Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να παραδοθεί o χώρος για Δωρεάν στάθμευση στους κατοίκους.

0

Από την Δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» λάβαμε ανακοίνωση αναφορικά τον χώρο στάθμευσης του σταθμού «Δουκίσης Πλακεντίας» της «Αττικό Μετρό» στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

«Με απόφαση της Διοίκησης της «Αττικό Μετρό» δόθηκε με ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία η εγκατάσταση συστήματος ελεγχομένης στάθμευσης στο οικόπεδο της Δουκίσσης Πλακεντίας, που χρησιμοποιείται τόσα χρόνια ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης.
Επίσης ο σχεδιασμός της «Αττικό Μετρό» περιλαμβάνει την ανέγερση εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιηθούν ως γραφεία, εμβαδού 6000 τ.μ. που θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα μ’ ένα ακόμη χαράτσι και οι μόνιμοι κάτοικοι θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα τα οποία θα προκληθούν από την αναζήτηση χώρου στάθμευσης στις γύρω περιοχές.

Οι διαχρονικές ευθύνες των δημοτικών παρατάξεων που βρέθηκαν στη Διοίκηση του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια είναι τεράστιες διότι δε διεκδίκησαν, ούτε καν ασχολήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης στις περιοχές γύρω από τους σταθμούς του μετρό με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κάτοικων αλλά και την εξυπηρέτηση των χιλιάδων εργαζομένων που χρησιμοποιούν το μετρό για να μεταβαίνουν στις εργασίες τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής αντιμετωπίζοντας το θέμα από την πλευρά των λαϊκών αναγκών, τονίζει ότι η μετακίνηση και η στάθμευση δεν πρέπει να αποτελούν εμπόρευμα. Δε θα επιτρέψουμε να επιβαρύνουν κι άλλο τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους της πόλης μας και καλεί τον λαό της πόλης να υψώσει τοίχος αντίστασης σε κάθε τι που του δυσχεραίνει τη ζωή, στα νέα βάρη που του φορτώνει η κυβέρνηση, η τοπική διοίκηση και τα μονοπώλια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
· Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να παραδοθεί o χώρος για Δωρεάν στάθμευση στους κατοίκους.
· Να δημιουργηθούν χώροι Δωρεάν στάθμευσης και μετεπιβίβασης με δαπάνες της Εταιρείας του ΜΕΤΡΟ.
· Να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της διερχόμενης υπερτοπικής κίνησης.
· Να διεκδικηθούν ελεύθεροι χώροι με απαλλοτρίωση και να διαμορφωθούν.
· Να δεντροφυτευτεί ο χώρος γύρω από το ΜΕΤΡΟ και στην ευρύτερη περιοχή.
· Απαιτούμε και διεκδικούμε Δημόσιες συγκοινωνίες και είμαστε αντίθετοι στην κάθε μορφής Ιδιωτικοποίησης τους».

Απάντηση