Μαργαρίτα Δημητρίου: Λίγα λόγια για το έργο που υλοποιήσαμε στους παιδικούς σταθμούς.

0

Ανακοίνωση δεχθήκαμε από την πρόεδρο των παιδικών σταθμών και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο κ. Μαργαρίτα Δημητρίου – Καβρουδάκη σχετικά με τον απολογισμό του έργου κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος αναφέρει τα εξής:

Καθώς οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της σημερινής θητείας μας στο τιμόνι του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγίας Παρασκευής, είναι χρήσιμο οι συνδημότες μας να ενημερωθούν τουλάχιστον για τα βασικότερα από όσα υλοποίησε η διοίκησή μας.

Στη λίστα που ακολουθεί μπορείτε να ενημερωθείτε για τις κινήσεις μας σε επίπεδο δυνατότητας και ποιότητας φιλοξενίας, αποφάσεων με κοινωνικό πρόσημο, ενίσχυση του δυναμικού των ΠΑΙΣΔΑΠ για καλύτερη εξυπηρέτηση αλλά και να σχηματίσετε μια εικόνα ως προς το σε ποια κατάσταση παραλάβαμε το Νομικό Πρόσωπο.

Συγκεκριμένα:
1. Απαλλαγή πληρωμής τροφείων σε όσες οικογένειες έχουν έως 18.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Επί προηγούμενης δημοτικής αρχής το όριο ήταν έως 10.000 ευρώ.
2. Ηλεκτρονικό σύστημα με πίνακες μοριοδότησης για απόλυτη διαφάνεια στην επιλογή των παιδιών προς φιλοξενία.
3. Αναβάθμιση διοικητικής υπηρεσίας και μεταφορά σε νέα γραφεία στο κέντρο της πόλης αποδεσμεύοντας το χώρο στον παιδικό σταθμό της Τρωάδος.
4. Εξοπλισμός και εγκατάσταση ηλεκτρονικών υπολογιστών στα κτίρια των Παιδικών Σταθμών και αγορά καινούριων για τα γραφεία της δίοικησης.
5. Αδειοδότηση λειτουργίας όλων των κτιρίων των Παιδικών Σταθμών.
6. Έγκριση πιστοποιητικών πυρασφάλειας σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις των ΠΑΙΣΔΑΠ (υπήρχε πυρασφάλεια μόνο στο Β’ Βρεφονηπιακό στη Λάδωνος που είχε λήξει το 2012).
7. Διαδικασία πρόσληψης επιπλέον 22 ατόμων μέσω του συνεχιζόμενου προγράμματος ΕΣΠΑ.
8. Διαδικασία πρόσληψης και μονιμοποίησης 40 μόνιμων υπαλλήλων όλων των ειδικοτήτων από την προκήρυξη θέσεων του 2009 και το 2010.
9. Πρόσληψη 7 υπαλλήλων αορίστου χρόνου από δικαστικές αποφάσεις με τη συναίνεση της δικής μας διοίκησης..

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

10. Πρόσληψη 2 υπαλλήλων μέσω του Προγράμματος Μαθητείας.
11. Δωρεάν χορήγηση για πρώτη φορά της γραφικής ύλης και απαλλαγή των γονέων για αυτή τη δαπάνη.
12. Εξορθολογισμός των οικονομικών καταλόγων των τροφείων μετά από οικονομοτεχνική μελέτη.
13. Αγορές ηλεκτρικών ειδών, επίπλων και ειδών ψυχαγωγίας άνω των 150.000 ευρώ.
14. Αποζημιώσεις υπαλλήλων από παλαιές δικαστικές αποφάσεις ύψους περίπου 200.000 ευρώ.

15. Επίλυση των εκκρεμοτήτων μισθοδοσίας:
α) τακτοποίηση εκκρεμότητας ενσήμων περιόδου 2002-2006 των υπαλλήλων ΙΔΑΧ

β) απόδοση βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων στους εργαζόμενους αναδρομικά από το 2010 και μετά.

γ) διόρθωση της εσφαλμένης απόδοσης ενσήμων υπαλλήλων του πρώην ΙΒΣΑ για την περίοδο 2003-2010 και πληρωμή αναδρομικών περίπου 3.000 ευρώ στον καθένα.

δ) προσπάθεια διαχείρισης προστίμου του ΟΑΕΔ ύψους 17.000 ευρώ προς τους ΠΑΙΣΔΑΠ το Σεπτέμβριο του 2013 (επί προηγούμενης διοίκησης) που αφορά σε εκπρόθεσμη αναγγελία προσλήψεων.

16. Αύξηση του αριθμού των παιδιών που φιλοξενούνται δωρεάν μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ.

Παραλάβαμε 116 βρέφη και νήπια κι αυξήσαμε τον αριθμό τους.
Πέρυσι φιλοξενούσαμε δωρεάν τα 365 παιδάκια από τα 820 που είχαμε μέσω ΕΣΠΑ.

Φέτος λόγω της μείωσης του συνολικού αριθμού των παιδιών, φιλοξενούμε δωρεάν 308 βρέφη και νήπια με ΕΣΠΑ αλλά και αρκετά ακόμη παιδάκια δωρεάν λόγω χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος (ενδεικτικά πέρυσι ήταν 126).

17. Ολοκληρώνεται η διαδικασία αγοράς καινούριου λεωφορείου μεταφοράς νηπίων. Μια διαδικασία που καθυστέρησε όχι από δική μας υπαιτιότητα.

18. Δημιουργούμε νέο παιδικό σταθμό στην οδό Αγίας Λαύρας ο οποίος θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με δυνατότητα φιλοξενίας 57 νηπίων.

19. Προσπάθεια εξάντλησης κάθε δυνατότητας για περιορισμό προστίμου ύψους 40.000 ευρώ της ΕΤΑΑ που οφείλεται σε εσφαλμένη απόφαση του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ το 2013 επί προηγούμενης διοίκησης σχετικά με τον αριθμό φιλοξενουμένων παιδιών μέσω ΕΣΠΑ.

20. Τακτοποίηση Ισολογισμών και Απολογισμών του Νομικού Προσώπου για τα έτη 2012 και 2013 που δεν είχαν γίνει εντός της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος από την προηγούμενη διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ.

21. Κάναμε αγώνα μαζί με τον Δήμαρχο και το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου, ασκόντας πίεση στην Κυβέρνηση και καταφέραμε την ψήφιση νόμου που νομιμοποιεί άλλους 9 υπαλλήλους μας που εργάζονται στους ΠΑΙΣΔΑΠ με προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ από το 2008 και 2009.

Μετά από αυτά τα 4,5 χρόνια θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλο το προσωπικό των ΠΑΙΣΔΑΠ. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τα ενεργά μέλη του ΔΣ, το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου και φυσικά όλους τους γονείς καθώς τόσα χρόνια μας εμπιστεύθηκαν ό,τι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους.

Μαργαρίτα Δημητρίου-Καβρουδάκη
Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Απάντηση