Βασίλης Γιαννακόπουλος: «Δεν χτίζω το Δημαρχείο για να έχουν τα μαγαζιά της Αγ. Ιωάννου «Πάρκινγκ»!!!

0
giannak 3

giannak 3Αντί αυτού, ο κ. Γιαννακόπουλος «μάντρωσε» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους επαγγελματίες και υποβάθμισε τη συζήτηση αφού ούτε στην ημερήσια διάταξη δεν ενέταξε ένα τόσο μεγάλης σοβαρής σημασίας θέμα για την πόλη.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γιαννακόπουλος εμφανίζεται ανακόλουθος στις δικές του δεσμεύσεις, αποδεικνύοντας περίτρανα με τη στάση του αυτή, ότι στην ουσία δεν τον ενδιαφέρουν τα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης, και των εμπόρων, αλλά μόνο η εξυπηρέτηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αφού ήταν και παραμένει «όνειρο ζωής» του η μετατροπή της Αγ. Ιωάννου σε «Μπουρνάζι» με μοναδική εμπορική χρήση τις «Καφετέρειες». 

Στη διαδικασία τώρα, μιλώντας προς τους εμπόρους ο κ. Γιαννακόπουλος επανέλαβε τα συνήθη του ψέματα περί «νομιμότητας» του έργου…απέδωσε το όλο πρόβλημα στον «κακό Επίτροπο»…εξαπέλυσε τόνους λάσπης κατά του πρώην πολιτικού του φίλου κ. Κώστα Κουβόπουλου τον οποίο «έδειξε» ως τον κύριο  υπαίτιο του προβλήματος… και βέβαια καταφέρθηκε και κατά του κ. Ανδρέα Μπαλωτή δημοσιογράφου της εφημερίδας «Ο Σχολιαστής» ο οποίος «επιμένει» να μην «υμνεί το μεγαλείο του» με την «πένα» του…

Για το δήμαρχο λοιπόν το μόνο πρόβλημα στην πόλη είναι όπως χαρακτηριστικά είπε,  το δίδυμο «Μπαλωτής και Κουβόπουλος» και υποσχέθηκε να αγωνιστεί για το μεγάλο του έργο μέχρι «τέλους»…δηλώνοντας ότι θα προχωρήσει μέχρι και σε απεργία πείνας !!! Παράλληλα κινούμενος στο πνεύμα των ημερών, παρομοίωσε τον εαυτό του με  τον θεάνθρωπο!  δηλώνοντας  ότι «τραβάει του Χριστού τα Πάθη» για το έργο αυτό!! Διαβεβαιώνοντας τους εμβρόντητους επαγγελματίες που περίμεναν μια δέσμη υπεύθυνων μέτρων από τα χείλη του δημάρχου της πόλης,  ότι αυτός θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το καλό της πόλης και θα φτάσει μέχρι και τα άκρα κάνοντας κινητοποιήσεις και κλείνοντας την Λεωφ. Μεσογείων, αν χρειαστεί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας! για το γεγονός ότι ο Επίτροπος δεν υπογράφει το ένταλμα πληρωμής του εργολάβου.

Τελειώνοντας, την τοποθέτηση του ο κ. Γιαννακόπουλος  γνωστοποίησε επιτέλους σε όλους μας το «Γιατί»  δεν έχουμε ακόμα δικό μας Δημαρχείο, λέγοντας ότι δεν το κατασκευάζει τόσα χρόνια για να έχουν τα μαγαζιά της Αγ. Ιωάννου πάρκινγκ !!! 

Από την «Πόλη για τους Πολίτες» ο κ. Κώστας Στεροδήμας, ως αναπληρωτής του απόντος τ. δημάρχου κ. Αντώνη Σιδέρη, δήλωσε ότι δικαιώθηκαν ως παράταξη για το λόγο που δεν είχαν ψηφίσει θετικά για την ανάπλαση κι αυτό οφείλεται στις ανύπαρκτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που δήλωνε ότι είχε ο κ. Γιαννακόπουλος, 

Ο κ. Γεράσιμος Βλάχος μιλώντας εκ μέρους της «Συνεργασίας Πολιτών» επέρριψε ευθύνες στον κ. Γιαννακόπουλο για το γεγονός ότι δεν είχε υπογράψει ποτέ προγραμματική σύμβαση για το έργο με τον τ. Υπουργό κ. Σουφλιά όπως δήλωνε στο παρελθόν κι ότι από τότε που άρχισε το έργο ρίχνει τις ευθύνες για τα κακώς κείμενα σε διαφορετικά άτομα. 

«Λέγατε τότε ότι η οικονομική υπηρεσία δεν υπογράφει…είπε προς τον κ. Γιαννακόπουλο ο κ. Βλάχος και τώρα σας φταίνε οι «κακοί» συμπολίτες και ο «κακός» επίτροπος.. δεν μπορεί τρία άτομα να σταματάνε ένα τόσο μεγάλο έργο…κάτι πάει στραβά…με δική σας ευθύνη!»

 Από την «Ανθρώπινη Πόλη» ο επικεφαλής της παράταξης κ. Ανδρέας Γκιζιώτης εξήγησε ότι αυτό το «φοβερό» και «τρομερό» έργο, όπως κάποιοι θέλουν να το πλασάρουν, αντιστοιχεί ανά πολίτη της Αγ. Παρασκευής σε 25 ευρώ και ότι η διοίκηση εμφανίζεται ανίκανη  να το εκτελέσει.  Ο κ. Γκιζιώτης τάχθηκε υπέρ της πεζοδρόμησης υπό προϋποθέσεις και ζήτησε της απελευθέρωση των πρασιών από τις καφετέριες, ελεγχόμενη στάθμευση και περισσότερους χώρους στάθμευσης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΚΕΠ» κ. Βασίλης Ζορμπάς χαρακτήρισε «ψεύτη» το δήμαρχο επειδή συνέχεια ανέφερε στο παρελθόν το όνομα του κ. Σουφλιά και της «υπογεγραμμένης σύμβασης» κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί ποτέ και δήλωσε πως το υλικό από την Κίνα έχει να κάνει με κάποιο «κύκλωμα» που βρήκε τον κ. Γιαννακόπουλο για να κάνει τις «δουλειές» του!!!

«Το πρόβλημα στην πόλη δεν ήταν η Αγ. Ιωάννου αλλά εσείς την καταντήσατε το μεγαλύτερο..» συνέχισε ο κ. Ζορμπάς λέγοντας πως το μόνο που χρειαζόταν η Αγ. Ιωάννου ήταν ανάπλαση των πεζοδρομίων, καλύτερη αστυνόμευση και χώρους στάθμευσης. 

«Δεν είχατε ούτε μία δραχμή από χρηματοδότηση και ταυτόχρονα βάζετε φθηνά και ραδιενεργά υλικά στην πόλη όπως τον κινέζικο ιγνιμβρίτη..» κατηγόρησε τη διοίκηση ο κ. Ζορμπάς και τόνισε πως αυτή φταίει που δεν επέβλεπε και δεν έλεγχε την εξέλιξη του έργου.

Ύστερα ο επικεφαλής της «ΑΚΕΠ» αμφισβήτησε τον εργολάβο και το δείγμα που έστειλε ο ίδιος στον ΙΓΜΕ αναφορικά  με το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και κατέληξε λέγοντας: «Θα έχουμε καταδίκες για όποιον υπογράψει ένταλμα πληρωμής. Δεν είναι μόνος ο Κουβόπουλος… Πως δικαστικοί λειτουργοί, που είναι οι επίτροποι, λάκισαν όλοι; Γιατί δεν υπογράφουν όλοι; δεν το αναρωτηθήκατε..;» 

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα η νέα διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Φωτεινή  Τσαχπίνογλου δήλωσε ότι από τη μεριά τους τηρήθηκε όλη η νόμιμη διαδικασία και τα προβλήματα ουσιαστικά άρχισαν με την αδικαιολόγητη αμφισβήτηση του επιτρόπου ο οποίος πριν παραιτηθεί δεν είχε δηλώσει ακριβώς το λόγο για τον οποίο δεν υπέγραφε το ένταλμα πληρωμής!!!

«Σε ότι μας είχε ρωτήσει του απαντήσαμε..» συνέχισε η κ. Τσαχπίνογλου και δήλωσε πως παρότι γράφεται στην περιγραφή του έργου η φράση «ιγνιμβρίτης Λέσβου» δεν εννοείται ότι θα πρέπει ο Δήμος να τον προμηθευτεί κι από τη Λέσβο!!! Κι ότι απλά γράφτηκε για να δοθεί ως παράδειγμα περιγραφής του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί!!!

 «Φιλότιμη η προσπάθεια της Τεχνικής υπηρεσίας να κάνει το άσπρο μαύρο» δήλωσε αμέσως μετά την κ. Τσαχπίνογλου ο κ. Βλάχος ο οποίος εξήγησε προς τους συγκεντρωμένους συμπολίτες μας ότι  από τη στιγμή που αναγράφεται στην περιγραφή του έργου το υλικό «Ιγνημβρίτης Λέσβου» και έχει τιμή για τον «Ιγνιμβρίτη Λέσβου», ο εργολάβος δεν μπορεί να φέρει το υλικό αυτό ούτε από την Κοζάνη, ούτε από την Πεντέλη γιατί θα είναι άλλες οι τιμές… 

«Έχεις λογική Κουβόπουλου και να πας να κάνεις παρέα μαζί του..» του  φώναξε ο κ. Κώστας Κρητικίδης, για να λάβει την απάντηση του ο κ. Βλάχου ο οποίος του είπε: «Εσείς έχετε ήδη πάει με το ΛΑ.Ο.Σ…» 

Ύστερα τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ κ. Μάκης Χάρχαρος ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και η υπογεγραμμένη σύμβαση με το Σουφλιά είναι ανύπαρκτη. «Βάσει της προσφοράς της Λέσβου πρέπει να κινηθεί το έργο και όχι της Κίνας…» συνέχισε ο κ. Χάρχαρος ο οποίος πρότεινε είτε να γίνει διπλής λωρίδας η Αγ. Ιωάννου, είτε να γίνει άνοδος μόνο η Αγ. Ιωάννου και κάθοδος η Αιγαίου Πελάγους και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι πρέπει να «κλείσουν» όλες οι τρύπες που υπάρχουν και να δοθεί ο λόγος σε κάποιους από τους καταστηματάρχες όπως κι έγινε.

Πρώτος ομιλητής από την πλευρά των εμπόρων ήταν ο κ. Διονύσης Σγουρός, ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου «hair day» ο οποίος  επεσήμανε ότι έπρεπε να υπάρχει ρήτρα αποζημίωσης των επαγγελματιών σε περίπτωση παύσης των εργασιών, ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των πεζοδρομίων και καμπάνια διαφήμισης από την αντιδήμαρχο επικοινωνίας για να τονωθεί η  αγορά και κατέληξε λέγοντας:  «Δεν έχετε πίστωση χρόνου από εμάς κ. δήμαρχε όπως εμείς δεν έχουμε από τα δημοτικά τέλη και την εφορία…» 

Τον λόγο ύστερα πήρε ο κ. Παντελής Χόρτης που είπε πως στηρίζει το δήμαρχο σε οποιαδήποτε δίκαιη διεκδίκηση αλλά να κλείσει τις τρύπες που υπάρχουν και μετά από αυτόν ο κ. Τσαγκάρης που είναι ο ιδιοκτήτης του parking στην Αγ. Ιωάννου ο οποίος  δήλωσε πως αισθάνεται σαν την «Ιφιγένεια πριν τη θυσία» αφού πλέον δεν έχει δουλειά καθώς η στάθμευση είναι χαοτική στην Αγ. Ιωάννου και ο καθένας σταθμεύει όπου κι όπως θέλει εξαιτίας των έργων.

 Τελευταίος πήρε το λόγο ο κ. Φρέντζος, ιδιοκτήτης ανθοπωλείου στην Αγ. Ιωάννου ο οποίος  δήλωσε πως οι οκτώ στους 10 επαγγελματίες  θέλουν η Αγ. Ιωάννου να γίνει κάθοδος και πως τα έργα οφείλονται για την πτώση του τζίρου τους κατά μεγάλο ποσοστό!

 Η συζήτηση έκλεισε με τον κ. Κρητικίδη και τον κ. Γριβέα να εξηγούν πως όλα είναι νόμιμα και πως υπάρχουν «εχθροί του έργου» γι’ αυτό και καθυστερεί ο εργολάβος!!! και με τον κ. Νίκο Φωτόπουλο να φωνάζει ότι  το έργο της Αγ. Ιωάννου έχει καταντήσει «Γεφύρι της Άρτας» και πως δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη για το έργο με τον τίτλο «Ιστορικό Κέντρο της πόλης».

Τέλος ο δήμαρχος (ξανα)υποσχέθηκε ότι το έργο θα γίνει…ότι θα προσπαθήσει είτε να μειώσει, είτε να καταργήσει γι’ αυτό το διάστημα τα δημοτικά τέλη… κι ότι θα κάνει αλλαγές στην κυκλοφοριακή μελέτη… 

Όλα αυτά όμως ο κ. Γιαννακόπουλος τα «άφησε» να γίνουν σε κάποιο «άλλο»…αυτό που φρόντισε  να κάνει ήταν να προσβάλει τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι διαθέτουν “IQ (συντελεστή εξυπνάδας) Ραδικιού” επειδή νομίζουν πως ο λαός της Αγ. Παρασκευής δεν έχει καταλάβει ότι κάποιοι σταματάνε το έργο για πολιτικούς λόγους ώστε ο ίδιος να μην ξαναεκλεγεί δήμαρχος. Σ’ αυτή τη δήλωση του δημάρχου ο κ. Ζορμπάς αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας λέγοντας του: «Μιλάς εσύ για εμάς και επίπεδο εξυπνάδας που με το ζόρι τελείωσες το γυμνάσιο;» για να λάβει την απάντηση του κ. Γιαννακόπουλου που του είπε:

 «Ναι αλλά εγώ τουλάχιστον έχω γίνει δήμαρχος!»

 

 

 

 

 

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση