ.τ.λ. στέλνοντάς τες στις «καλένδες». 

 

 andreas

 Συνέντευξη στο δημοσιογράφο

ΕΣΗΕΑ – ΠΟΕΣΥ

Ανδρέα Χ. Μπαλωτή

«Σ» Έχετε αναρωτηθεί γιατί η ενοικίαση αυτή γίνεται τον τελευταίο χρόνο της θητείας του κ. Γιαννακόπουλου και είναι πενταετούς διάρκειας;

«Δεν ξέρω το γιατί, ξέρω όμως ότι δεν μπορεί ηθικά να δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση, όποια κι αν είναι αυτή. Το λέω αυτό γιατί αν εκλεγεί μία διοίκηση η οποία σε δύο χρόνια θα έχει τελειώσει το Δημαρχείο θα είναι παράλληλα υποχρεωμένη να καταβάλλει τα ενοίκια ή την αποζημίωση στον ιδιοκτήτη του κτίσματος που σήμερα νοικιάζει ο κ. Γιαννακόπουλος».

«Σ» Υπάρχουν χρήματα για να γίνει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών;

«Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν γιατί το κόστος μιας μετακόμισης είναι τεράστιο».

«Σ» Από πότε θα «τρέχει» το ενοίκιο;

« Ο κ. Παπαμιχαήλ ως δικηγόρος, είχε θέσει την ίδια ερώτηση λέγοντας ότι θα ψηφίσει το θέμα μόνο αν το ενοίκιο αρχίζει να τρέχει από την ημέρα που θα «μπούμε» σ΄ αυτό, διότι ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να απαιτήσει «ενοίκιο» από την ημέρα που θα ψηφίσει την ενοικίαση το δημοτικό συμβούλιο. Γεννιέται λοιπόν το ερώτημα που λέει: «Πως εξασφαλίζεται ο Δήμος ότι δεν θα του ζητηθεί να καταβάλει ενοίκιο από την 1η Ιανουαρίου 2010;».

«Σ» Τα δύο κτήρια που νοικιάσαμε τηρούν τους όρους του διαγωνισμού και τα τετραγωνικά τους είναι «νόμιμα»;

«Όχι, κι αυτή ήταν η ένστασή μου, διότι οι ιδιοκτήτες έχουν «κλείσει» ημιυπαίθριους χώρους (67,4 τ.μ.  στον 1ου όροφο και 67,4 στον δεύτερο) κι έχουν κάνει αίτηση να τους νομιμοποιήσουν με το «νόμο Σουφλιά» ο οποίος όμως δεν ισχύει».

«Σ» Μα ο «νόμος Σουφλιά» θα ίσχυε για παλαιά κτίσματα. Αυτά δεν είναι καινούργια;

«Πράγματι δεν έχουν τελειώσει ακόμα, το γνωρίζουμε όλοι και το βλέπουμε… Σήμερα δηλαδή αν πάει η πολεοδομία και πραγματοποιήσει αυτοψία θα διωχθούν για κακουργηματικές πράξεις διότι «κλείνουν» ημιυπαίθριους χώρους για να μας τους νοικιάσουν ως γραφεία!!!».

«Σ» Το εμβαδόν αυτών των δύο κτηρίων ξεπερνάει τα 1.800 τετραγωνικά μέτρα;

«Όχι, γιατί ακόμα και με τους ημιυπαίθριους χώρους «κλειστούς» τα τ.μ. των κτηρίων μόλις που ξεπερνούν τα 1.700…».

«Σ» Και πως γίνεται αυτό;

«Έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο μία ανυπόγραφη γνωμάτευση από την νομική υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία «μπορεί» ο Δήμος να το ενοικιάσει «γιατί 5% πάνω, 5%  κάτω δεν πειράζει!!!».

«Σ» Τι θα πει «ανυπόγραφη γνωμάτευση»;

« Αυτό ρώτησα κι εγώ και ο κ. Παπαμιχαήλ, δηλαδή το πώς είναι δυνατόν να υπάρχει γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας χωρίς υπογραφή και σφραγίδα!».

«Σ» Γιατί ο Νομοθέτης ζητά η «απ΄ ευθείας ανάθεση» να τηρεί πιστά τους όρους της προκήρυξης;

«Για να μη μπορεί να γίνει καταστρατήγηση. Δηλαδή για παράδειγμα προκηρύσσει ο Δήμος μειοδοτικό διαγωνισμό για ένα ακίνητο εμβαδού 1800 τ.μ. Είναι προφανές ότι ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου 1700 τ.μ δεν μπορεί να λάβει μέρος σ΄ αυτόν. Εάν δε ο Δήμαρχος με διάφορα «τερτίπια» κηρύξει άγονους τους δύο διαγωνισμούς, τότε θα είναι υποχρεωμένος να ενοικιάσει με απ΄ ευθείας ανάθεση ΜΟΝΟ ένα ακίνητο εμβαδού 1.800τ.μ. και πάντα μέσα στα χρονικά όρια που θέτει ο νομοθέτης. «Αυτά» καταστρατήγησε ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή και γι «αυτά» θα λογοδοτήσουν…  

 

      

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση