Μαργαρίτα Δημητρίου: «Βασίλη Ζορμπά και Έφη Καψοκεφάλου όταν παραδώσατε τους Παιδικούς σταθμούς το 2014 με έλλειμμα 120.000ε… κάναμε καταγγελία; Σας πήγαμε στον Εισαγγελέα;».

0

Στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου 2019, εισήλθε εκτάκτως το θέμα που προέκυψε παραμονή Χριστουγέννων με τους 17 συμπολίτες μας – μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της πρώην ΔΕΒΣΑΠ, οι οποίοι κινδυνεύουν να τους καταλογισθεί από το Ελεγκτικό συνέδριο το ποσό των 70 και πλέον χιλιάδων ευρώ στον καθένα, επειδή οι Υπηρεσίες του Δήμου, αρνήθηκαν ν΄αποστείλουν στοιχεία που τους είχαν ζητηθεί από το Ελεγκτικό συνέδριο για τον έλεγχο του οικονομικού έτους 2009!

Στην αρχή της συνεδρίασης, ζητήθηκαν από τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, τόσο από συνδημότες μας – μέλη της πρώην ΔΕΒΣΑΠ, όσο και από δημοτικούς συμβούλους, διευκρινήσεις για τους λόγους που ο Δήμος δεν έδωσε τα οικονομικά στοιχεία που ζήτησε το Ελεγκτικό συνέδριο, αλλά και επεξηγήσεις αναφορικά με την διενέργεια ελέγχου που είχε ζητήσει ο κ.Ζορμπάς τον Ιούνιο του 2011 για τον Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του.

Ο λόγος δόθηκε στη δημοτική σύμβουλο της παράταξης του Γιάννη Σταθόπουλου, Μαργαρίτα Καβρουδάκη- Δημητρίου π. πρόεδρο της ΔΕΒΣΑΠ το 2007 και 2008 και μέλος του Δ.Σ της Επιχείρησης αυτής, την περίοδο 2009 –  2010.

Η κ. Δημητρίου είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: Έλαβα λίγο πριν τα Χριστούγεννα ένα «Φύλο Ελέγχου» από την Επίτροπο του Ελεγκτικού συνεδρίου και τράβαγα τα μαλιά μου μ΄αυτά που διάβαζα…διότι ΔΕΝ είχα ιδέα για «όλα αυτά»… αλλά και γιατί ΔΕΝ μας είχε ενημερώσει κανένας, όλα αυτά τα χρόνια…

Θεωρώ τελείως «τρελό» αυτό που συνέβη… γνωρίζοντας τον τρόπο διοίκησης του Δήμου ως πρόεδρος της ΔΕΒΣΑΠ/ΚΟΙΚΕΔΑΠ αρχικά και μετά ως μέλος του Δ.Σ,  γνωρίζω ότι παρέδωσα στον επόμενο πρόεδρο μια Υγιή Δημοτική Επιχείρηση με συνταγμένους όλους τους προϋπολογισμούς και τους ισολογισμούς, τα Π.Ο.Ε και τις πληρωμές.

Ήξερα ότι είχε «πρόβλημα» η άλλη Δημοτική επιχείρηση (ΔΗΠΕΑΠ), συνέχισε κ.Δημητρίου, κι είχα ακούσει ότι είχαν χαθεί κάποια στοιχεία κ.λ.π, αλλά ΔΕΝ γνώριζα ότι είχε γίνει κάποια καταγγελία για την ΔΕΒΣΑΠ και για ποιο λόγο.

Κ. Ζορμπά, συνέχισε η κ.Δημητρίου, κάνεις καταγγελία γιατί έχεις κάποιες υπόνοιες προφανώς, να μας πείτε λοιπόν ποιες υπόνοιες είχατε για πιθανή κακοδιαχείριση στην ΔΕΒΣΑΠ και με ποια στοιχεία το λέτε αυτό – διότι δεν κατηγορείται κάποιος χωρίς στοιχεία – άρα είχατε και τα στείλατε; Σας ζητήθηκαν από το 2011 μέχρι το 2014; Τι  Στείλατε;

Την ίδια ερώτηση έκανα και προς τον Γιάννη Σταθόπουλο, είπε η κ. Δημητρίου, ο οποίος μου είπε ότι ζητήθηκαν από το Ελεγκτικό συνέδριο οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης  το 2018 κι εστάλησαν αυτά που υπήρχαν.

Μίλησα και με την Ρούλα Αλεφαντή, (λογίστρια της επιχείρησης), η οποία με διαβεβαίωσε ότι τα στοιχεία υπάρχουν! Κι εγώ ξέρω ότι τα στοιχεία ΔΕΝ χάνονται… Δεν μπορεί να χαθούν προϋπολογισμοί, ισολογισμοί, αποφάσεις Δημοτικού συμβουλίου και Διοικητικού συμβουλίου, αποφάσεις που έχουν ψηφιστεί από το Δημοτικό συμβούλιο για την μετατροπή της επιχείρησης από «Ιδιωτικού δικαίου» σε «Κοινωφελή» κι έχουν εγκριθεί κι απ΄την Περιφέρεια!

Το ερώτημα είναι άλλο, συνέχισε η κ.Δημητρίου, δηλαδή για ποιο λόγο παραμονές Χριστουγέννων, έρχεται σε 17 άτομα ένα «Χαρτί» και μας ζητούν να πληρώσουμε από εβδομήντα χιλιάδες ευρώ και πλέον ο καθένας μέσα σε 15 ημέρες όταν ΔΕΝ έχουμε ΟΥΔΕΜΙΑ ευθύνη;

Θα είχαμε ευθύνη στην περίπτωση που μας ζητούσαν προσωπικά να προσκομίσουμε στοιχεία και δεν το κάναμε… αλλά στην περίπτωση αυτή, την ευθύνη την έχει ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και πιθανώς και ο κ.Σταθόπουλος αν δεν έχουν σταλεί όλα τα στοιχεία.

Και σας ρωτώ κ.Ζορμπά: «Για ποιο λόγο ΔΕΝ στάλθηκαν τα στοιχεία; Γιατί αφήσατε να φτάσει το θέμα μέχρι εδώ και να τρομοκρατούνται 16 συμπολίτες μας κι εγώ;

Αυτό που έγινε, τόνισε με έμφαση η κ.Δημητρίου, είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ !
Είμαι δημοτική σύμβουλος, πείτε το μεράκι, πείτε το «ψώνιο», συνέχισε η κ.Δημητρίου, είμαι αιρετή, μ΄έχουν επιλέξει συμπολίτες μου να τους εκπροσωπώ κι αυτό είναι μια επιλογή μου.

Τα μέλη όμως του Διοικητικού συμβουλίου που ΔΕΝ ήταν αιρετοί τι μας φταίνε; Είναι πολίτες, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν για να προχωρήσει αυτός ο Δήμος όπως γίνεται σε όλα τα Διοικητικά συμβούλια.

Τι μας φταίνε αυτοί οι άνθρωποι; Και «Τι» πρέπει να κάνουμε τώρα εμείς; Να πάμε σε δικηγόρο; Να πληρώσουμε τόσα χρήματα; Γιατί να τα πληρώσουμε αφού είναι «Ηλίου φαεινότερο» ότι αυτά τα στοιχεία υπάρχουν! Και Ποιος είναι αυτός ο «κάποιος» που ΔΕΝ έστειλε τα στοιχεία αυτά; Ποιος θα πάρει την ευθύνη;

Ρωτώ εσάς κ.Ζορμπά, είπε η κ.Δημητρίου, Ποιος θα πάρει την ευθύνη για κάποιον ή κάποιους υπαλλήλους και τον προϊστάμενο τους, που ΔΕΝ έκαναν σωστά την δουλειά τους και την πληρώνουν 17 άνθρωποι!
Ποιος;

Υπάρχει επίσης ένα άλλο ακόμη θέμα, το «Γιατί» αφού είχατε κάποιες υπόνοιες κ. Ζορμπά, δεν μας τις είπατε; Εμείς, όταν αναλάβαμε τη διοίκηση, συνέχισε η κ.Δημητρίου, είχαμε όχι υπόνοιες αλλά στοιχεία για «πιθανή κακοδιαχείριση» -για να το πω κομψά – αλλά ΔΕΝ προχωρήσαμε σε καταγγελίες!

Όταν «ανοίχτηκε» το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, εσείς ο ίδιος, είπατε -και υπάρχουν τα πρακτικά- αλλά και η κ.Καψοκεφάλου ότι:  «Εμείς ΔΕΝ ευθυνόμαστε, οι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ…».

Εμείς για ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΨΟΥΜΕ τους υπαλλήλους… Κι αυτούς που φέρνουν «Εισήγηση», (για θέμα προς ψήφιση), στο Δημοτικό συμβούλιο και ΔΕΝ ξέρουν πόσα παιδιά έχουν οι Παιδικοί Σταθμοί!! Και ΞΕΧΝΟΥΝ να χρεώσουν έναν ολόκληρο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ!!! Με αποτέλεσμα να ΕΠΙΔΙΚΑΣΤΕΙ στο Δήμο (Δηλαδή να πληρώσουμε  εμείς πολίτες…) 40.000 ευρώ ΠΡΟΣΤΙΜΟ! Το κάναμε θέμα; Κάναμε καταγγελία εμείς;

Κ. Ζορμπά, κρατώ επικυρωμένα αντίγραφα σε σπίτι γνωστών μου, επειδή φοβάμαι μήπως κι εξαφανιστούν από το σπίτι μου!!

Μου παραδώσατε φακέλους, η κ. Έφη Καψοκεφάλου κι εσείς κ. Ζορμπά, όταν ανέλαβα το 2014 τους Παιδικούς σταθμούς, με τα οικονομικά στοιχεία των Παιδικών σταθμών και μου λέγατε ότι υπάρχει ένα ΈΛΛΕΙΜΜΑ 25.000 ευρώ! το οποίο ήταν τελικά 120.000 ευρώ!!!

Προχωρήσαμε σε καταγγελίες; Πήγαμε σε κανένα εισαγγελέα; Να κάνουμε «Τι»; «Τι» θα βγάζαμε; συνέχισε η κ.Δημητρίου, «Τι» θα ψάχναμε να βρούμε»;

Σας ρωτώ λοιπόν κ.Ζορμπά: «Γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς να στείλει τα στοιχεία; Μήπως ήταν εσκεμμένο το ότι κανείς ΔΕΝ ασχολήθηκε;

Πείτε με καχύποπτη ή ότι άλλο, αλλά άδικα θεωρώ ότι εσκεμμένα μας εστάλη στις 22 Δεκεμβρίου 2019 το «Φύλο Ελέγχου» για να πληρώσουμε;

Με συγχωρείτε, κατέληξε η κ.Δημητρίου, αλλά ΔΕΝ μπορώ να πιστέψω ότι «αυτό» έγινε ΤΥΧΑΙΑ!

Σημ. Σχολιαστή.
Τόσο ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, όσο και η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Έφη Καψοκεφάλου, διέψευσαν στη συνέχεια της συνεδρίασης, τα όσα ανέφερε «περί Ελλείμματος» στους Παιδικούς σταθμούς η κ. Δημητρίου.
Επί του θέματος θα επανέλθουμε γιατί είχαμε κάνει την εποχή εκείνη  πλήρες ρεπορτάζ αλλά και μία συνέντευξη γι αυτό το θέμα με την κ.Δημητρίου.

Απάντηση