Οι Μάσκες των Μαζί έπεσαν

0

Κτήμα Σιστοβάρη: «Οι Μάσκες» των Μαζί έπεσαν!!! 

 

 

 

Το Μείζον για την πόλη μας θέμα, δηλαδή η συζήτηση της χορήγησης άδειας μουσικών οργάνων στα νυχτομάγαζα που λειτουργούν παράνομα στο κτήμα «Σιστοβάρη» πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου 2010 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συνεδρίασε η  Δημαρχιακή Επιτροπή. 

Τα συγκεκριμένα νυχτομάγαζα λειτουργούσαν χωρίς άδεια για ζωντανή μουσική και με την ενόχληση που προκαλούσαν στους περίοικους τους εξανάγκασαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη όπου και δικαιώθηκαν για το δικαίωμα τους στην ησυχία και την ξεκούραση. 

Το αρμόδιο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι στο εξής τα νυχτομάγαζα θα έπρεπε 1) Να λειτουργούν μόνο με στερεοφωνικό μηχάνημα και αποκλειστικά στον «κλειστό χώρο» του καταστήματος με κλειστές πόρτες και παράθυρα με υπό την ρητή προϋπόθεση ότι η μέγιστη ηχοστάθμη της μουσικής  να μην υπερβαίνει τα 80db», 

2) Να τηρούνται τα χρονικά όρια και συγκεκριμένα η μουσική θα πρέπει να σταματά στη 1:00 π.μ. χώστε να μην διαταράσσεται η κοινή ησυχία των κατοίκων» και 3) Να αποξηλώσουν και ν’ απομακρύνουν τα εξωτερικά ηχεία του στερεοφωνικού μηχανήματος στον εξωτερικό υπαίθριο χώρο του ως άνω καταστήματος».

Κατά τη συζήτηση της άδειας «μουσικών οργάνων» η οποία είχε λήξει όπως όλες στις 31 Δεκεμβρίου 2009, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ. Νίκος Φωτόπουλος Μάκης Χάρχαρος αρχικά ζήτησαν για το θέμα αυτό ν΄ αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού επρόκειτο για τα καταστήματα που παράνομα είχε ανεγείρει στο συγκεκριμένο χώρο η «σαμουρέλης και Σια» καταρρακώνοντας την έννοια «της «οίκησης και τακτικής διαχείρισης» που διατηρεί μέχρι το 2025 ο κ.Αθανάσιος Σιστοβάρης πριν το παραδώσει οριστικά στο Δήμο μας.

Βεβαίως ο δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος αρνήθηκε κάθε συζήτηση για παραπομπή του θέματος στην ολομέλεια του σώματος 1) διότι όταν ακούει τη λέξη «συζήτηση» βγάζει φλύκταινες και 2) Επειδή γνώριζε πάρα πολύ καλά ότι στην ολομέλεια του σώματος γι αυτήν την απόφαση δεν θα υπήρχε πλειοψηφία αφού οι περισσότεροι εκ των δημοτικών του συμβούλων δεν θα αναλάμβαναν την ευθύνη μιας τέτοιας απόφασης σε αντίθεση με τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής, της οποίας τουλάχιστον τα 3/5 των μελών της είχαν συμμετάσχει στον περίφημο «Μυστικό Δείπνο» που είχε παρέθεσει στο Πικέρμι η οικογένεια «Σαμουρέλη» για την «στήριξη» και τη «σταυροδοσία» συγκεκριμένων υποψηφίων των «Μαζί»

Δηλαδή τουλάχιστον τα 3/5 των μελών της Δημαρχιακής επιτροπής είχαν ευεργετηθεί προεκλογικά από την οικογένεια «Σαμουρέλη», είχαν στηριχθεί από αυτήν για την εκλογή τους και φυσικά «χρωστούσαν» το λιγότερο «ευγνωμοσύνη» για τη στήριξη αυτή πράγμα που δεν συνέβαινε και με όλους τους άλλους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης των «Μαζί». 

Ο κ. Γιαννακόπουλος λοιπόν γνώριζε πάρα πολύ καλά ότι αν το θέμα έφτανε στην ολομέλεια του σώματος η αντιπολίτευση αναγκαστικά θα ψήφιζε αρνητικά, ο κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ είχε ήδη ψηφίσει αρνητικά για την άδεια λειτουργίας των παράνομων νυχτομάγαζων στη Δημαρχιακή Επιτροπή όταν ήταν μέλος της και βεβαίως δεν θα ψήφιζε θετικά στην ολομέλεια. 

Η στάση αυτή του κ. Παπαμιχαήλ στην ολομέλεια είναι σίγουρο ότι θα επηρέαζε τους συμβούλους της διοίκησης που δεν είχαν  εμπλακεί σε δεξιώσεις και «στηρίξεις» από την οικογένεια «Σαμουρέλη» και ενδεχομένως υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους μπορεί να επέλεγαν ν’ απουσιάσουν της ψηφοφορίας ή να μην προσέλθουν καθόλου… με αποτέλεσμα να μην υπάρξει πλειοψηφία, γεγονός που θα σήμαινε ότι το θέμα της αδειοδότησης μουσικών οργάνων, σύμφωνα με τον κώδικα θα μπορούσε να εισαχθεί ξανά για συζήτηση, μετά από έξι μήνες, δηλαδή πάνω στις εκλογές… 

Μία τέτοια όμως απόφαση, η οποία θα άφηνε ουσιαστικά «χωρίς» άδεια μουσικών οργάνων τον «χορηγό» και «ευεργέτη» των «Μαζί» θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ρισκάριζε ο κ. Γιαννακόπουλος κι έτσι άφησε να πέσει και η τελευταία προσχηματική «μάσκα» απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα γιατί αν δεν φοβάσαι δεν αρνείσαι ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της πόλης σου…

Έτσι λοιπόν, στην  υπόλοιπη συνεδρίαση της Δημαρχιακής επιτροπής μάταια προσπαθούσε η δικηγόρος των κατοίκων κ. Καλλιτζάκη να πείσει το Δήμαρχο να ξανασκεφτεί την απόφαση του σχετικά με την αδειοδότηση ή τουλάχιστον να δεχτεί να συζητηθεί αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα ν΄ αναγκασθεί  να δηλώσει τα εξής: «Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει λάβει μία άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας ως «μπαρ – αναψυκτήριο» κ.τ.λ. αλλά πάρα ταύτα αυτό λειτουργεί ως «κέντρο διασκέδασης» και το γνωρίζετε όλοι… αλλά και που το έχει αποδεχτεί μέχρι ένα σημείο και η υγειονομική υπηρεσία σε παλαιότερο έγγραφό της!!!  « Κέντρο διασκέδασης» όμως σημαίνει – συνέχισε η κ. Καλλιτζάκη – πως έχει «ζωντανή μουσική», πράγμα που παραδέχεται και το ίδιο το «μαγαζί» στις διαφημίσεις του, με ενισχυτή και με όλα τα στερεοφωνικά. Αυτό κατά την υγειονομική υπηρεσία είναι κέντρο διασκεδάσεως. Υπάρχει επίσης «πέρας» της αδείας λειτουργίας –συνέχισε η κ. Καλλιτζάκη –  άρα λοιπόν τίθεται «θέμα» και γι αυτήν καθ΄ αυτήν την «άδεια λειτουργίας». Αν τίθεται λοιπόν τέτοιο θέμα πως πάτε εσείς στο «έλασσον», το θέμα της άδειας μουσικών οργάνων ρώτησε ρητορικά βέβαια η δικηγόρος των κατοίκων; Θα θέλαμε λοιπόν – συνέχισε η κ.Καλλιτζάκη – να λάβετε υπόψιν σας και την δική μας αίτηση και να αποφανθείτε όχι μόνο ως «Δημαρχιακή επιτροπή» αλλά ως Δήμος και ειδικά εσείς κ. Δήμαρχε, σε ότι αφορά τις δικές σας αρμοδιότητες και να το μεταφέρετε στο Δημοτικό συμβούλιο ώστε να γίνει συζήτηση. Δεν πρόκειται για κάποια χαρτιά που εγκρίνουν ή όχι κάποιοι υπάλληλοι που θεωρώ ότι δεν εγκρίνουν γιατί από την υγειονομική υπηρεσία έχουν παρατηρηθεί παραβάσεις πολύ πρόσφατα.  

Αυτή τη στιγμή λοιπόν θα πρέπει να εξετάσετε το θέμα της ανακλήσεως αδείας λειτουργίας γιατί επείγει απόφαση του δικαστηρίου της Αθήνας που αναφέρετε ότι το κέντρο υπερβαίνει τους όρους της τακτικής διαχείρισης. Την έχω εδώ μαζί μου να σας τη δείξω». 

Βεβαίως αν όλα αυτά η εξαίρετη νομικός τα έλεγε σε ένα Δήμαρχο μιας πόλης, δεν υπήρχε ουδεμία πιθανότητα να μη γίνουν δεκτά τα αιτήματα της…αλλά να τα λέει τώρα αυτά στον κ. Γιαννακόπουλο μάλλον χάσιμο χρόνου ήταν…γιατί Τι να περιμένει κανείς από τον κ. Γιαννακόπουλο; Να υψώσει το «πολιτικό» του ανάστημα απέναντι στην οικογένεια «Σαμουρέλη»;  Ποιο «ανάστημα» να υψώσεις εναντίων «συμφερόντων» που παρανομούν όταν αυτά έχουν πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να σου «κάνουν» προεκλογικές δεξιώσεις στήριξης; Δηλαδή γιατί πλήρωσε η οικογένεια «Σαμουρέλη» και γιατί βοήθησε τον κ. Γιαννακόπουλο στην εκλογή του ως Δημάρχου; Για να της «κλείσει» μετά την παράνομη «επιχείρηση»; Ή μήπως εάν η επιχείρηση ήταν νόμιμη θα ξόδευε τόσες χιλιάδες ευρώ η οικογένεια «Σαμουρέλη» για να «εκλεγεί» ο κ. Γιαννακόπουλος; Σάμπως στον ίδιο πολιτικό χώρο ανήκαν;

Εξάλλου αυτά που γράφουμε τώρα, τα φώναζαν τα μέλη της «Σαμουρέλη και Σια» μέσα στην ταβέρνα του Μουστόγιαννη όταν έδερναν τον Αντιδήμαρχο κ.Γριβέα…Εκείνοι περηφανεύονταν ότι είναι τ’  «Aφεντικά» της πόλης…εκείνοι χόρευαν τα «Τσάμικα» τους κι είχαν το Δήμαρχο της πόλης να τους «κρατά το μαντήλι» για να φέρνουν τις «βόλτες» τους…

Αλλά τι να πει κανείς στην κ. Καλλιτζάκη; Σε ποιον λέτε κυρία μου τα επιχειρήματα σας;  και μην κουράζεστε γιατί ο κύριος στον οποίο απευθύνεστε δεν είναι ο Δήμαρχος της Πόλης αλλά ο «Σερβιτόρος αδειών» των παράνομων ξενυχτάδικων  της  «Σαμουρέλης και Σια»; 

Ντρέπεσαι να παραδεχτείς καμιά φορά σε ποια κατάντια έχει βυθιστεί η πόλη σου…

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση