«Νιώθουμε απροστάτευτοι από τους διαρρήκτες»

0

Την καταγγελία της κας Αναστασίας Μπουλούκου λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του «Σ», σύμφωνα με την οποία οι κάτοικοι στην περιοχή του Τσακού Αγίας Παρασκευής νιώθουν απροστάτευτοι από τις διαρρήξεις κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Αναλυτικότερα αναφέρονται τα εξής:

Καλημέρα,

θα ήθελα να σας στείλω την εξής καταγγελία γιατί οι κάτοικοι στον Τσακό Αγίας Παρασκευής είμαστε κυριολεκτικά απροστάτευτοι και έντρομοι.

Από τις 19 Αυγούστου και μέχρι και σήμερα Γεωργιανή σπείρα διαρρηκτών έχει ρημάξει τα σπίτια στον Τσακό, μεταξύ αυτών και το δικό μου που έπεσα θύμα διάρρηξης ενώ απουσίαζα. Μπήκαν με κλειδί πασπαρτού από πόρτα ασφαλείας χωρίς ίχνος παραβίασης και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.

Ο τρόπος δράσης τους σύμφωνα με την Αστυνομία παραπέμπει ξεκάθαρα σε Γεωργιανούς καθότι μπαίνουν σαν κύριοι από την κύρια είσοδο του διαμερίσματος παραβιάζοντας με κλειδί πασπαρτού ακόμα και πόρτες ασφαλείας.

Πιό εύκολοι στόχοι είναι τα διαμερίσματα που δεν έχουν συναγερμό. Είναι τόσο μεγάλο το θράσος τους που οι τσιλιαδόροι τους κυκλοφορούν ανενόχλητοι σε διάφορες ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας κοιτάζοντας επίμονα σε ποιά διαμερίσματα λείπουν οι ένοικοι. Τις περισσότερες φορές χτυπούν τα κουδούνια για να ελέγξουν αν οι ένοικοι είναι μέσα.

Αναζητούν κυρίως χρυσό και μετρητά γι αυτό και έχουν μαζί τους συνήθως ειδικά μηχανήματα, τις λεγόμενες βέργες, για να εντοπίζουν αμέσως τα πραγματικά χρυσά κοσμήματα.
Η αστυνομία έχει ενημερωθεί με κάθε τρόπο για τις διαρρήξεις που γίνονται κάθε μέρα στην γειτονιά  όμως δεν υπάρχει ίχνος αστυνόμευσης ενώ ανύπαρκτη είναι και η παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ.
Δεδομένου ότι η περιοχή είναι στο στόχαστρο και αν δεν συλληφθούν άμεσα είναι ζήτημα χρόνου να συμβούν και άλλες διαρρήξεις, όλοι οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν και να προστατεύονται γιατί ο κίνδυνος είναι άμεσος. Όσοι μπορούν να τοποθετήσουν συναγερμό, να μην ανοίγουν ποτέ σε αγνώστους και αν αντιληφθούν οτιδήποτε ύποπτο να καλούν άμεσα την Αστυνομία
Σας ευχαριστώ πολύ,

Απάντηση