Μεγάλη έκπληξη των εκλογών ο Γιώργος Οικονόμου.

0
Μεγάλη έκπληξη των εκλογών
Μεγάλη έκπληξη των εκλογών

Ο Γιώργος Οικονόμου που έθεσε την υποψηφιότητά του για πρώτη φορά διεκδικώντας τον δημαρχιακό θώκο τερμάτισε τρίτος με ποσοστό κοντά στο 16% αναδεικνύοντας με τις γραπτές του θέσεις και προσωπικά κείμενα ένα «άλλο» πρόσωπο της κεντροδεξιάς.

Ο κ. Οικονόμου κατάφερε τους τελευταίους τέσσερις μήνες να αυξήσει ραγδαία την αναγνωρισιμότητά του και να κερδίσει την εμπιστοσύνη και στήριξη παλαιών στελεχών της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης επέλεξε να θέσει στο ψηφοδέλτιό του παλιά δυσαρεστημένα στελέχη της διοίκησης του Βασίλη Ζορμπά που δεν συγχώρεσαν την αγενή συμπεριφορά του πρώην Δημάρχου προς το πρόσωπό τους καθώς και την αντιπολιτευτική του στάση.

Ο κ. Οικονόμου έχει μπροστά του τέσσερα χρόνια για να συγκροτήσει μία ακόμα πιο δυνατή παράταξη στο χώρο της κεντροδεξιάς με βλέψεις την απόλυτη κυριαρχία του ως υποψήφιος Δήμαρχος της κεντροδεξιάς στις εκλογές του 2023.

Μετά την σαφή θέση του ότι δεν θα στηρίξει κανέναν από τους δύο υποψήφιους Δημάρχους (Ζορμπά – Σταθόπουλο) στο β’ γύρο των εκλογών, δείχνει ήδη ότι η προεκλογική στάση του απέναντι σε αυτό που κατονόμαζε ως «Χθες», παραμένει ίδια.

Ιδιαίτερα απέναντι στον Βασίλη Ζορμπά τον οποίο κατηγορεί στην ανακοίνωσή του για «πρακτικές και επιχειρήσεις πολιτικής εξαπάτησης».

Όντας τρίτος και με πέντε έδρες στο νεοσύστατο Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένεται από τον κ. Οικονόμου η στάση που θα κρατήσει στο επίπεδο της συνεργασίας και συνδιοίκησης του Δήμου, ώστε αυτός να λειτουργήσει είτε με Δήμαρχο τον Γιάννη Σταθόπουλο είτε με τον Βασίλη Ζορμπά.

Χρήστος Ανδ. Μπαλωτής

Απάντηση