17/06/2009

0

 

Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά που αποτέφρωσε το «Μαχαραγιά», στην συμβολή της Αγ. Ιωάννου με την Ελβετίας, στην πλατεία του Αη Γιάννη ο κ. Σταθόπουλος ρώτησε το Δήμαρχο αν θα επιτρέψει στον ιδιοκτήτη να καλύψει και πάλι την πρασιά και το πεζοδρόμιο υπερδιπλασιάζοντας με τον τρόπο αυτό τα τετραγωνικά του καταστήματος του. Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία και σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Σταθόπουλου το συγκεκριμένο κατάστημα όχι μόνο είχε δημιουργήσει στέρεη κατασκευή επί της πρασιάς, πράγμα το οποίο απαγορεύεται, αλλά είχε συμπεριλάβει μέσα στο χώρο του καταστήματος του το αιωνόβιο πεύκο του πεζοδρομίου.  

Απαντώντας στον κ. Σταθόπουλο ο Δήμαρχος αρκέστηκε στο να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είχε ανακαινιστεί και λάβει τη μορφή αυτή επί Δημαρχίας Αντώνη Σιδέρη.

 Πράγματι, «όσοι κατοικούν στην Ιερουσαλήμ» θυμούνται ότι ο υπερδιπλασιασμός του συγκεκριμένου καταστήματος είχε γίνει μεν επί Δημαρχίας Αντώνη Σιδέρη, αλλά ο τότε Δήμαρχος είχε αντιδράσει έντονα στην κατάληψη και το κλείσιμο της πρασιάς και του πεζοδρομίου αρνούμενος την χορήγηση άδειας λειτουργίας. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προκειμένου να λάβει προέγκριση λειτουργίας είχε υπογράψει δήλωση του νόμου 105 την οποία είχε δώσει στον κ. Σιδέρη και με την οποία δήλωνε ότι θα επέστρεφε τα όρια του καταστήματος στην «κανονική θέση» όπως αυτή φαίνεται και στη φωτό  δύο.

Βεβαίως, τότε όλοι είχαν γελάσει με την αφέλεια του κ. Σιδέρη ο οποίος έδωσε βάσει σε μια άνευ αντικρίσματος διαβεβαίωση του ιδιοκτήτη…ενώ ο καθ’ ύλην αρμόδιος για θέματα αδειών, αντιδήμαρχος διοίκησης και οικονομικών, κ. Κώστας Στεροδήμας για δικούς του λόγους δεν είχε αντίρρηση στον υπερδιπλασιασμό του καταστήματος και προχώρησε στις ενέργειες για την έκδοση άδειας λειτουργίας αδιαφορώντας για το γεγονός ότι το περιεχόμενο της δηλώσεως του Ν.105 ουδέποτε τηρήθηκε.  

Ο κ. Σταθόπουλος δικαίως ρώτησε τον κ. Γιαννακόπουλο για τις προθέσεις του αφού όπως όλοι γνωρίζουν η πυροσβεστική υπηρεσία χορηγεί άδεια μόνο επί των τετραγωνικών του «πραγματικού» καταστήματος και ουδέποτε επί των «προεκτάσεων» με αποτέλεσμα αυτού του είδους τα καταστήματα να αποτελούν στην πραγματικότητα ένα τεράστιο κίνδυνο για την ασφάλεια της πόλης και των περιοίκων.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση