Μιρέλλα Λεγάκη : Κινηματογράφος για όλους στην Αγία Παρασκευή.

0

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε την ανάγκη να μιλάμε ο ένας στον άλλο, να ακούμε ο ένας τον άλλο και να κατανοούμε πως βλέπουμε τον κόσμο. Το σινεμά είναι το καλύτερο μέσο για να το κάνουμε”.  Martin Scorsese

Η τέχνη είναι επικοινωνία και ο κινηματογράφος μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές της. Από τότε που οι αδελφοί Λυμιέρ παρουσίασαν στο Παρίσι την πρώτη κινούμενη εικόνα, το σινεμά λατρεύτηκε από εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη.

Στην Αγία Παρασκευή η μεταφορά του Δημοτικού κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος» στο όμορφο πάρκο «Στ.Κώτσης» το 2015, με την διαμόρφωση ενός καλαίσθητου χώρου προβολών και με ελεύθερη είσοδο για όλη την θερινή περίοδο, σηματοδότησε μία νέα εποχή για το Σινεμά στην πόλη και είναι μία μοναδική παροχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής τα τελευταία 4 χρόνια.

Ταυτόχρονα η κινητοποίηση και ενθάρρυνση από την Δημοτική αρχή Σταθόπουλου της πρωτοβουλίας ίδρυσης Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευής από ομάδα σινεφίλ, η παραχώρηση χώρου προβολής από τον ΠΑΟΔΑΠ και η ενίσχυση των δραστηριοτήτων της με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση ενός κοινού που μέσα από την κινηματογραφική τέχνη καλλιεργεί τον διάλογο και αναπτύσσει πρωτοβουλίες κοινωνικού περιεχομένου, συμβάλλοντας ενεργά στην άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου.

Ο ρόλος του Κινηματογράφου ως πολιτιστικό προϊόν και ως μέσο μαζικής επικοινωνίας είναι σημαντικός και διαρκώς αναπτυσσόμενος με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Η συστηματική επαφή του κοινού με την 7η τέχνη όχι μόνο μέσα από τις προβολές, αλλά και μέσα από τις συζητήσεις με τους σκηνοθέτες και συντελεστές που φιλοξενεί η πόλη μας, είναι ουσιαστική ψυχαγωγία υψηλού κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και παρά την έλλειψη χειμερινού σινεμά, η Αγία Παρασκευή κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει την εκτίμηση συνολικά του κινηματογραφικού κόσμου, δημιουργών, κριτικών και κοινού.

Παράλληλα και σε συνέργεια με άλλες αναλόγου επιπέδου πολιτιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται από τον Δήμο μας, η καλλιέργεια της τέχνης του κινηματογράφου συμβάλλει στον χαρακτηρισμό «πόλη του πολιτισμού» και αυτό το στοίχημα το κέρδισε άνετα η παρούσα Δημοτική αρχή.

Η υπόσχεση του Δημάρχου Σταθόπουλου το βράδυ της εκλογής του τηρήθηκε κατά γράμμα από τον ίδιο και το αξιόλογο επιτελείο του.

Ευχόμαστε τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, να συνεχίσουν με την ίδια ζέση στην κατεύθυνση της ανάπτυξης σύγχρονης πολιτιστικής παράδοσης για την πόλη. Έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε όλες τις προϋποθέσεις και μας αξίζει.

Μιρέλλα Λεγάκη, Οικονομολόγος, Πρόεδρος Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευής.

Απάντηση