Όλα στο Φως. Δεν κάνουμε πίσω.

0

Από το γραφείο τύπου της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αγ. Παρασκευή» εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

«Όπως έχουμε δεσμευθεί, δίνουμε καθημερινή μάχη στον Δήμο μας, με την νοοτροπία του χθες που μας κρατά καθηλωμένους στην παθογένεια και στην ανομία.

Δεν θα επιτρέψουμε, οι αμαρτίες και τα λάθη του παρελθόντος να μας ταλαιπωρούν άδικα και να πέφτουν στις πλάτες των δημοτών και σε ανυποψίαστους συμπολίτες μας που τόλμησαν να ασχοληθούν με τα κοινά.

Αυτό όμως για να γίνει χρειάζεται ενδελεχής έλεγχος και διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου.

Όλα στο φως.

Μας χωρίζει άβυσσος με την λογική του κουκουλώματος, των συμψηφισμών, της επιλεκτικής μνήμης, των αόριστων καταγγελιών, των καμένων δίσκων και των εκκαθαριστών που… εκκαθαρίζουν επί μία δεκαετία χωρίς αποτέλεσμα.

Καταθέσαμε στις 16 Ιανουαρίου 2020, είκοσι συγκεκριμένα ερωτήματα στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και σαράντα ημέρες μετά δεν πήραμε καμία απάντηση επί της ουσίας, με πρόσχημα τον εκκαθαριστή.

Δεν απάντησαν ούτε έστειλαν στοιχεία ακόμη και σε θέματα που δεν αφορούν τον εκκαθαριστή.

Δυστυχώς έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι τον ρόλο τους, ευρισκόμενοι προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία συγκάλυψης και μη ενημέρωσης, ως οφείλουν, των άλλων παρατάξεων και των δημοτών.

Ενημερώνουμε όμως τους δημότες ότι η σύμβαση του εκκαθαριστή έχει τυπικά λήξει, αφού η νέα εξάμηνη παράταση της Ο.Ε. κρίθηκε παράνομη και ακυρώθηκε ενώ ο Δήμαρχος αποφεύγει την απάντηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε δύο συνεδριάσεις που ρωτήθηκε.

Δεν έχουμε επομένως άλλη επιλογή και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή Γιώργος Οικονόμου, θα πάρουμε τα στοιχεία που ζητήσαμε με εισαγγελική παραγγελία και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Παραμένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας υπηρετώντας το συμφέρον του δημότη.

Απάντηση