Ξοδεύουν το Δημοτικό χρήμα σαν ….Μαρουλόφυλλα!

0

 

Μου ήρθε συνειρμικά αυτή η εικόνα όταν άκουγα να «διανέμονται» εκατομμύρια ευρώ μέσω των προϋπολογισμών των Νομικών Προσώπων του Δήμου τη ίδια στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι στενάζουν από τα νέα οικονομικά μέτρα που προέκυψαν επειδή οι διάφοροι απατεώνες άρπαξαν τα λεφτά και άφησαν σε όλους εμάς να πληρώσουμε τη «λυπητερή».

Εκεί δε που πραγματικά ένιωσα πολύ θυμωμένος ήταν το σημείο στο οποίο η αντιπολίτευση με αδιάσειστα οικονομικά στοιχεία απόδειξε ότι οι  «Προϋπολογισμοί» στα Νομικά Πρόσωπα αυξήθηκαν σε σχέση με το 2006 κατά 50 – 80% !!! 

Δεν γνωρίζω σε ποιον «αριθμό» θ’ ανέβει το έλλειμμα του Δήμου μας, αυτό που ξέρω είναι ότι τα «εκατομμύρια» μοιράζονται σαν «μαρουλόφυλλα» από μια σπάταλη Δημοτική Αρχή που δεν σέβεται τα χρήματα των άγρια δοκιμασμένων πολιτών.

Είναι βλέπετε προεκλογική χρονιά, και το «χρήμα ρέει άφθονο»…τα ταμεία αδειάζουν…κι εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε αυτήν την «πολιτική»…αρκεί να σας πω ότι ο δήμαρχος μέσα σ΄ αυτήν την τεράστια οικονομική κρίση πρότεινε και φυσικά πέτυχε να δοθεί επιχορήγηση 30.000 ευρώ, όσο περίπου δηλαδή είναι το εφ΄ άπαξ που παίρνει ένας εργαζόμενος μετά από 35 χρόνια εργασίας… για να «Ενισχύσει» την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία «Σάντα»!!! Δηλαδή όλοι Εμείς θα πρέπει να δώσουμε τα χρήματα μας στους Ιδιώτες που έχουν ως Εμπορική δραστηριότητα την ποδοσφαιρική Ομάδα!!! 

Και αυτά παρά το γεγονός ότι ήδη Εμείς πληρώνουμε ΟΛΑ τα λειτουργικά έξοδα, φως, νερό, τηλέφωνο, σπασμένα καθίσματα κ.λ.π και όλα τα έσοδα τα εισπράττουν οι Ιδιώτες!!!  

Στη συζήτηση που επακολούθησε, ο κ. Γκιζιώτης χαρακτήρισε απαράδεκτο το πόσο γρήγορα ήρθε το θέμα αυτό όταν την ίδια ημέρα είχε τεθεί στο δήμαρχο σε σχέση με άλλα θέματα που και εβδομάδα να του έχει τεθεί πριν δεν «προχωράει» με τέτοιους ρυθμούς, ζητώντας να αποσυρθεί και να εισαχθεί κανονικά ως σοβαρό θέμα συζήτησης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. 

Από την παράταξη «Πόλη για τους Πολίτες» ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε πως θα έπρεπε να ήταν παρών ο πρόεδρος της ομάδας ώστε να απαντήσει σε ερωτήσεις περί Ο τ. δήμαρχος κ. Αντώνης Σιδέρης δήλωσε ότι οι επιχορηγήσεις θα έπρεπε να έρχονται όλες μαζί και ότι και το ποδόσφαιρο αλλά και το μπάσκετ το συντηρούν οι Πολίτες. 

Σε απάντηση όλων των προαναφερθέντων από τη μεριά της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος κ. Γιαννακόπουλος είπε πως υπάρχει «πραγματικό πρόβλημα» στην ομάδα και είναι καλό που την στηρίζουμε και πρέπει να την κρατήσουμε στην Γη Εθνική ώστε να προβάλλει ένα καλό πρόσωπο της πόλης!!!

Πριν την ψήφιση του θέματος ο κ. Βασίλης Ζορμπάς ρώτησε αν η χρηματοδότηση είναι για τον ερασιτέχνη ή την ΠΑΕ και ακούστηκε ένα «νεφελώδες» ναι για τον ερασιτέχνη χωρίς να ακουστεί στα πρακτικά αφού όπως γνωρίζεται χρηματοδότηση σε ΠΑΕ από Δήμο είναι παράνομο! 

Στη συνέχεια των θεμάτων της συνεδρίασης η SANTA εξακολούθησε να είναι στο επίκεντρο της συζήτησης με το θέμα της έγκρισης του προϋπολογισμού του Αθλητικού Οργανισμού.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιάννης Μυλωνάκης είπε πως τα έσοδα αυξήθηκαν από πέρυσι κατά 35%, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μας χρωστάει 250.000 ευρώ, πως παρέδωσε στο Δήμο τρεις νέους αθλητικούς χώρους και πως χρωστάει μόνο 14.000 ευρώ. 

Ήδη φορτισμένος από την προηγούμενη συζήτηση ο κ. Γκιζιώτης ξέσπασε λέγοντας πως η διοίκηση δεν ενδιαφέρεται για το μαζικό αθλητισμό και πως «άρπα κόλλα» πήγαν να περάσουν αυτό το θέμα γιατί ενώ μιλάμε για παράδοση τριών αθλητικών χώρων ταυτόχρονα όλους τους χώρους τους έχουμε παραδώσει στις ομάδες και συντηρούμε το ποδοσφαιρικό γήπεδο για να παίζει η ΠΑΕ και παρ’ όλες τις προσπάθειες που γίνονται η ομάδα δεν έχει και κόσμο να τη στηρίζει. 

Ο κ. Γκιζιώτης συνέχισε λέγοντας ότι η SANTA έχει μπει και στο καινούργιο γήπεδο στο «Σπυρούδη» και ολοκλήρωσε ρωτώντας πότε θα τελειώσει ο στίβος και πότε θα γίνει διαχείριση σωστή στις καινούργιες εγκαταστάσεις. 

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Σταθόπουλος, λακωνικός στις δηλώσεις του σ’ αυτό το θέμα, είπε πως ο ΟΑΔΑΠ κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά η πόλη δεν βλέπει καινούργιους αθλητικούς χώρους.. 

Τέλος ο κ. Ζορμπάς προειδοποίησε τον κ. Μυλωνάκη πως δεν θα πάρει καμία επιχορήγηση γιατί ο επίτροπος δεν θα του υπογράψει τίποτα επειδή τους φοβάται ως διοίκηση και τον «διόρθωσε» στο θέμα του χρέους του ενημερώνοντάς τον πως χρωστάνε 73.000 ευρώ και θύμισε στο δημοτικό συμβούλιο την κατάσταση που επικρατούσε το 2002 όταν απλήρωτα τιμολόγια ήταν πίσω από καλοριφέρ πεταγμένα και ήλπισε να μην δημιουργηθεί η ίδια κατάσταση. 

Στο θέμα της έγκρισης του προϋπολογισμού του Κέντρου Παιδιού, ο δήμαρχος τα παρουσίασε με τον γλαφυρό τρόπο που διαθέτει ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι δεν πειράζει που πληρώνουμε προσαύξηση 10% κάθε χρόνο για το νοίκι του καινούργιου παιδικού σταθμού κάτι το οποίο ο κ. Σταμάτης Φώλας το χαρακτήρισε ως «ποινικά κολάσιμο».

 Στον ίδιο τόνο έμεινε και ο κ. Βασίλης Ζορμπάς ο οποίος χαρακτήρισε τη δημοτική αρχή ως «ειδήμονες σε συμβάσεις ενοικιάσεων κτηρίων» αφού όλο το Δημόσιο αντί να κατασκευάζει κτίρια κάνει συμφωνίες με υψηλά ενοίκια και «κάτω από το τραπέζι»… 

Επόμενη έγκριση προϋπολογισμού ήταν των Δημοτικών Ιατρείων όπου εισηγητής του θέματος ήταν ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Μιχάλης Γαβράς ο οποίος αρχικά εξήγησε το κοινωνικό έργο που προσφέρουν στην πόλη και στην συνέχεια είπε πως: «ο φετινός προϋπολογισμός έχει στηθεί πάνω στο μοντέλο του Δήμου!!!  για να υπάρξει μεγαλύτερη λογιστική συνεννόηση μεταξύ Δήμου και Δημοτικών Ιατρείων» και συνέχισε λέγοντας: «δεν έχω τις αντίστοιχες λογιστικές γνώσεις για να σας εξηγήσω τα πάντα!!!»

Το τελευταίο αναφέρθηκε στον κ. Νίκο Φωτόπουλο που διέκοπτε τον κ. Γαβρά καθώς μιλούσε αφού προσπαθούσε να καταλάβει «τι εστί» ο κωδικός 82 του προϋπολογισμού που είχε παρακρατηθέντα ποσά δανείων από τους εργαζόμενους190.000 ευρώ  κι όταν πήρε το λόγο δήλωσε πως θεωρεί αφάνταστα μεγάλο το ποσό των 900.000 ευρώ(!!) που έχει ως προϋπολογισμό και πως ακόμα και αφαιρώντας το παραπάνω ποσό που αναφέρθηκε, δεν είναι δυνατόν η βιβλιοθήκη να έχει περίπου ίδια ποσά προϋπολογισμού με τα Δημοτικά Ιατρεία.

Το ίδιο ακριβώς είπε και ο κ. Ζορμπάς ο οποίος κατήγγειλε τον κ. Γαβρά ότι ο προϋπολογισμός των Δημοτικών Ιατρείων επί της θητείας του να άγγιζε τις 300.000 ευρώ το χρόνο κι σε τέσσερα  χρόνια ο κ. Γαβράς  «κατάφερε»  να τον  τριπλασιάσει!!!    

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση