Η “Καλή μέρα απ΄ το πρωί φαίνεται”…

0

Την στιγμή που η πόλη μας – και η κάθε πόλη- απαιτεί από τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους την μέγιστη δυνατή συναίνεση για την λύση των προβλημάτων που απασχολούν τους κατοίκους, και πριν καλά καλά αναλάβει τα καθήκοντα του ο νέος δήμαρχος, ξέσπασε πολιτική διαμάχη μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, αναφορικά με τον τόπο διεξαγωγής της ορκωμοσίας των νέων δημοτικών συμβούλων!

Όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνον στην Αγ. Παρασκευή, αλλά και σε όλους τους Δήμους, η ορκωμοσία των νέων συμβούλων πραγματοποιείται στην φυσική έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή στην ειδική αίθουσα του Δημαρχείου, όπου γίνονται και οι συνεδριάσεις του.

Πριν λίγες ημέρες, ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε τους φόβους του, ότι ο νέος Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, είχε αποφασίσει, ερήμην των άλλων πολιτικών παρατάξεων, να πραγματοποιήσει την ορκωμοσία των νέων συμβούλων στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής!

Παράλληλα ο κ. Σταθόπουλος εγκαλούσε τον κ. Ζορμπά λέγοντας ότι δεν είχε επικοινωνήσει γι’ αυτό το θέμα με τη Δημοτική του Κίνηση αλλά και με τις άλλες ούτε καν τηλεφωνικά… ότι στην ουσία μετέτρεπε την «Ορκωμοσία» σε διοργάνωση «κομματικής» φιέστας… ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε δείξει διάθεση συναίνεσης… κι ότι απέφευγε οποιαδήποτε θεσμική συνάντηση από την ημέρα της εκλογικής του νίκης!.

Σε απάντηση όλων αυτών, ο νέος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δημοσιοποίησε  σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Εκπλήσσομαι με την ανακοίνωση του απερχόμενου δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου, αν και δεν θα έπρεπε γνωρίζοντας την τακτική του.
Όσον αφορά τον χρόνο και τον τόπο της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, τον έχω ενημερώσει εγώ προσωπικά έγκαιρα και δεν είχε καμία απολύτως αντίρρηση. Όπως έχουν ενημερωθεί και άλλοι αρχηγοί παρατάξεων. Το θέμα το γνωρίζει και το Τμήμα Δημοτικών Οργάνων που θα στείλει την πρόσκληση.

Η ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μια “γιορτή” των δημοκρατικών διαδικασιών και έτσι την αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι “κομματική φιέστα” όπως την αποκαλεί, ίσως κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, αφού θα προσκληθούν όλοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων της εκλογικής μας περιφέρειας. 

Πέρα από αυτό, ο κ. Σταθόπουλος προσβάλλει και τους πολίτες όταν αποκαλεί “χειροκροτητές” αυτούς τους ίδιους που τους παρακαλούσε να τον ψηφίσουν.
Δεν ξέρω γιατί βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις ο κ. Σταθόπουλος. Ας ρωτήσει κι ας απαντήσει στον εαυτό του.
Ας προσπαθήσει τουλάχιστον να συγκρατηθεί, ο Δήμος έχει μπροστά πολλές προκλήσεις και δεν χωράνε προσωπικές πικρίες και εμπάθειες».

Ανταπατώντας, ο κ. Σταθόπουλος στην ανακοίνωση του κ. Ζορμπά, ανέφερε τα εξής:

«Με προσεκτικό και πολιτισμένο θα έλεγα τρόπο, δημοσιοποίησα την Πέμπτη 22/8/2019,τη διαφωνία μας για την πρόθεση του Βασίλη Ζορμπά να τελεστεί η ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κεντρική Πλατεία και ενημέρωσα ότι δεν είχε επικοινωνήσει με κανέναν εκ των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων μέχρι πολύ πρόσφατα.

Πρότεινα μάλιστα, αν δεν «μας χωράει» η αίθουσα του Δημ.Συμβουλιου (που σε όλες και τις έντεκα μέχρι τώρα,από τη μεταπολίτευση, ορκωμοσίες ήταν επαρκής) ως εναλλακτική λύση το εξαιρετικό αμφιθέατρο του Επαγγελματικού Λυκείου(πρ.Μπαρμπικα).

Ο Βασίλης Ζορμπάς με τον γνωστό αγενή του τρόπο ισχυρίζεται ότι μας είχε ενημερώσει. ΔΙΑΨΕΥΔΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ. ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ.
Δεν επιθυμεί, δεν επεδίωξε και δεν επιδιώκει κανενός είδους συναίνεση και συνεννόηση κι αυτό θα αποβεί εις βάρος της πόλης μας.

ΥΓ:Οι Δήμοι Αμαρουσιου,Χολαργου-Παπαγου,Χαλανδριου και η μεγάλη πλειοψηφία όλων των υπολοίπων κάνουν την ορκωμοσία στα Δημαρχεία η σε κλειστούς χωρους των Δήμων τους.

Σημαντική παράμετρο στην όλη αυτή πολιτική αντιπαράθεση, αποτελεί η ανακοίνωση του Γιώργου Οικονόμου η οποία αναφέρει τα εξής:

“Eπειδή χωρίς να το θέλουμε, κάποιοι προσπαθούν να μας χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι στην αντιπαράθεσή τους, ενημερώνω τους πάντες ότι ούτε εγώ ως επικεφαλής, ούτε η Παράταξη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» ενημερωθήκαμε για τον τόπο και τον χρόνο της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.
Καμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση ούτε φυσικά τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε».

Απάντηση