Οι δεξιές πολιτικές του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής

0

 

                ΟΙ ΔΕΞΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

ΑΓΙΑΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

 

 

Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος  της Αγίας Παρασκευής εκλέχθηκε  με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ. 

Είναι επίσης γνωστό και  αναμφίβολα παραδεκτό ότι η ανάδειξη και η καταξίωση  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Και είναι επίσης γνωστό, ότι το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμα του επενδύει  ως μείζονα  πυλώνα  για τη αποκέντρωση του κράτους την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη βάση των αρχών της Προγραμματικής Λειτουργίας, της Χρηστής Διοίκησης και Διαχείρισης, της Ηθικής, της Διαφάνειας, της Αξιοκρατίας, της Ισονομίας και της Προάσπισης του Δημοσίου Συμφέροντος.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς,  μετά από δύο χρόνια δημαρχίας από Δήμαρχο που δεσμεύτηκε δημόσια να λειτουργεί στη βάση του παραπάνω πλαισίου αλλά  και από τα κομματικά στελέχη που προσφέρθηκαν γι αυτό να  τον στηρίξουν, οι αρχές και οι αξίες αυτές  να αντανακλώνται στα έργα και τις ημέρες του στην πόλη.

Ας δούμε λοιπόν κατά πόσο  οι πολιτικές του και οι πρακτικές του  σε  μείζονα τοπικά ζητήματα,  είναι σύμφωνα  στο παραπάνω λειτουργικό και αξιακό πλαίσιο, ή αν αποτελούν πολιτικές που αντιγράφουν συντηρητικές αντιλήψεις και πρακτικές.

 

Προγραμματική Λειτουργία

 Η διακυβέρνηση μιας μεγάλης κοινωνικής και οικονομικής μονάδας όπως είναι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής,  σημαίνει Στρατηγική, που σημαίνει γνώση του σήμερα,  στόχους που θέλω να φθάσω στο εγγύς και απώτερο μέλλον για την προοπτική της πόλης, και πως θα τους φθάσω. Με πιο όραμα, πιο σχέδιο, με  πια βήματα   και πότε, για  να ξέρω που πηγαίνω και που βρίσκομαι. Για να το γνωρίζουν και οι πολίτες και να με αξιολογούν αν ξέρω να δουλεύω και αν έχω αποτέλεσμα. 

Το αντίθετο σημαίνει  ανικανότητα, απλή διαχείριση του εκάστοτε προκύπτοντος, αδιαφάνεια και   σκοπιμότητα παραπλάνησης.

Αλήθεια ποιος γνωρίζει τη Στρατηγική   του Δήμου Αγίας Παρασκευής  και γιατί δεν υπάρχει; 

 

Υπόθεση Σιστοβάρη

Ο όρος της διαθήκης να περιέλθει το κτήμα Σιστοβάρη  το 2025  στο Δήμο ως είχε παραβιάσθηκε,  και η βούληση του διαθέτη δεν  ισχύει πλέον αφού ότι υπήρχε κατεδαφίστηκε και  οικοδομήθηκε για ιδιωτική εκμετάλλευση.

Για το λόγο  αυτό ο Δήμος προσέφυγε στα δικαστήρια διεκδικώντας το δίκιο του.

 Η προσφυγή όμως στα δικαστήρια δεν αποτελεί άλλοθι  ότι αυτό και μόνο είναι αρκετό για να  διεκδικήσεις  το συμφέρον της πόλης σου, αλλά θα πρέπει να το αποδεικνύεις και στην πράξη ότι βρίσκεσαι απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται τα  συμφέροντα της. 

Δεν τον διευκολύνεις και δεν τον στηρίζεις ούτε νομικά, ούτε ηθικά, ούτε οικονομικά. 

Μήπως η εσπευσμένη  παροχή άδειας λειτουργίας από τη δημαρχιακή ενώ ήταν προγραμματισμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, και ενώ ακόμα θα μπορούσε να πάρει  την άδεια αυτοδίκαια μετά παρέλευση μικρού  χρονικού διαστήματος, δεν είναι νομική και ηθική υποστήριξη  για τον  διάδικο ; 

 Μήπως ο καθημερινός συγχρωτισμός  Δημάρχου και  Δημοτικών Συμβούλων στο συγκεκριμένο κατάστημα,  η  διενέργεια  επισήμων και ακριβών  δεξιώσεων, η παροχή επισήμων γευμάτων και δείπνων, δε αποτελούν διαφήμιση και  νομική, ηθική και οικονομική υποστήριξη για τον διάδικο ;

Για τη κυβέρνηση,  στο Βατοπαίδι ότι ήταν νόμιμο ήταν και ηθικό, το ίδιο για τον Δήμαρχο στο Σιστοβάρη. 

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, αλλά και η συνέχειά της:

Όποιος αγιοπαρασκευιώτης  βρισκόταν στο  δικαστήριο της 16ης Φεβρουαρίου θα έπεφτε από τα σύννεφα γνωρίζοντας και τα παραπάνω. Από τη μία πλευρά  ένας Δήμος επιθετικός, διεκδικητικός και με έντονη αντιπαλότητα να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του και από την άλλη πλευρά ένας διάδικος αμυνόμενος μάλλον χαλαρά  και χωρίς να κάνει χρήση των βασικών επιχειρημάτων του, την πρόθυμη χορήγηση άδειας λειτουργίας και το καθημερινό αλισβερίσι Δημάρχου και Δημοτικών του Συμβούλων στο DA VINCI, για να μην τους κάψει.

Βλέπετε,   ο φόβος του καταλογισμού κακουργηματικών  ευθυνών στην υπό εξέλιξη μήνυση του Κ.Κουβόπουλου για τα εγκλήματα στου Σιστοβάρη, έσφιξαν τους  κ….ς και ψάχνονται άλλοθι.  

 

 Εκτέλεση Έργων στον Δήμο.

Η εκτέλεση  των δημοσίων έργων, όπως αυτά του  Δήμου, δεν γίνεται για να φανεί ότι γίνονται έργα. Είναι απαραίτητα γιατί έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών. Πρέπει να έχουν καθολική αποδοχή και συναίνεση  για να μπορούν να γίνουν και να προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον σε όλες τις φάσεις εκτέλεσης τους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μελετούμε και δεν κατασκευάζουμε Φαραωνικά έργα γιατί  απλά δεν χρειάζονται τέτοια σήμερα, αλλά  να γίνονται τα αναγκαία και  αξιοπρεπώς, και ότι έχουμε υποχρέωση και ευθύνη να γίνονται με τα λιγότερα δυνατά χρήματα και  με τον καλύτερο τρόπο. 

Ας δούμε  λοιπόν αν ο σεβασμός στα χρήματα των πολιτών αντανακλάται σε έργα που έχει προγραμματίσει ο Δήμος.  

● Στο στοιχειωμένο κολυμβητήριο ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου με ανάθεση  ως  μελέτη-κατασκευή ήταν 3,5 εκατ. Ευρώ, ένα λογικό ποσό για τα δεδομένα του συγκεκριμένου έργου, παρόλο που η σκοπιμότητα  κατασκευής του στον συγκεκριμένο χώρο είναι ασύμβατη με τα σημερινά δεδομένα. 

 Ξαφνικά ο προϋπολογισμός του διπλασιάστηκε στα 6,5 εκατ. Ευρώ επειδή  όπως λένε το ζήτησε η Περιφέρεια!!!

 

● Προγραμματίζεται παιδικός σταθμός  813,81 τ.μ με υπόγειο 285,65 τ.μ στον Τσακό σε οικόπεδο του Δήμου και έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με ημερομηνία 14/11/08 εισήγηση εγκεκριμένη από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για προμελέτη προϋπολογισμού 4,71 εκατ. Ευρώ.

 Ρε συντρόφια μαζευτείτε λιγάκι, παιδικός σταθμός είπαμε να γίνει όχι παλάτι του Φαραώ!!! Δηλαδή αν και όταν κατεβάσετε προϋπολογισμό για το Δημαρχείο τι να περιμένουμε για να είμαστε προετοιμασμένοι μην κουφαθούμε ; 

 

● Πολλά ειπώθηκαν  και πολλά γράφτηκαν για τη μονοδρόμηση της Αγίου Ιωάννου και την αλλαγή του μικροκλίματος με τα υλικά κατασκευής της. Λες και παρεμβαίνοντας σε ένα μόνο από τους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν το μικροκλίμα ενός ανοικτού συστήματος, είναι δυνατόν να το αλλάξουμε δραματικά. Αν είναι  τόσο εύκολο τότε να το πούμε  στους επιστήμονες που ασχολούνται με το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη να μην βασανίζονται άλλο.  

Αυτό που προέκυψε  τελικά,  παρέμβαση σε ένα μικρό τμήμα και όχι ολόκληρο το έργο, έκρυβε άλλες εκπλήξεις. Σπάνιες πλάκες στα πεζοδρόμια από Ιγνιμβρίτη που βρίσκεται μόνο σε ένα νταμάρι στη Μυτιλήνη και  δεν περιλαμβάνεται στα τιμολόγια δημοσίων έργων άρα χρεώνεται κατά το δοκούν, καθώς  και γρανίτης στο οδόστρωμα, πιθανόν ραδιενεργός, γιατί πώς να το κάνουμε είναι άλλο πράγμα να οδηγείς πάνω σε γρανίτη. 

Εδώ τι να σχολιάσει κανείς; την κατάτμηση του έργου; τις συνέπειες από την αποσπασματική παρέμβαση; το παραμύθι της αλλαγής του μικροκλίματος, τα σπάνια, ακριβά και ίσως ακατάλληλα υλικά; 

 

Δημοτικά Τέλη

Για τον Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής  δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε οικονομική κρίση ούτε αυτή θα έχει συνέπειες για τους πολίτες. Η δεύτερη στα  δύο χρόνια θητείας του αύξηση των δημοτικών τελών κατά 4%, και  χωρίς μάλιστα βελτιωμένες υπηρεσίες, τη δύσκολη αυτή περίοδο για τις  οικογένειες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης, αντανακλά την κοινωνική του ευαισθησία και την αίσθηση της πραγματικότητας. 

Αντιπροσωπεύουν τέτοιες πολιτικές την πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ  όταν η πραγματικότητα απαιτεί συμμάζεμα εξόδων, υποστήριξη και τονωτικά μέτρα για  οικογένειες και  επιχειρήσεις  και όχι πρόσθετα βάρη αλλά μείωση  τιμολογίων  όπως έχει αναγγείλει το ΠΑΣΟΚ ; 

 

Νεποτισμός

Το ΠΑΣΟΚ δεν θεσμοθέτησε τυχαία  το ΑΣΕΠ και τα κριτήρια επιλογής για τις προσλήψεις.  Το έκανε για να έχουν ίσες ευκαιρίες  όλοι  χωρίς πελατειακές διακρίσεις και για να επιλέγονται οι καλλίτεροι. Για  να ανέβει το επίπεδο της δημόσιας διοίκησης, να επιβραβεύεται η αξία και η αξιοκρατία και όχι το ρουσφέτι,  να το βλέπουν οι νέοι και να την επιδιώκουν, και για να πιάνουν τόπο τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου.

Όταν δε πρόκειται για πρόσληψη Συμβούλων, ανθρώπων κλειδιά για τις πολιτικές που ακολουθούνται, τα κριτήρια είναι ακόμα πιο αυστηρά και οι απαιτήσεις  περισσότερες π.χ μεταπτυχιακά , διδακτορικά,  ιδιαίτερη εμπειρία.

Αλήθεια με ποια κριτήρια και με ποια προσόντα  προσέλαβε παράνομα ο Δήμαρχος ως  Συμβούλους τον Γραμματέα της Νομαρχιακής και τον πρώην Γραμματέα της Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ ; Έτσι θέλει να ανεβάσει την πόλη ; έτσι σέβεται τα χρήματα των πολιτών; έτσι δίδει ίσες ευκαιρίες στους αγιοπαρασκευιώτες επιστήμονες; έτσι διδάσκει τη νεολαία; ή μήπως έτσι ξεχρεώνει   με  χρήματα του αγιοπαρασκευιώτη φορολογούμενου την αγνόηση από την πλευρά τους τον προσόντων που έπρεπε να έχει για να τον προτείνουν για Δήμαρχο ;  

 

Προπηλακισμός Γυναίκας, κομματικού Στελέχους

Τι ήταν να επιχειρήσει σε κοινή κομματική  συνάντηση να  κάνει στον Δήμαρχο η Γραμματέας της πάνω Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ μία στοιχειώδη κριτική  για πράγματα που συζητά όλη η Αγία Παρασκευή. Για το Σιστοβάρη, για το Κολυμβητήριο για τα Δημοτικά Τέλη, για την ενδοπαραταξιακή φαγωμάρα και άλλα.

Μα ήταν δυνατόν να βρεθεί να τον κρίνει κάποιος από την Οργάνωση που αυτός  τόσο προσπάθησε για να την έχει υποχείριο του; 

Όρμησε σαν μαινόμενος ταύρος και άρπαξε από τα χέρια της εμβρόντητης γυναίκας το κείμενο και το έσκισε βρίζοντας και απειλώντας. 

Στο ΠΑΣΟΚ,  ο σεβασμός της διαφορετικότητας του  φύλλου, της γνώμης, της άποψης, της κριτικής,  επιδιώκεται και ενισχύεται για να γίνει δημιουργική σύνθεση και να σφυρηλατηθεί η ενότητα και η συντροφικότητα των μελών. 

Μήπως πρέπει κάποιος να υπενθυμίσει στον  Δήμαρχο ότι η εποχή και οι μέθοδοι του Στάλιν και του πατερούλη δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ; Ο διαπλεκόμενος του και παριστάμενος Γραμματέας της Νομαρχιακής τι έκανε ; Τα εξαπτέρυγα του τι έκαναν ; 

Αν  το «αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω» εκφράζει τη συντηρητική αντίληψη τότε το εν λόγω περιστατικό τι εκφράζει;

 

Γραφεία της Αττικό Μετρό  στη Δουκίσης Πλακεντίας

Η Αττικό μετρό δεν έχει ολοκληρώσει τα έργα ως  όφειλε στην Δουκίσης  Πλακεντίας και επιχειρεί να αλλάξει την αρχική μελέτη και να κτίσει τα γραφεία της σε χώρο ο οποίος προοριζόταν αρχικά για πράσινο. Δηλαδή να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο περιβαλλοντικά την περιοχή αντί να κάνει αυτά που οφείλει για να εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση.

Και ενώ θα περίμενε κανείς  να απαιτήσει ο Δήμαρχος αδιαπραγμάτευτα εδώ και τώρα να συμμορφωθεί η εταιρεία στις υποχρεώσεις της, ανακοίνωσε περιχαρής ότι η Αττικό  Μετρό προσφέρει στην πόλη την κατασκευή της Γαρηττού και  για την ταμπακιέρα, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Έτσι προωθείς Δήμαρχε τα συμφέροντα της πόλης σου; Η προσφορά της Γαρηττού είναι το ζήτημα ή οι κρίσιμες για την πόλη ανεκτέλεστες υποχρεώσεις της εταιρείας;

 

Αυτά τα «ολίγα» αλλά και πολλά  άλλα που δεν μας παίρνει ο χώρος να τα αναπτύξουμε  αποτελούν το «Αρχή, άνδρα δείκνυσι» του Δημάρχου.

 Η πλειονότητα  του ΠΑΣΟΚ, είναι  σοβαροί και αξιοπρεπείς άνθρωποι που δεν τους εκφράζουν τέτοιου είδους πολιτικές και πρακτικές και φυσικά δεν ταυτίζονται μαζί του.

Αποτελεί  όμως μείζων ζήτημα και όσο νωρίτερα του τραβήξουν τα γκέμια τόσο καλλίτερα θα είναι για την πόλη και για το ΠΑΣΟΚ στην τοπική κοινωνία.   

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση