Ο Εθελοντής… οι κλέφτες… οι καταστροφείς στοιχείων… οι «ευθύνες» αθώων… και η προκλητική αδιαφορία του Βασίλη Ζορμπά!

0

Η υπόθεση των 17 συμπολιτών μας – μελών του Δ.Σ του πρώην Βρεφονηπιακού σταθμού της οδού Λάδωνος (ΔΕΒΣΑΠ), οι οποίοι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε μετά από σχετικό αίτημα το 2011 του Βασίλη Ζορμπά, και οι οποίοι καλούνται το 2019 να “πληρώσουν τα σπασμένα” επειδή οι υπηρεσίες του  Δήμου Δεν αποστέλλουν προς έλεγχο τα οικονομικά στοιχεία της δημοτικής αυτής επιχείρησης που ζητήθηκαν, είναι λίγο –πολύ γνωστή.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 8ης Ιανουαρίου 2020, ζήτησε και πήρε τον λόγο ο συμπολίτης μας Δημήτρης Μωραΐτης, ο οποίος είπε τα εξής:

«Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων με γνωρίζει γιατί έχω ασχοληθεί ως εθελοντής συστηματικά για πάρα πολλά χρόνια σε διάφορες δράσεις του Δήμου, όπως στον αθλητικό οργανισμό, στη ΔΕΒΣΑΠ και μόλις πρόσφατα δήλωσα και συμμετοχή ως μέλος στον φορέα της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Μόλις σήμερα μου κοινοποιήθηκε, αν και είχα σχετικά ενημερωθεί τηλεφωνικά από τον Δήμο, ένα έγγραφο της Επιτρόπου (του Ελεγκτικού συνεδρίου).

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι είστε ήδη ενημερωμένοι σχετικά με αυτό, το οποίο μου προκαλεί, όπως και στους άλλους πιστεύω, μια πολύ σοβαρή μα πάρα πολύ σοβαρή εσωτερική αγανάκτηση και στεναχώρια.

Και επειδή έχω ένα πολύ σοβαρό θέμα προσωπικό, θα ήθελα να παρακαλέσω το Δημοτικό Συμβούλιο να το δει το θέμα σοβαρά. Εγώ δεν θα κρίνω ούτε τα λάθη, ούτε τις παραλείψεις, απλά θα κάνω ένα ερώτημα.

« Όταν ως εθελοντής, ο καθένας από εμάς τους δημότες με πολύ καλή πρόθεση έρχεται εδώ να υποστηρίξει τις αναγκαίες δομές προκειμένου να λειτουργήσει ένας οργανισμός, ένας φορέας, όντας ο καθένας από εμάς με μια ιδιότητα που δεν μπορεί πάντα να είναι νομικός, να γνωρίζει τους νόμους απ’ έξω, μπορεί να ταλαιπωρείται; Μπορεί να πονάει; Μπορεί να στεναχωριέται;”.

Εδώ θέλω να παρακαλέσω λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο, γι’ αυτό ήρθα, αφού ευχηθώ καλή χρονιά και οι αποφάσεις σας να είναι τέτοιες που δεν θα πληγώνουν ανθρώπους … ούτε σήμερα, ούτε και αύριο, ούτε στο μέλλον, μετά από τόσα χρόνια.

Εγώ υπήρξα μέλος της ΔΕΒΣΑΠ, των Βρεφονηπιακών Σταθμών, αλλά δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ΚΟΙΚΕΔΑΠ, δεν μου κοινοποιήθηκε καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου όταν έγινε η αλλαγή αυτή του νομικού καθεστώτος και του φορέα και σήμερα βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να μου καταλογίζεται κάποιο (χρηματικό ποσό), δεν ξέρω, δεν έχω απευθυνθεί ακόμα σε νομικό, όμως πραγματικά πρέπει να προστατευθώ κι εγώ και η οικογένειά μου.

Σας παρακαλώ πάρα πολύ, επειδή δεν μπορώ να κουβαλάω τον σταυρό, γιατί δεν είμαι Χριστός, μην νίπτετε, όσοι εν πάση περιπτώσει έχετε την ιδιότητα διαχρονικά του Δημοτικού Συμβούλου ή εν πάση περιπτώσει έχετε λάβει κάποιες αποφάσεις, τας χείρας.

Δεν θέλω Πόντιους Πιλάτους. Θέλω να παρακαλέσω να κάνετε τις ενέργειες που προβλέπονται προκειμένου εμείς να απαλλαγούμε από μια κατηγορία που μας προσβάλει βάναυσα σε όλα τα επίπεδα και είμαστε παράλληλα απ’ ό,τι διάβασα και ποινικά διωκόμενοι.

Ξέρετε, εγώ δεν είμαι αυτός που θα κρατηθεί από τα μαλλιά του όταν πάει να πνιγεί. Θα αντιδράσω, σεβόμενος την ύπαρξή μου και την οικογένειά μου.

Γι’ αυτό λοιπόν ενημερώστε και τους υπαλλήλους του Δήμου που έχουν τις ανάλογες αρμοδιότητες διαχρονικά, δείτε πώς θα το διαχειριστείτε το θέμα, σας παρακαλώ πάρα πολύ, γιατί δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας προσβάλει, να μας θίγει και σε τελική ανάλυση να μας προσβάλει και να μας βάζει σε μια διαδικασία να πονάμε.

Είναι πολύ άδικο, γιατί οι άνθρωποι που σέβονται τους συνανθρώπους τους με έργα το έχουν δείξει κατ’ επανάληψη.

Σεβαστείτε μας, σας παρακαλώ. Δεν είναι για τον καθένα προσωπικά. Να γίνουν οι ενέργειες που προβλέπονται, να προστατευτούμε όλοι όσοι δηλώνουμε παρουσία στα δημοτικά πράγματα.

Γιατί θα γίνει γνωστό στην κοινωνία προκειμένου κανείς από εδώ και πέρα να μην λαμβάνει μέρος σε τέτοιες ομάδες. Είναι κρίμα και άδικο.

Με συγχωρείτε για τον τόνο. Καταλαβαίνετε την αγανάκτησή μου και έχω και το πρόβλημά μου.

Σας παρακαλώ. Σας ζητάω συγνώμη και ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε. Καληνύχτα.

Σημ. Σχολιαστή.
Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, απαξίωσε ν΄απευθύνει έστω έναν «καλό και παρηγορητικό λόγο» δημόσια προς τον συμπολίτη μας, όταν αυτός τελείωσε την ομιλία του! όπως απαξίωσε και απέρριψε πρόταση της αντιπολίτευσης να συναντηθεί με τους 17 συνδημότες μας και να τους ενημερώσει!! 1) Για το ποιες υπηρεσίες δεν έστειλαν τα οικονομικά στοιχεία, 2) το γιατί δεν έπραξαν το υπό του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα προβλεπόμενο καθήκον τους και 3) σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται σήμερα η αναζήτηση και η αποστολή των στοιχείων που ζητά το Ελεγκτικό συνέδριο.

Απάντηση