Αλέξανδρος Μουστογιαννης: «Η νέα Δημοκρατία ΔΕΝ ήθελε τον Βασίλη Ζορμπά… της ήταν «Πρόβλημα!».

0

Κατά τη συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου 2019 και στην διαδικασία των ερωτήσεων προς τον δήμαρχο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μια γενιά μπροστά» Αλέξης Μουστογιαννης, κατήγγειλε τον Βασίλη Ζορμπά ότι διαδίδει κουτσομπολιά, μεταφέρει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κι εξαπολύει ψεύτικες κατηγορίες προς τον ίδιο και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα αρχή για την Αγ. Παρασκευή», Γιώργο Οικονόμου.

Ας δούμε όμως τα όσα είπε ο κ.Μουστογιαννης.

«Καλησπέρα. Κυρία πρόεδρε, μιας και ο κ. δήμαρχος όσες φορές τον έχουμε ρωτήσει αρνείται να απαντήσει σε κάποια θέματα, του θυμίζω, ότι είχα κάνει ερώτηση να μας πει ποιοι είναι οι σύμβουλοι που έχει προσλάβει στο Δήμο για τη Δημοτική Συγκοινωνία, και ποτέ δεν πήραμε απάντηση.

Ακούστε λοιπόν κ. πρόεδρε, τι θα κάνω για τα άλλα τρία Συμβούλια, επειδή ο κ. Ζορμπάς έχει γίνει από τους καλούς κουτσομπόληδες της πόλης. Ξέρετε τι κάνει; Διαδίδει προσωπικά δεδομένα των συναδέλφων κι αρχίζει, να τα στέλνει και μέσα στο messenger… τώρα τα έχουν μάθει… και έχει γίνει κουτσομπόλης.

Ακούστε τι θα κάνουμε. Επειδή, όπως είπε και ο κ. Οικονόμου, μας έχει πει εδώ τι έχει γίνει στη ΝΔ, εγώ για κάθε ένα Συμβούλιο θα σας λέω τρία κουτσομπολιά και θα σας πω ένα σήμερα, γιατί κλείνουμε κι ένα χρόνο, για να μάθετε και αλήθειες, γιατί άλλο το κουτσομπολιό και άλλο οι αλήθειες. Ακούστε λοιπόν τώρα να γελάσετε.

«Πέρσι όταν ήμασταν 6 μήνες πριν τις εκλογές μας είχαν φωνάξει στη ΝΔ, τους τέσσερις Δελφίνους για το χρίσμα του κόμματος. Εμένα εντελώς τυχαία την ίδια μέρα της συνάντησης με κάλεσαν μια ώρα νωρίτερα. Πάω λοιπόν κι εγώ εκεί, περιμένω να τους δω όλους και τελικά ήμουν μόνος μου.

Ξέρετε γιατί με είχαν φωνάξει; Ακούστε λοιπόν γιατί με είχαν φωνάξει. Με έψηναν επί μία ώρα να αποσυρθώ, γιατί όπως έλεγαν το «θέμα» τους ήταν ο Ζορμπάς!
«Δεν τον θέλουμε με τίποτα Μου είπαν! Θέλουμε να πας με τον Πατούλη, να στηρίξουμε κάποιον άλλον που το έχουμε προαποφασίσει, γιατί Δεν τον θέλουμε! Έχουμε θέμα σοβαρό με αυτόν!! Πολύ σοβαρό θέμα!!!

Τους απάντησα ότι δεν με νοιάζει τι θέμα έχουν, ότι εγώ θα συνεχίσω, δεν θα κάτσω, δεν θα κάνω αυτό που μου λέτε, τους έριξα και χέρι. Τους είδα, λοιπόν, αυτούς ξανά τους τύπους που με είχαν φωνάξει σε εκείνο το γραφείο, την προηγούμενη βδομάδα.Μου είπαν χειρότερα απ’ ό,τι μου έλεγαν πέρσι. Καλά εμείς, έτσι και αλλιώς, μου λένε, θέλαμε να βαφτεί μπλε ο Δήμος…

Το δεύτερο κουτσομπολιό θα σας το πω την άλλη φορά, και αφορά αυτά που μου έλεγε ο Ζορμπάς στο σπίτι του μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Ακούστε όμως τώρα, επειδή δεν έχουμε την ευκαιρία όλοι μας να τα λέμε έξω, να πιάνουμε τον κόσμο, αυτά που κάνει ο κ. Ζορμπάς. Είναι τρομερός αυτός, με τρομερή ταχύτητα τα κάνει… βρέθηκα λοιπόν με κάποιον άλλο, κ. Πρόεδρε, και μου λέει: «Ξέρεις, ο Δήμαρχος σε συκοφαντεί». Ναι, του λέω ο δήμαρχος συκοφαντούσε από το 2011 ανθρώπους που έφυγαν αλλά σήμερα είναι μαζί του! Τους συκοφαντούσε, και σήμερα είναι μαζί του! Μα, μου λέει, πώς γίνεται; Ναι γίνεται, του λέω. Πώς δεν γίνεται; Γίνεται μια χαρά.

Κ. Πρόεδρε ξέρετε πολύ καλά, εσείς τουλάχιστον, ότι στα καθήκοντά μου εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο κι όπου με χρειάζεστε κι εσείς και οι άνθρωποι του Δήμου εδώ είμαι πάντα πρώτος.

Αυτό που κάνει ο κ. Δήμαρχος, και το λέω και στην απέναντι πλευρά, είναι ανήθικο, να ασχολείται με το τι κάνει ο καθένας σπίτι του και έξω από αυτό. Ας κοιτάξει κι αυτός τα δικά του, γιατί εάν γίνουμε όλοι κουτσομπόληδες θα ερχόμαστε εδώ να συζητάμε τα προσωπικά μας. Και ξέρει ο Δήμαρχος τι λέω και είναι λάθος αυτό που κάνει.

Και για να το κλείσω όλο αυτό, θα συνεχίσουμε στο άλλο Συμβούλιο με άλλα κουτσομπολιά, εκτός άμα σταματήσει ο κ. Ζορμπάς αυτή την τακτική επιτέλους, που έχει να λέει για όλο τον κόσμο.

Να σας πω και κάτι; Και δεν υπερασπίζομαι κανέναν. Είδα εγώ μία μέρα τον κ. Μεϊμαράκη εντελώς τυχαία. «Κ. Μεϊμαράκη, του λέω, να σας κάνω μια ερώτηση; Είπε ο κ. Ζορμπάς, σ’ ένα Συμβούλιο για ένα συνάδελφο ότι «Κάτι είχε κάνει εκεί». Τι είχε κάνει; Μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ πολύ; Θέλετε να μου πείτε;».

«Δεν έκανε τίποτα, μου απαντά. Δεν κατάλαβα, μου λέει, γιατί ο Βασίλης, το είπε». Και δεν υπερασπίζομαι τον Γιώργο Οικονόμου τώρα. Δεν γίνεται εδώ να είμαστε θεατές ήδη από τους τρεις πρώτους μήνες και να καθόμαστε εδώ πέρα και ο ένας να θίγει τον άλλο.

Πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή αυτό. Δεν γίνεται».

Απάντηση