Μία πόλη “έτρεξε” για καλό σκοπό αναδεικνύοντας τον Υμηττό.

0
αναδεικνύοντας τον Υμηττό
αναδεικνύοντας τον Υμηττό

O “6ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής – Αναδεικνύοντας τον Υμηττό 2018” που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 , υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ), με την συνδρομή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής και την υποστήριξη της Ομάδας SANTA RUNNING TEAM και της Ομάδας Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών «O.R.A.M.A.».

Περισσότεροι από 700 δρομείς, γυναίκες, άνδρες και παιδιά, συμμετείχαν στον Αγώνα που έχει σκοπό την προώθηση του μαζικού αθλητισμού και την ανάδειξη και προστασία της οικολογικής και αθλητικής αξίας του Υμηττού.

Παράλληλα δρομείς προσέφεραν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη φροντίδας και ευπρεπισμού για την ενίσχυση της ΣΤΕΓΗΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

Ο αγώνας ξεκίνησε το πρωινό της Κυριακής 12 Μαΐου 2019 και τερμάτισε στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής περιλαμβάνοντας τρεις διαδρομές μήκους 14, 5 και 1 χλμ

Νικητής στη γενική κατηγορία ανδρών 14 χλμ αναδείχθηκε ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΤΟΣ με χρόνο 0:56:56, δεύτερος ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΣ (0:57:19) και τρίτος ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΙΚΙΔΗΣ(0:59:21).

Αντίστοιχα στις γυναίκες πρώτευσε η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΖΟΤΖΟΥ με χρόνο 1:17:42, με δεύτερη τη ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΙΣΤΑΚΗ (1:18:40) και τρίτη τη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΚΕΡΔΟΥΚΗ (1:18:42).

Στην διαδρομή των 5 χλμ νικητής αναδείχθηκε ο ΚΩΣΤΟΣ ΔΡΟΣΟΣ με χρόνο 0:18:12, δεύτερος ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΡΕΛΗΣ (0:18:37) και τρίτος ο (0:19:11), ενώ στις γυναίκες νικήτρια ηταν η ΛΕΛΑ ΣΑΓΚΑ ΚΕΧΑΓΙΑ με χρόνο 0:23:07, δεύτερη η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ (0:24:57) και τρίτη η ΤΑΜΑΡΑ ΚΟΤ (0:25:10).

Στο ομαδικό την πρώτη και δεύτερη θέση κατέκτησε η SANTA RUNNING TEAM με την YMITTOS RUNNERS να κατατάσσεται στην τρίτη θέση.

Τέλος, στην παιδική διαδρομή του 1 χλμ., τερμάτισε πρώτος ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, δεύτερος ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και τρίτος ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ.

Αντίστοιχα στα κορίτσια πρώτη η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, δεύτερη η ΝΕΦΕΛΗ ΠΕΪΚΙΔΗ και τρίτη η ΕΛΕΝΗ ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗ.

Μετά τον αγώνα ακολούθησαν οι απονομές των μεταλλείων στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας. Όσοι συμμετείχαν στην μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού το διασκέδασαν και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα συνέβαλαν το Β’ Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής , το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, τα 1ο & 3ο Συστήματα Ελλήνων Προσκόπων Αγίας Παρασκευής, το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού -ΣΕΠΠΒΑΤΥ, το Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου -ΣΔΑΜ, το SANTA RUNNING TEAM και η Ομάδα Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών «O.R.A.M.A.».

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος σε δήλωση του ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρόεδρο, το ΔΣ και το προσωπικό του ΠΑΟΔΑΠ, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής την Ομάδα Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών «O.R.A.M.A.», την Ομάδα SANTA RUNNING TEAM, τους Προσκόπους και όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα, όπως και όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα και όσους προσέφεραν είδη για τη Στέγη Γερόντων.

Απάντηση