Οριστική λύση για εννιά εργαζόμενους με προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ.

0

Ανακοίνωση λάβαμε από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής με την οποία γνωστοποιείται ότι μία εργαζόμενη στο Δήμο και οκτώ εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου περιλαμβάνονται στην απόφαση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ 1970/Β/30-5-2019) για την κατανομή σε Δήμους και Νομικά Πρόσωπα αυτών.

Η κατανομή γίνεται από τους 109 εργαζομένους που είχαν προσληφθεί και εργάζονταν χρόνια με βάσει προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ ετών 2008 και 2009.

Όπως είναι γνωστό το Μάρτιο του 2016 υπήρξε απόφαση να προχωρήσουν οι προσλήψεις σε Δήμους και άλλους φορείς του Δημοσίου των επιτυχόντων με βάσει τους οριστικούς πίνακες των προαναφερόμενων Διαγωνισμών οι οποίες.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας τα εξής: «Η δίκαιη για τους επιτυχόντες, απόφαση επέφερε ως άδικο αποτέλεσμα τη λύση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων που είχαν προσληφθεί τότε με βάσει προσωρινούς πίνακες και εργάζονταν ήδη πολλά χρόνια.

Προκειμένου να δοθεί δίκαιη λύση στο πρόβλημα η Δημοτική αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής ήταν η πρώτη που κινητοποιήθηκε και στήριξε τον αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου- ΣΕΔΑΠ με συγκεκριμένες ενέργειες του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου.

Ακολούθησαν η ειδική νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 82 του ν. 4483/2017), οι διαδικασίες που αυτή προέβλεπε και η κατάρτιση πινάκων διοριστέων στις 22-4-2019 από το ΑΣΕΠ».

Απάντηση