Οργή Λαού (Μάρτιος)

0

Οργή Λαού

 

 

 

 

 

Αγανακτισμένοι κάτοικοι κάθε ηλικίας μαζεύτηκαν το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009 στην πλατεία του Αη Γιάννη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το κληροδότημα «Σιστοβάρη» και το Δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι για την ανοχή όλων των Δημοτικών Αρχών ( και των παρατάξεων που τις στήριξαν και τις στηρίζουν) στην προσπάθεια που γίνεται να «αφαιρέσουν» κάποιοι «ξύπνιοι» το συγκεκριμένο κληροδότημα από το Δήμο και να το μετατρέψουν σε «μέσο αύξησης της προσωπικής τους περιουσίας».

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας και η πορεία, η οποία είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στην Αγ. Ιωάννου από καταβολής της Πόλης… είχε οργανωθεί από την «ανοιχτή συνέλευση κατοίκων» Αγ. Παρασκευής, είχε προαναγγελθεί με αφίσες και φυλλάδια, ενώ παράλληλα είχε ειδοποιηθεί και η τροχαία Αγ. Παρασκευής.

Τα μέτρα της τροχαίας για την διοχέτευση της κυκλοφορίας σε εναλλακτικές διαδρομές την ώρα της πορείας δεν ήταν επαρκή με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροεντάσεις με οδηγούς αυτοκινήτων.

Βασικά συνθήματα των διαδηλωτών ήταν «Λευτεριά  των δημόσιων χώρων» και το γεγονός ότι οι κάτοικοι ήταν αποφασισμένοι να μη «χαρίσουν»  σε κανένα επιχειρηματία το κληροδότημα «Σιστοβάρη», ενώ υπήρχαν και τα πιο χιουμοριστικά συνθήματα, αλλά εξίσου σοβαρά,  όπως το «έξω οι Φεράρι από του Σιστοβάρη» που κάνει και ωραίo ρίμα…  

Η πορεία σταμάτησε έξω από το κληροδότημα, όπου οι επιχειρηματίες που το εκμεταλλεύονται κάθισαν προκλητικότατα στο πρώτο τραπεζάκι σε ένδειξη «θάρρους», «δύναμης», «πυγμής» και «αδιαφορίας» προς τον «όχλο» που τολμούσε να διαταράξει τη γαλήνη των «χάϊ» πελατών τους.

Όπως ήταν φυσικό η υπεροπτική αυτή συμπεριφορά εξόργισε μερίδα των διαμαρτυρομένων, οι οποίοι αφού τους «εξήγησαν» λεκτικά την άποψη που είχαν γι αυτούς…εκσφενδόνισαν μερικά «αυγά» κι ένα «χυμό» γεγονός που τους ανάγκασε να εισέλθουν στο εσωτερικό του καταστήματος… 

Η πορεία συνεχίστηκε προς το δημαρχείο δια μέσου της οδού Μεσογείων. Οι διαδηλωτές στόλισαν το δημαρχιακό «Μέγαρο» με αυγά και αποτύπωσαν τις απόψεις τους με σπρέι στον τοίχο ( «το κτήμα Σιστοβάρη ανήκει στο λαό, πάρτε τις Φεράρι σας και φύγετε από δω» και «πουλημένε δήμαρχε» τα οποία βεβαίως η αυτεπιστασία του δήμου «καθάρισε» σε «χρόνο ρεκόρ».

Τέλος δεν γνωρίζω ποιοι πληροφόρησαν λανθασμένα την Ασφάλεια Αγ. Παρασκευής ότι θα «έρθουν αλήτες και κουκουλοφόροι από τα Εξάρχεια και θα τα σπάσουν όλα».

Η αλήθεια είναι, αυτό που κατέγραψα με την κάμερα και το στυλό. Δηλαδή ότι αυτοί που συμμετείχαν ήταν φίλοι μας, συγγενείς μας, άνθρωποι που συναλλάσσονται καθημερινά με τους επαγγελματίες της πόλης, συνδημότες μας που σέβονται και αγαπούν την πόλη, άνθρωποι που αγαπούν τη ζωή, που γνωρίζουν ότι είμαστε διαχειριστές του «περιβάλλοντος» για όσο θα ζούμε κι ότι θα πρέπει να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές τουλάχιστον όπως το παραλάβαμε, αν όχι καλλύτερο, άνθρωποι που γνωρίζουν  ότι  ο Υμηττός είναι «κάτι ζωντανό» και όχι «κάτι για να πλουτίσουμε»  ή «κάτι» για ν΄ αποδείξουμε τη «σπουδαιότητα» μας «κατακτώντας» το δια «αναψυκτηρίων»… και κυρίως ότι αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό μας στοιχείο που η φύση μας προίκισε να έχουμε.  

 

Χρήστος Α. Μπαλωτής 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση