Η Νοοτροπία του χθες και οι πρώτες συνέπειες του Λαϊκισμού Νο2.

0
Γιώργος Οικονόμου

Από την παράταξη του Γιώργου Οικονόμου «Νέα αρχή για την Αγία Παρασκευή» λάβαμε δελτίο τύπου αναφορικά με την εκμίσθωση χώρων της κεντρικής πλατείας για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, (Παγοδρόμιο, καρουζέλ, παιδικό τρένο, τραμπολίνο κ.λ.π) το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Oι άλλες πλατείες ξεχάστηκαν εντελώς… και σ΄ έναν κατ’ επίφαση διαγωνισμό που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απευθείας ανάθεση, το μίσθωμα της κεντρικής πλατείας έχει τιμή εκκίνησης μικρότερη από 100 ευρώ την ημέρα και με δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα!!!

Ας μην κρυβόμαστε επομένως. Αυτό ισοδυναμεί με δωρεάν παραχώρηση. Αναφέρεται στους όρους της διακήρυξης ότι ο Δήμος θα χορηγήσει ηλεκτρική ενέργεια με όριο τα 20 KW (προφανώς και υπάρχει σύγχυση των όρων ηλεκτρικής ενέργειας και ηλεκτρικής ισχύος).

Τους ενημερώνω ότι παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία που αναφέρεται σαφώς στην διαδικασία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε τρίτους. Επί πλέον στο άρθρο 13 της διακήρυξης προβλέπεται έναντι της δωρεάν κατανάλωσης ρεύματος ότι ο μισθωτής θα διαθέσει 500 κουπόνια για κάθε παιγνίδι!!!

Εδώ κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι στο Δημόσιο Λογιστικό δεν προβλέπονται κανόνες ανταλλακτικής οικονομίας. Η ανταποδοτικότητα στην προκειμένη περίπτωση στους όρους Διακήρυξης, δημιουργεί θέματα νομιμότητας και θα πρέπει να εξασφαλισθεί ως απλή υποχρέωση του μισθωτή.

Δυστυχώς οι κακοί αντιγραφείς μαζί με τα σωστά αντιγράφουν και τα λάθη. Κάνουν δε στροφή 180 μοιρών σε πολλά θέματα χωρίς να εξηγούν και χωρίς να απολογούνται, εθισμένοι σε φαινόμενα και διαδικασίες πολιτικής εξαπάτησης.

Ας κρίνουν λοιπόν οι δημότες την αξιοπιστία της νέας δημοτικής αρχής έχοντας νωπές στη μνήμη τους τις προεκλογικές φούσκες.
Η νοοτροπία του χθες και οι πρώτες συνέπειες του λαϊκισμού σε όλο τους το μεγαλείο.

Απάντηση