Το οικόπεδο «Μακρή» που χάνεται για το Δήμο… και το “Αμερικάνικο Κολέγιο” που έρχεται να το κάνει ξενώνες!

0
To σχολικό συγκρότημα ΜΑΚΡΗ
To σχολικό συγκρότημα ΜΑΚΡΗ

Όπως έχουμε γράψει κατ΄επανάληψη, η Αγ. Παρασκευή δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό σχολείων για την στέγαση των μαθητών, κι αυτό επειδή οι προηγούμενες διοικήσεις λειτουργώντας ως «Τροχονόμοι ιδιωτικών συμφερόντων» επιμελώς «αμέλησαν» να κτίσουν στα για τον λόγω αυτό δεσμευμένα οικόπεδα, με αποτέλεσμα να περάσει το υπό του νόμου προσδιορισμένο χρονικό διάστημα… να χαθεί το δικαίωμα της απαλλοτρίωσης… και να μπορέσουν οι εργολάβοι ν΄ανεγείρουν πολυκατοικίες στη θέση τους!

Στο “σήμερα”, η διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου, είχε ψηφίσει την απόκτηση του χώρου των πρώην εκπαιδευτηρίων «Μακρή» με σύναψη δανείου 3.000.000 ευρώ από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αλλά ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς πιστός στο δόγμα: «Άλλα τάζουμε πριν τις εκλογές και άλλα κάνουμε όταν εκλεγούμε»… προσπάθισε να προκαταλάβει την πρόθεση των τραπεζών λέγοντας ότι: “Οι τράπεζες δεν δανείζουν τον Δήμο για να κτίσει σχολεία” την στιγμή κατά την οποία συγκεκριμένη τράπεζα είχε στείλει επιστολή με την οποία ζητούσε επαφή με τον Δήμο επειδή ήταν πρόθυμη να χορηγήσει δάνειο, επιστολή η οποία βρισκόταν στο γραφείο δημάρχου!

Κατόπιν των σφοδρών αντιδράσεων που πΜΑΚΡΗροέκυψαν από  την «νέα» μετεκλογική του «θέση» στο συγκεκριμένο θέμα, έκανε πως «υποχωρεί» κι ότι θα συνεχίσει τις επαφές με τις τράπεζες για την σύναψη δανείου και την αγορά του χώρου που θα λύσει το πρόβλημα στην «πάνω περιοχή» του Δήμου, αλλά οι κινήσεις του δείχνουν ότι ΔΕΝ προτίθεται να το κάνει και απλά προσπαθεί να «κερδίσει χρόνο» υπέρ των κληρονόμων και του Αμερικάνικου Κολεγίου.

Η μέθοδος που ακολουθείται ώστε να “χαθεί” για τον δήμο ο μοναδικός κατάλληλος χώρος για την δημιουργία δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου, προβλέπει την ψήφιση θέματος για την πληρωμή εκτιμητή που θα επανεξέτασει  την εκτίμηση του ακινήτου με στόχο ν’ αυξηθεί η αξία του και να φτάσει σε ύψος που θα καθιστά αδύνατη την σύναψη δανείου από πλευράς Δήμου και θ’ αφήνει “ελεύθερο πεδίο” στο Αμερικάνικο Κολέγιο να προσφέρει, σύμφωνα  με ασφαλείς πληροφορίες,  4.500.000 στους κληρονόμους για να κατασκευάσει εκεί ξενώνες για τις ανάγκες του!

Ήδη στην πρόσφατη συνάντηση του με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ο κ.Ζορμπάς στην ενημέρωση του προς την Υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη για την κατάσταση των σχολικών αιθουσών στην πόλη μας, ΔΕΝ αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ την πρόθεση απόκτησης του συγκεκριμένου χώρου και σας παραθέτουμε το σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τον Δήμο και το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συνάντησε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, προκειμένου να την ενημερώσει σχετικά με τις ελλείψεις που έχει ο Δήμος σε αίθουσες προσχολικής εκπαίδευσης.

Σήμερα, στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας φιλοξενούνται 200 παιδιά τα οποία εντάσσονται ηλικιακά στη διετή προσχολική εκπαίδευση. Ως γνωστόν, όμως, σύμφωνα με τον Νόμο 4521/2018, από το επόμενο σχολικό έτος καθιερώνεται η διετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, γεγονός που υποχρεώνει το Δήμο να καλύψει με έντεκα νέες αίθουσες τις ανάγκες 220 παιδιών επιπλέον.

Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γραφείο Δημάρχου, στην οποία παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Διονύσης Λέκκας, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας Αθανάσιος Ανδρώνης, εκπρόσωποι του συλλόγου της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής καθώς και η Διονυσία Κοπανά Αρχιτέκτων Μηχανικός από την εταιρία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (Κτ.Υπ., ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διαπιστώθηκε έλλειψη κτιριακών υποδομών και αιθουσών, γεγονός που προβληματίζει το Δήμο μας στην εφαρμογή της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης από το επόμενο σχολικό έτος.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Υφυπουργό για τα ακόλουθα:
1. Αυτή τη στιγμή οικοδομείται το 14ο Νηπιαγωγείο, το οποίο, κατά τις εκτιμήσεις της Κτ.Υπ. Α.Ε., προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου του 2020 και θα έχει δύο αίθουσες.

2. Ο Δήμος προέβη σε αγορά οικοπέδου 1.450 τ.μ., όπου εκεί υπάρχει η δυνατότητα προσωρινής τοποθέτησης τριών προκατασκευασμένων αιθουσών.

3. Στους επόμενους τρεις μήνες ο Δήμος μας θα προβεί στην αγορά ενός ακόμη οικοπέδου, 1.050 τ.μ. για την οικοδόμηση νηπιαγωγείου.

Συνεχίζοντας την ενημέρωσή του ο Δήμαρχος, επισήμανε ότι όλα τα προηγούμενα ακίνητα βρίσκονται τοπογραφικά στην «κάτω περιοχή» της πόλης μας, (Κοντόπευκο – Πευκάκια). Για τις ανάγκες της «πάνω περιοχή» της Αγίας Παρασκευής, (Άη Γιάννης – Τσακός) υπάρχει στη διάθεσή του Δήμου οικόπεδο στην οδό Λεωνίδου, όπου μπορούν να λειτουργήσουν άλλες δύο αίθουσες. 

Συμπερασματικά, ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι ο Δήμος αυτή τη στιγμή διαθέτει κατάλληλους χώρους, οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν επτά αίθουσες για την κάλυψη των αναγκών της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης. Ωστόσο, αναζητούνται στην «πάνω περιοχή» επιπλέον κατάλληλοι χώροι για να τοποθετηθούν τέσσερις ακόμη αίθουσες ικανές να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του Δήμου.

Η Υφυπουργός κατέγραψε τις ελλείψεις του Δήμου και υποσχέθηκε στον Δήμαρχο ότι το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων θα ικανοποιήσει πλήρως τα αιτήματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής”.

Όπως λοιπόν προαναφέραμε, για τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, το οικόπεδο των πρώην εκπαιδευτηρίων «Μακρή» ΔΕΝ βρίσκεται στις προθέσεις του για αγορά και γι αυτό «λείπει» παντελώς από τον σχεδιασμό των έργων που είτε είχαν αρχίσει είτε είχαν σχεδιαστεί από την διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου και τα οποία παρουσίασε στην Υφυπουργό αφού οι διοικήσεις του Δήμου όπως είναι φυσικό «έχουν συνέχεια».

Ο κ. Ζορμπάς ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης είχε ψηφίσει την πρόταση του κ. Σταθόπουλου, προφανώς για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας, ενώ στην ουσία ήθελε και θέλει να κάνει το εντελώς αντίθετο, που συμφέρει τους κληρονόμους και το Αμερικανικό Κολέγιο αλλά ΖΗΜΙΩΝΕΙ την πόλη!!

Είναι η ίδια ακριβώς περίπτωση με την πλατεία του Άη Γιάννη, όπου ο κ. Ζορμπάς ψήφισε θετικά τον σχεδιασμό της τεχνικής υπηρεσίας και την πρόταση του Γιάννη Σταθόπουλου, και μόλις εκλέχτηκε δήμαρχος, η πρώτη κίνηση του ήταν να ακυρώσει αυτό που είχε ψηφίσει και να προτείνει «νέο σχεδιασμό» που ευνοεί τις καφετέριες με την ανάπτυξη στην πλατεία τραπεζοκαθισμάτων σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Απάντηση