«Οργή» λαού… με παρουσία της αστυνομίας στο Δημοτικό Συμβούλιο!

0
Φωτογραφία αρχείου

Η απόφαση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά να μην ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα της απόκτησης από το Δήμο με δανειοδότηση από τράπεζα, του χώρου των πρώην εκπαιδευτηρίων «Μακρή» προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους, οι οποίοι στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος (30/10/2019) προκάλεσε την αυτεπάγγελτη επέμβαση της Αστυνομίας η οποία φοβήθηκε για σοβαρά επεισόδια.

Η αιτία της παρουσίας των οργάνων του Νόμου, όπως ακούστηκε δια του μικροφώνου από τον Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, ήταν η ανησυχία που δημιουργήθηκε λόγω της μαζικής παρουσίας συλλόγων και φορέων.

Ο Δήμαρχος δήλωσε αστειευόμενος ότι δεν την κάλεσε ο ίδιος γιατί δεν χρειάζεται προστασία και ζήτησε από το διοικητή την απομάκρυνση των αστυνομικών.

Συγκεκριμένα μέλη από το σύλλογο γονέων Αγίας Παρασκευής, το σωματείο «Περικλής» και την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής παρέστησαν στη εν λόγω συνεδρίαση με σκοπό να προβούν σε παρέμβαση για την αποτροπή της απώλειας του χώρου «Μακρή» που προορίζεται για ανέγερση σχολείου.

Η κινητοποίηση των κατοίκων συνίσταται στο γεγονός ότι ο κ. Ζορμπάς επί δύο συνεδριάσεις εμφανιζόταν «αρνητικός» στην αγορά του οικοπέδου, επιχειρηματολογώντας ότι οι τράπεζες δεν δανειοδοτούν περιπτώσεις αγοράς οικοπέδων.

Ωστόσο αυτή η δήλωση αποδείχθηκε ψευδής διότι η Eurobank είχε ήδη καταθέσει πρόταση. Ο Δήμαρχος είπε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες δια μέσου δικηγόρου πρώην δημοτικού συμβούλου με την παράταξη του Βασίλη Ζορμπά ζητούσαν να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να αρθεί η απόφαση απαλλοτρίωσης του χώρου με σκοπό να τους αποδοθεί.

Μπροστά στην γενική κατακραυγή ο Βασίλης Ζορμπάς αναγκάστηκε να πει ότι ναι μεν είναι υποχρεωμένος να δεχθεί τους ιδιοκτήτες και το αίτημά τους περί μη απαλλοτρίωσης του χώρου, αλλά θεωρεί σίγουρο ότι θα ξαναψηφιστεί από το Δ.Σ. η συγκεκριμένη απαλλοτρίωση.

Επειδή δε, θέλησε να κατευνάσει τα πνεύματα περισσότερο, υποσχέθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατέβει στο αρμόδιο υπουργείο όπου θα συναντηθεί με τον Γ.Γ. , τον Υφυπουργό και τον Υπουργό και θα τους ζητήσει να αγοραστεί το οικόπεδο Μακρή με χρήματα της κυβερνήσεως και όχι του Δήμου.

Η υπόσχεση αυτή (που προφανώς ο κ. Ζορμπάς θα τηρήσει) θυμίζει την περίπτωση της βίλας Ιόλα που όταν είχε ξεσηκωθεί και πάλι κοινωνική κατακραυγή, ο τότε Δήμαρχος κ. Γιαννακόπουλος είχε κατέβει και αυτός είχε μιλήσει με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για την αγορά από το κράτος της βίλας Ιόλα, με τα γνωστά αποτελέσματα, δηλαδή να περάσει μία δεκαετία για να γίνει αντιληπτό ότι το Υπουργείο ουδέποτε είχε τέτοια πρόθεση, παρά τη θετική απάντηση που είχε δώσει τότε.

Σημ. Σχολιαστή

Το κτήμα Μακρή πρέπει να αποκτηθεί τώρα με τη δανειοδότηση και οι «παλικαρισμοί» του Δημάρχου ας εφαρμοστούν σε κάποια άλλη περίπτωση που δεν θα είναι τόσο επείγουσα και αναγκαία για την πόλη και στην οποία δεν θα συμμετέχουν «μεσάζοντες»…

Χρήστος Μπαλωτής

Απάντηση